Bron: Al Mayadeen English 7 december 2022 ~~~

In de Westelijke Jordaanoever zijn gewelddadige confrontaties geweest tussen Palestijnse verzetsstrijders en de Israëlische bezettingstroepen, toen deze laatste de Oude Stad van Nabloes bestormden.

In het gouvernement Nablus, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, zijn confrontaties uitgebroken toen de Israëlische bezettingstroepen de oude stad bestormden.

Palestijnse bronnen zeiden dat de bezettingstroepen de omgeving van de Oude Stad zijn binnengevallen en een huis in de wijk Al-Yasmina hebben belegerd, te midden van gewelddadige confrontaties met verzetsstrijders toen deze laatsten hun stad en de mensen probeerden te beschermen.

De Palestijnse Rode Halve Maan Society zei dat haar teams in Nablus twee verwondingen hebben behandeld die waren opgelopen door granaatscherven van de bezettingskogels.

Volgens de Nablus Brigade openden haar verzetsstrijders het vuur op de bezettingsvoertuigen die de wijk Al-Yasmina bestormden.

15 verzetsdaden in de afgelopen 24 uur

De Westelijke Jordaanoever was de afgelopen 24 uur getuige van 15 verzetsdaden, waaronder gewapende aanvallen, molotovcocktails, confrontaties met kolonisten en vernieling van voertuigen. Palestijnen gingen de confrontatie aan met aanvallen van kolonisten, en een van de voertuigen van de kolonisten werd vernield in de stad Hawara, ten zuiden van Nablus.

Bovendien openden verzetsstrijders het vuur vanuit een snel rijdende auto op de nederzetting “Ofra”, die is gebouwd op het land van de stad Silwad, ten oosten van Ramallah.

Daarnaast richtten verzetsstrijders zich op de nederzetting “Karmi Tzur” in Al-Khalil en werden schoten gelost tijdens confrontaties met de bezettingstroepen die de stad Beit Ummar, ten noorden van Al-Khalil, bestormden.

Dit komt op een moment dat de verzetsgroep Lions’ Den op dinsdag aankondigde dat zij de staat van alarm en paraatheid van haar strijders en verzetsstrijders in Nablus, Ramallah, al-Khalil en Jenin heeft verhoogd.

De groep kondigde aan dat haar strijders afgelopen vrijdag vijf schietoperaties hebben uitgevoerd, gericht op de controleposten Beit Furik en Hawara, en op samenscholingen van de bezettingssoldaten bij de controlepost “Gerzim” in de bezette stad Nablus.

Topfoto: Verzetsstrijders confronteren IOF in Nablus tijdens inval in Oude Stad

Note: Israel noemt zijn legers de ‘IDF’ – met de ‘D’ van defense/verdediging. De Palestijnse naam is ‘IOF’, met de ‘O’ van occupation/bezetting, hetgeen een correctere aanduiding is.

Eerdere berichten: