Bron: Vanessa Beeley, 
telegram 10 oktober 2023 ~~~ 

This narrative is that Israel must have “let this happen,” ……... The idea that Israel is too high tech too powerful and too intelligent to fail……….. (zie eerdere post op telegram)

Ik heb een probleem met deze theorie – dat zou betekenen dat al die Verzetsas-leden die deze operatie al jaren plannen idioten zijn. Dat geldt ook voor Iran, Hezbollah, Syrië en het Irakese verzet. De verzetsgroepen in Gaza (Hamas is er maar één van) kregen in de loop der jaren steeds geavanceerdere technologie en wapens, zoals we nu zien. Ik ben in Syrië – er bestaat geen twijfel over dat het verzet deze operatie leidt met de volledige steun van de As van Verzet.

Volgens verklaringen was de Israëlische bewakingstechnologie gehackt en geïmmobiliseerd toen de operatie begon. Op de grond zijn zionisten lafaards en geen partij voor wat inmiddels een leger is van ideologisch gedreven strijders met wapens en niet met stenen. De Zionisten slaan graag kinderen in elkaar, maar zijn niets tegen gewapend verzet, vandaar dat reservisten weigeren te vechten in de frontlinies van Gaza met het argument dat dat zelfmoord is.

Israël is de afgelopen twee jaar steeds meer ontmaskerd als een papieren tijger door Hezbollah en Syrië. De Israëlische agressie tegen Syrië was bedoeld om de Syrische offensieve en defensieve capaciteit te vernietigen. Dat is niet gelukt, tot het punt waarop een denktank uit Tel Aviv een rapport publiceerde waarin stond dat ze bang waren voor Syrië nu de aandacht misschien weer op Israël en de bevrijding van de Golan zou worden gericht.

Ik heb een open geest, maar dit lijkt me te ver gezocht.
Ik hoop dat het verzet dat oprukt op de Westelijke Jordaanoever hun flanken zal verdedigen. Het feit dat Israël meer versterkingen naar het noorden stuurt, naar Libanon, dan naar Gaza, suggereert dat Hezbollah zich wel eens in de oorlog zou kunnen mengen – dat betekent het einde van Israël zoals we het kennen. Bidden voor Palestina en het einde van de zionistische kanker in het Midden-Oosten.

Walla Hebreeuwse website: “Hamas [en verzetsfacties]heeft deze ronde al gewonnen – het feit dat de organisatie in staat was om de beste en meest ervaren inlichtingendienst ter wereld te verrassen en het sterkste veiligheidssysteem in het Midden-Oosten te bespotten, en dat het in staat was om het evenement gedurende lange uren te controleren, zal niet uit de gedachten van de spelers in de regio worden gewist.”

Abbas Juma, internationaal journalist, auteur van het Telegramkanaal @Abbasdjuma, speciaal voor RT:

Waarom vond er vandaag dan zo’n grootschalige Palestijnse aanval tegen Israël plaats? Alleen degenen die Operatie Al-Aqsa Vloed gepland hebben, kunnen deze vraag betrouwbaar beantwoorden. Blijkbaar hebben ze het zorgvuldig en lang geleden gepland, in omstandigheden van verhoogde geheimhouding. Ze planden de gebeurtenis in samenhang met een specifieke datum – de verjaardag van de Jom Kippoer Oorlog van 1973 (de oorlog van Egypte en Syrië tegen Israël om de gebieden terug te winnen die verloren waren gegaan tijdens de Zesdaagse Oorlog). En voor de dag van Shabbat.

Toch werd Israël verrast. Blijkbaar is de 50e verjaardag van de Oktoberoorlog voor de veiligheidstroepen in het land een datum die niet wordt geassocieerd met de mogelijkheid van een symbolische, maar uiterst pijnlijke klap van de Palestijnen.

