Bron: al mayadeen-Engels 9 oktober 2023 ~~~ 

Maandag 9 oktober 2023

23:48

Al-Quds Brigades: volgens een voorlopig verslag van de operatie werd een kolonist gedood en een andere gewond

23:47

Al-Quds Brigades: Onze strijders van de Tulkarem Brigade voerden een heldhaftige infiltratieoperatie uit in de nederzetting “Enab”, waarbij de militaire toren in de nederzetting werd bestormd en gecontroleerd.

23:33

Amerikaanse president Joe Biden zegt dat er “waarschijnlijk” Amerikaanse burgers gevangengenomen zijn door Hamas

23:30

Biden zegt dat er 11 Amerikanen zijn gedood in “Israël” sinds de “Hamas-aanval”, waaronder veel Israëlisch-Amerikanen

22:50

Medewerker van Human Rights Watch: Dit brengt de levens van 2,2 miljoen Palestijnen in gevaar die leven onder de verpletterende, onwettige afsluiting van “Israël”.

22:49

Medewerker van Human Rights Watch: Een bezette bevolking voedsel en elektriciteit onthouden is een collectieve straf-een oorlogsmisdaad

22:42

Hezbollah: Geruchten over groter aantal slachtoffers zijn vals

22:40

Hezbollah: Wij bevestigen dat het aantal verzetsstrijders dat vanmiddag bij de zionistische bombardementen is gesneuveld drie is

22:17

Al Mayadeen correspondent: Hernieuwde Israëlische luchtaanvallen op verschillende gebieden in de Gazastrook

22:16

Correspondent Al Mayadeen: Een kolonist is gewond geraakt bij een schietpartij in de nederzetting “Einav”, ten oosten van Tulkarm

22:15

Israëlische media: We stevenen af op een lange strijd in Gaza en in korte tijd zouden we in een multifrontoorlog terecht kunnen komen

22:14

Correspondent Al Mayadeen: Israëlische bombardementen op een huis in Khan Yunis, met de dood van alle bewoners tot gevolg

22:12

Libanese leger: Een centrum van het Libanese leger aan de rand van de stad Rmeish is onder vuur genomen, waarbij een officier lichtgewond is geraakt.

22:10

Libanese leger: Grensgebieden in het zuiden werden gebombardeerd door de Israëlische vijand en een aantal mortiergranaten vielen in de binnenplaats van een legercentrum

22:00

Islamitisch Verzet in Libanon bevestigt dat beide bases getroffen zijn.

21:58

Islamitisch Verzet in Libanon: Het Verzet bestookt met geleide raketten de basis “Avivim”, het commandocentrum van een bataljon dat gelieerd is aan de Westelijke Brigade.

21:54

Islamitisch Verzet in Libanon: Het Verzet heeft het militaire kamp “Biranit” aangevallen, het commandocentrum van de al-Jalil Divisie, als eerste reactie op het martelaarschap van 3 vrijheidsstrijders.

21:46

Correspondent Al Mayadeen: “Israël” bombardeert zonder waarschuwing een aantal woningen in het centrum van Khan Yunis, waarbij een aantal Palestijnen om het leven komt

21:38

Ministerie van Volksgezondheid in Gaza: Kinderen maakten 10% uit van het totaal aantal slachtoffers

21:37

Ministerie van Volksgezondheid in Gaza: Volgens medische teams zijn 687 martelaren, waaronder 140 kinderen en 105 vrouwen, en 3.726 gewonden met verschillende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen

21:36

Ministerie van Volksgezondheid in Gaza: Het aantal martelaren in de Gazastrook is gestegen tot 687

21:18

Israëlische media: Raketten werden afgevuurd vanuit Zuid-Libanon naar nederzettingen in de Boven al-Jalil

21:00

Hezbollah rouwt om Ali Raif Ftouni, martelaar van de zionistische agressie tegen Zuid-Libanon

20:25

Militair woordvoerder van al-Qassam Brigades Abu Obaida: Elke aanval op onze mensen die veilig in hun huizen zijn zonder voorafgaande waarschuwing zal helaas worden beantwoord met het executeren van een vijandelijke gijzelaar.

20:14

Hezbollah rouwt om Hossam Muhammad Ibrahim, die martelaar werd door de zionistische agressie tegen Zuid-Libanon.

