Bron: IMEMC 17 oktober 2023 ~~~

Op dinsdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen van verschillende dichtbevolkte gebieden in de Gazastrook, waarbij ten minste 120 Palestijnen omkwamen, voornamelijk vrouwen en kinderen, en tientallen gewond raakten, sommigen ernstig.

Update: De Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, zei dat Ayman Nofal, een lid van de “Algemene Militaire Raad” en de leiders van de “Centrale Gaza Wing” waren vermoord toen het leger het Al-Boreij vluchtelingenkamp bombardeerde.

Bijgewerkt: Het leger vuurde een raket af op het huis van de familie Lamadani in Khan Younis, in het zuiden van Gaza, waarbij ten minste 40 Palestijnen omkwamen en tientallen gewond raakten.

De meeste slachtoffers ontvluchtten hun huizen in het noorden van Gaza vanwege de intensiteit van de Israëlische bombardementen, vooral nadat het Israëlische leger de inwoners van de noordelijke Gazastrook had bevolen om te vertrekken naar het centrale en zuidelijke deel van de Gazastrook, maar hen aanviel met raketten in Gaza Stad, het centrale deel van Gaza en het zuidelijke deel.

Het Palestinian News & Info Agency (WAFA) zei dat het leger raketten afvuurde op een vijf verdiepingen tellend huis voor de familie Zo’rob in Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij 28 Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, werden gedood en tientallen gewond.

WAFA voegde eraan toe dat het leger ook een raket afvuurde op een huis in de “Japanse Buurt” in het westelijke deel van Khan Younis, waarbij tien Palestijnen werden gedood, waaronder kinderen, en veel Palestijnen werden verwond die onderdak zochten in een nabijgelegen ziekenhuis nadat ze hun huizen in het noorden van Gaza waren ontvlucht.

Ook vuurde het leger een raket af op een huis in de “Nederlandse Buurt” ten westen van Khan Younis, waarbij verschillende Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.

Minstens zes Palestijnen werden gedood en vele gewond nadat het leger een huis bombardeerde in de “Europese Buurt”, ten oosten van Khan Younis.

Verder vuurde het leger raketten af op vele huizen, flatgebouwen en commerciële gebouwen in Gaza Stad, waarbij vele Palestijnen werden gedood en gewond.

Veel Palestijnen werden gedood en gewond door Israëlische raketten die gericht waren op een huis van de familie Siyam in de wijk Nasr, ten westen van Gaza Stad, en een ander huis van de familie Al-Zrai’y in Deir Al-Balah, in het centrum van Gaza.

Nadat het Israëlische leger de Palestijnen in het noorden van Gaza had bevolen om hun huizen en steden te verlaten en naar het centrale en het zuidelijke deel van de Gazastrook te gaan, richtte het leger zich op de vluchtende families, naast veel woongebouwen, medische faciliteiten, het mediacentrum en verschillende openbare en privé-eigendommen.

Het Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza zei dat het Turks-Palestijnse Vriendschapsziekenhuis, het enige medische centrum dat behandeling biedt voor kanker en tumoren, de meeste van zijn klinieken heeft moeten sluiten vanwege het gebrek aan brandstof en dat het over maximaal 48 uur volledig zal sluiten.

Eerder op dinsdag zei het ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische raketten en granaten ten minste 2778 Palestijnen hebben gedood en ten minste 10.000 gewond;

Volgens het Ministerie van Gezondheid zijn 64% van de gedode Palestijnen vrouwen en kinderen (936 vrouwen en 853 kinderen), naast 37 artsen en gezondheidswerkers, en minstens zestien journalisten.

Israëlische raketten hebben 3731 woongebouwen verwoest, met daarin 105.000 wooneenheden, en gedeeltelijke schade toegebracht aan 10.000 eenheden, waaronder 7100 die structureel onveilig werden gemaakt.

De Israëlische raketten hebben ook 18 Palestijnse scholen verwoest en schade toegebracht aan 150 scholen, naast het doden van honderden kinderen en leraren.

Maandagavond doodden Israëlische raketten in de Gazastrook vele Palestijnen, waaronder een journalist, vrouwen en kinderen.

Op de Westelijke Jordaanoever doodden Israëlische soldaten op dinsdagochtend een 70-jarige man in Nablus en een Palestijnse tienerjongen in de stad Halhoul, ten noorden van Hebron, en in het zuiden en noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever.

Maandagavond doodden Israëlische soldaten Anas Raed Manasra, 19 jaar, in de buurt van de Annexatiemuur ten westen van Jenin in het noordelijke deel van de bezette Westelijke Jordaanoever.

Op maandagochtend bevestigden medische bronnen de dood van Rami Bilal Hassan, 33, die afgelopen vrijdag door Israëlische soldaten werd neergeschoten en ernstig verwond in de buurt van Tulkarem, in het noordwesten van de Westelijke Jordaanoever.

De dood van Mohammad brengt het aantal Palestijnen dat is gedood door het Israëlische leger en paramilitaire kolonisten op de Westelijke Jordaanoever sinds 7 november op eenenzestig.