Waarom symbolisch? Omdat de kracht van deze klap duidelijk niet genoeg is om Israël uit te schakelen. Maar het is wel mogelijk om paniek te zaaien. De verrassing en relatieve onvoorspelbaarheid van de aanval zal de Israëlische samenleving onderdompelen in een sfeer van angst en permanente verwachting van een aanval op elk moment. Waarschijnlijk was het belangrijkste doel van de organisatoren van de aanval om paranoia te zaaien onder de Israëlische bevolking.

MAAR ZO EENVOUDIG IS HET NIET

Natuurlijk hadden de Palestijnen ook geopolitieke redenen om vandaag in actie te komen.

Ten eerste is dit een signaal naar de staten in de regio die zijn begonnen na te denken over de mogelijkheid om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Allereerst Saoedi-Arabië. Er wordt de laatste tijd veel over gesproken dat Riyad toenadering tot Israël zou kunnen zoeken. En Iran, het land dat toezicht houdt op de Palestijnse gewapende groepen, kon niet anders dan hierop reageren. Zo deed de Opperste Leider van de Islamitische Republiek, Ali Khamenei, onlangs een aantal belangrijke uitspraken, waaronder de volgende:

“Regeringen die besluiten om een risico te nemen en de betrekkingen met de zionisten te normaliseren, zullen onvermijdelijk lijden en verliezen. Zoals de Europeanen zeggen, ze “wedden op een verliezend paard”.

De huidige situatie (in Israël) is een reden om er niet bij betrokken te raken. Ze moeten deze fout niet maken.”

Daarnaast deed de Iraanse leider een aantal zeer harde uitspraken tegen Israël. En zijn zin “de zionistische entiteit is stervende” kreeg vandaag 1 miljoen views op Twitter.

Ten tweede werd Operatie Al-Aqsa Flood gelanceerd toen alle aandacht van de wereldgemeenschap werd afgeleid naar Oekraïne. Net als de meeste financieringsmiddelen. Vanuit het oogpunt van degenen die de aanval plannen, is dit het meest succesvolle moment. Laat me je eraan herinneren: zes maanden geleden verschenen er berichten in de media dat de Verenigde Staten wapenopslagplaatsen in Israël aan het leeghalen waren. Israel Hayom schreef over de verandering in prioriteiten en dat de Amerikaanse munitie die in Israël ligt opgeslagen, wordt afgebouwd vanwege het conflict in Oekraïne. Bovendien was volgens Amerikaans-Israëlische overeenkomsten vele decennia lang munitie bestemd voor Israël in geval van nood.

“Het Witte Huis heeft besloten om deze middelen buiten Israël naar een ander front te verplaatsen, maar in het licht van de fragiele veiligheidssituatie kan deze zet gevolgen hebben. Dit zijn de reservevoorraden van Israël voor tijdens de oorlog,” schreef de krant.

SAMENVATTEND

Hoe Israël nu ook handelt, wat het ook doet, hoe wreed het ook toeslaat als antwoord, het ergste voor de Israëlische regering is al gebeurd – het beeld van de onoverwinnelijkheid van de IDF en de alomtegenwoordigheid van de Israëlische inlichtingendiensten is ernstig geschokt.

Vanesa Beeley was vele jaren in Gaza, als vrije journalist en vrijwilliger. Haar website The Wall Will Fall dateert uit die tijd. Ze is nu woonachtig in Syrie en informeert met haar telegramkanaal vele duizenden geinteresseerden (ruim 17.000 subscribers).


Haar laatste artikel op TheWallWillFall.org , is een herpublicatie van de recentste nieuwsbrief van professor Mazim Quensiyeh uit Beit Sahour/Bethlehem:


Mazin Qumsiyeh’s nieuwsbrief: Al Aqsa Flood

Bron Mazim Quemsiyeh,
popularresistance, 8 oktober 2023 

Ik heb tientallen berichten ontvangen met vragen over mijn gedachten over wat er nu aan de hand is in Palestina en hoe het met ons gaat en wat er gaat gebeuren. Ik heb ook wat tv- en radio-interviews gedaan. Het is echt heel eenvoudig: we hebben 15 miljoen autochtone Palestijnen, 8 miljoen van ons zijn vluchtelingen of ontheemden (2/3e van de 2,2 miljoen van Gaza zijn vluchtelingen).