19:59

Israëlische media: Het aantal gedode Israëli’s in Operatie Al-Aqsa Flood is opgelopen tot minstens 900

19:41

VN-chef zegt “diep geschokt” door Israëlische belegering Gaza

19:40

Erdogan roept “Israël” op Gaza niet “lukraak” aan te vallen

19:13

functionarissen van regering Biden informeren Congres over wapens die “Israël” dringend nodig heeft van de Verenigde Staten: Politico

18:20

Correspondent Al Mayadeen: De Israëlische bezetting bombardeert Gaza met raketten die witte fosfor bevatten

18:12

Correspondent Al Mayadeen: Minstens 90 kinderen gedood door de Israëlische bezettingsmacht sinds het begin van de Israëlische agressie op Gaza

18:08

Correspondent Al Mayadeen: De couveuseafdeling van het al-Shifa Medisch Centrum is beschadigd door de Israëlische luchtaanvallen

18:02

Al-Quds Brigades eist de verantwoordelijkheid op voor de infiltratieoperatie die vanmiddag werd uitgevoerd in Zuid-Libanon aan de grens met bezet Palestina.

17:45

Het Israëlische ziekenhuis “Nahariya” bevestigt dat zeven Israëli’s gewond zijn geraakt, waaronder één in kritieke toestand, bij confrontaties na de infiltratiepoging door een groep uit Zuid-Libanon.

17:09

Al Mayadeen’s correspondent in Zuid-Libanon: De Israëlische bombardementen op de buitenwijken van de stad Ayta ash-Shab duren nu al ongeveer anderhalf uur.

17:09

Al Mayadeen’s correspondent in Zuid-Libanon: Het Israëlische bombardement op de stad Ayta ash-Shab treft woonwijken.

16:56

Al Mayadeen’s correspondent in Zuid-Libanon: Twee leden van de groep werden gedood en 4 Israëlische bezettingssoldaten raakten gewond tijdens een poging om over te steken naar het Westen van al-Jalil.

16:55

Al Mayadeen’s correspondent in Zuid Libanon: Een Palestijnse groep probeerde de bezette al-Jalil binnen te komen en raakte in gevecht met Israëlische bezettingstroepen.

16:54

Israëlische media berichten over het doden van 3 leden van een groep die probeerde over te steken van Libanon naar West al-Jalil en het verwonden van 3 Israëlische soldaten.

16:23

Al-Qassam Brigades beschiet een zwerm F16I gevechtsvliegtuigen in de lucht van de Gazaanse Zee op een afstand van 35 kilometer.

16:10

EU schort betalingen ontwikkelingshulp aan Palestijnen op: Commissaris

15:39

Correspondent Al Mayadeen: Geluiden van granaten en geweervuur gehoord in de westelijke sector aan de Libanees-Palestijnse grens.

14:57

Correspondent van Al Mayadeen: Een jonge Palestijn is gewond geraakt door bezettingskogels omdat hij een ram-operatie zou hebben geprobeerd uit te voeren.

14:34

Israëlische media: Het aantal Israëlische doden is opgelopen tot minstens 800 en het aantal gewonden tot 2.400.

14:19

Correspondent Al Mayadeen: Geen bevestiging van Libanese zijde over de lancering van raketten richting het bezette Al-Jalil.

14:12

Minstens 12 raketten werden de voorbije minuten afgevuurd vanuit het zuiden van #Libanon in de richting van het bezette Al-Jalil.

13:46

Israëlische media: De Iraanse vertegenwoordiger verliet een vergadering van een commissie van de Verenigde Naties nadat deze was geopend met een moment van stilte om de levens van Israëlische “slachtoffers” te betreuren.

13:15

Correspondent Al Mayadeen: De zwaarste bombardementen sinds het begin van de agressie vinden op dit moment plaats in de Gazastrook en de bezetting bombardeert Gaza hysterisch.

13:13

Al Mayadeen’s correspondent: Tien moskeeën werden gebombardeerd door de bezetting na de hernieuwde belegering van Gaza en de razzia’s tegen de Gazastrook.

13:03

Militair woordvoerder van de Al-Qassam Brigades, Abu Ubaida: De recente bombardementen van de bezetting op de Gazastrook hebben geleid tot de dood van vier gevangen kolonisten.

12:44

Al-Qassam Brigades: Als reactie op het bombarderen van burgerhuizen hebben we ‘Tel Aviv’ opnieuw gebombardeerd met een raketsalvo.

12:16

Correspondent Al Mayadeen: Er is een raket neergekomen in ‘Sderot’ en twee raketten in een andere nederzetting.