Israël mag niet wegkomen met het stelen van land en grondstoffen en het opzetten van een racistisch apartheidsregime. Zelfs belegerde, uitgehongerde, geblokkeerde mensen in Gaza slagen erin om door hun gevangenismuren heen te breken. Op wonderbaarlijke wijze slaagden ze erin om de zogenaamd meest geavanceerde inlichtingen- en militaire macht ter wereld te verslaan. Ze voerden de strijd diep achter de Israëlische muren.

De Israëlische regering weigerde eerder al om gevangenen uit te wisselen (4 gevangenen werden vastgehouden door Hamas) en krijgt nu te maken met minstens 150 Israëlische krijgsgevangenen, waaronder hoge militaire officieren. Deze kolossale mislukking (inlichtingen, militair, politiek, public relations) was alleen verrassend door de timing. Ik voorspel dit al tientallen jaren. Zoals eerder, zal Israël niet in staat zijn om bij de guerrillastrijders te komen, dus zullen ze wraak nemen op de burgerbevolking, wat alleen maar meer mensen bereid maakt om zich aan te sluiten bij verzetsgroeperingen.

Gaza ambulance aangevallen door Israel

Ik heb altijd uitgelegd (ook in mijn boek “Sharing the Land of Canaan” dat 20 jaar geleden werd gepubliceerd) dat het zionisme op de een of andere manier aan zijn einde komt. Dat einde kan twee vormen aannemen: een lose-lose scenario met extreem geweld dat weinig overlaat voor de overgebleven toekomstige generaties. Of een redelijk einde aan de apartheid en ontmanteling van het racistische apartheidsregime dat in 1948 werd opgericht en een staat wordt van alle inwoners (Joden, Christenen, Moslims, Bahai, atheïsten etc.).

Dat seculiere democratische post-zionistische discours komt eraan en we hebben groepen die eraan werken, waaronder onze One Democratic State Campaign en het is alleen een kwestie van aandringen om het met zo min mogelijk geweld te laten arriveren.

Het Israëlische publiek zal langzaam wakker worden (althans dat hopen we) om te begrijpen dat vrede alleen zal komen door de olifant in de kamer te erkennen: het onrecht dat het zionistische project het Palestijnse volk aandoet. Wat hebben we aan nucleaire, biologische en chemische wapens? Wat heeft het voor zin om “wraak uit te oefenen” (in de woorden van de leiders) door miljoenen gevangen Palestijnen in Gaza (en binnenkort de Westelijke Jordaanoever/Oost-Palestina) de toegang tot elektriciteit, voedsel en medicijnen te ontzeggen?

Wat heeft het voor zin om overvolle steden en vluchtelingenkampen te bombarderen met door de VS geleverde F-16’s en F-35’s met een “Davidster”? (tot nu toe zijn er alleen al in de afgelopen 24 uur honderden Palestijnen gedood, de meesten onder hen burgers).

Wat heeft het voor zin dat Israëlische en onderdanige westerse “leiders” (onder druk van sterke zionistische lobby’s) miljarden geven en Israël beschermen tegen het internationale recht en dan verklaringen uitgeven waarin de slachtoffers de schuld krijgen en Palestijnen die zich verzetten terroristen worden genoemd?

Hoe is het ook maar enigszins logisch om te zeggen dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen als zelfs de internationale wet zegt dat kolonisators dat recht niet hebben, maar de slachtoffers van onderdrukking wel het recht hebben om zich te verzetten?

Is verzet door inboorlingen “terrorisme” noemen eindeloos pacificatie van inboorlingen produceren? Wat is uw “definitieve oplossing” voor ons – de miljoenen Palestijnen wiens land, eigendommen en zelfs heilige plaatsen van ons zijn afgenomen door indringers?

Wilt u echt een volledige genocide plegen of de rest van ons verdrijven of ons in getto’s/concentratiekampen houden?

Ik zeg dat de Palestijnen niet zullen verdwijnen in de zonsondergang en dat het tijd wordt dat we aandringen op vrede die gerechtigheid betekent.

Zullen meer van de Israëlische burgers het niveau van corruptie en leugens begrijpen die hen zijn verteld? Leven in een zeepbel die aan het barsten is: hier is een klein teken dat het misschien gebeurt.

Zowat iedereen weet dat de gebieden bij Gaza Palestijns zijn en dat hun nederzetting door kolonialisten diefstal is. Het grootste deel van de bevolking van Gaza bestaat uit vluchtelingen die afkomstig zijn van deze plaatsen die zijn omgedoopt tot dingen als “Sderot” (gebouwd op het ontvolkte Palestijnse dorp Najd) en gevestigd door joodse koloniale kolonisten binnen het gezichtsveld van de oorspronkelijke eigenaren van het land die met de punt van het geweer werden gedwongen om vluchteling te worden en hun internationaal erkende recht om terug te keren naar hun huizen en land werd ontzegd.

Maar zelfs als men de “Gazastrook” als een gebied van “Israël” beschouwt (zelfs niet volgens de VN-verdelingsresolutie), heeft Israël sinds 1967 de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en de Golan bezet, in strijd met VN-resoluties en het internationaal recht, en weigert het de Palestijnen zelfbeschikking te geven. Het apartheidsregime van Israël heeft ervoor gekozen om zijn kolonisatieactiviteiten (geweld, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden) overal te intensiveren (bijv. in de Negev door de overgebleven bedoeïenengemeenschappen te vernietigen, in Jeruzalem en de rest van de Westelijke Jordaanoever).

Palestijnen hebben internationale bescherming geëist. Wij Palestijnen hebben het zionistische regime in het openbaar verteld dat het een einde moet maken aan de aanval op de heilige Palestijnse plaatsen en het Palestijnse volk. In plaats daarvan ging de ultrarechtse fascistische regering van apartheid Israël door als een koloniale macht. Mensen doden, huizen vernielen, de Ibrahim moskee sluiten, inbreken in de Al-Aqsa moskee, kolonisten die op christenen spugen, enz. Ze hebben niet geluisterd en kozen het pad van nog meer geweld.

De zionistische hasbara beschouwt al het Palestijnse verzet (gewapend of ongewapend) als terrorisme. Ze beschouwen zelfs onze loutere aanwezigheid op ons land als een bedreiging omdat zij het land willen en niet de mensen die er wonen. Nu is 92% van historisch Palestina verboden terrein voor Palestijnen door de Israëlische apartheidswetten. De resterende 8% blijft krimpen en is opgedeeld in getto’s/concentratiegebieden.
Zie mijn boek over “Volksverzet in Palestina: Een geschiedenis van hoop en empowerment” .

Ooit verklaarde Ben Gurion “de [Palestijnse] ouderen zullen sterven en de jongeren zullen vergeten” en een Israëlische generaal kwaakte ooit “als we het land hebben geregeld, zullen de “Arabieren” alleen nog maar rond kunnen rennen als gedrogeerde kakkerlakken in een fles”.

De gebeurtenissen sinds zaterdagochtend laten zien hoe dwaas ze zijn. De gebeurtenissen laten ook zien hoe dwaas de dictatoriale regimes en de regimes van regeringen in het Westen zijn die het Israëlische kolonialisme, exceptionalisme en racisme om de tuin leiden, normaliseren en steunen. Het spel is uit en de kaarten zijn blootgelegd.

Tot slot zeg ik dat de Palestijnen en alle mensen met een geweten achter onze mensen in Gaza staan terwijl ze de toorn van het racistische apartheidsregime onder ogen zien. Mogen de recente gebeurtenissen, die de naam “Al-Aqsa vloed” hebben gekregen, resulteren in een vloed van waarheid, gerechtigheid en menselijkheid (die allang had moeten plaatsvinden in Palestina). Dat is de enige manier om een einde te maken aan het geweld (kolonisatoren en verzet).

Andere verklaringen over de gebeurtenissen in Gaza zijn hier te vinden.