12:11

Correspondent Al Mayadeen: Er is een raket neergekomen op autobaan nr. 1 die ‘Tel Aviv’ met bezet Al-Quds verbindt.

12:09

Al-Qassam Brigades: Als reactie op het bombarderen van burgerhuizen werd bezet Al-Quds gebombardeerd met een raketbarrage.

12:01

Correspondent Al Mayadeen: Een nieuw bloedbad werd gepleegd door de bezetting in het vluchtelingenkamp Jabaliya nadat een huis zonder enige waarschuwing als doelwit werd genomen.

11:56

Correspondent van Al Mayadeen: Al-Sussi Moskee in Al-Shati kamp werd gebombardeerd zonder voorafgaande waarschuwing, wat leidde tot een groot aantal martelaren en gewonden.

11:42

Al Mayadeen’s correspondent: Tientallen gewonden zijn aangekomen in het Al-Shifa Medical Hospital na de IOF beschieting van de Al-Sousi Moskee.

11:28

IOF woordvoerder: 300.000 Israëlische reservisten zijn gerekruteerd, een aantal dat nooit eerder is gezien.

11:16

Correspondent Al Mayadeen: Het IOF gebruikt witte fosfor, dat internationaal verboden is, om huizen in Gaza aan te vallen.

11:03

Kanaani: Het Palestijnse volk is in staat zichzelf te verdedigen

11:02

Woordvoerder Nasser Kanaani van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken: De reactie op elk dwaas gedrag tegen ons zal verwoestend zijn.

10:59

Iraanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, commentaar op bedreigingen van Israëlische functionarissen aan het adres van Iran: Verweer uzelf tegen het Palestijnse verzet als u dat kunt.

10:49

Woordvoerder van de Fatah-beweging Monzer al-Hayek: Heil aan de standvastigheid van ons volk in #Gaza. Ook Netanyahu’s oorlog tegen ons volk is gericht op het doden van met name kinderen en ouderen.

10:48

Fatah woordvoerder Monzer al-Hayek: Fatah woordvoerder Monzer al-Hayek: Het #Palestijnse volk is standvastig tegenover onderdrukking en moord. Ze zullen overwinnen en de Israëlische bezetting zal ten onder gaan.

10:23

Israëlische media over kolonisten in “Sderot”: We hebben geen water, elektriciteit of voedsel, en we zijn aan onze lot overgelaten.

10:18

Correspondent van Al Mayadeen vanuit Beit Hanoun: Confrontaties gaan door tussen bezettingssoldaten en verzetsstrijders in zeven voorposten (“outposts”) van nederzettingen tegenover het zuidoosten van de Gazastrook.

09:26

Bezettingsvliegtuigen vuren intens op gebieden ten oosten van de Gazastrook.

09:14

Israëlische media: We weten nog steeds niet hoeveel eenheden betrokken waren bij deze operatie en hoeveel er “Israël” zijn binnengekomen.

09:12

Israëlische media: Hamas heeft ons een jaar lang misleid terwijl het deze operatie voorbereidde.

08:56

Israëlische media: Berichten over mogelijke gewonden onder Israëli’s als gevolg van schietpartij in “Sderot”.

08:45

Israëlische media: Het leger werft honderdduizenden reservisten ondanks informatie over schaarste en tekorten aan uitrusting en voedsel in sommige gebieden.

08:43

Israëlische media: Het Israëlische bezettingsleger is gedesoriënteerd en niet zeker of de strijders van boven of onder de grond infiltreren.

08:41

Israëlische media: De Israëlische Centrale Bank gaat tot 30 miljard dollar verkopen nu de shekel daalt.

08:37

Israëlische media: In een aantal nederzettingen rond de Gazastrook vindt een uitzonderlijke veiligheidsactie plaats en kolonisten wordt gevraagd zich in hun huizen te barricaderen.

08:14

Palestijnse Gezondheid: 436 burgers werden gedood, waaronder 91 kinderen en 61 vrouwen, naast 2.271 gewonden, waaronder 244 kinderen en 151 vrouwen.

08:01

Israëlische media citeren het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad: Ik maakte een fout toen ik zei dat Hamas al 15 jaar is afgeschrikt

07:55

Israëlische media: Palestijnse troepen infiltreerden tijdens raketaanvallen in 20 nederzettingen, 11 kampen en een Israëlische legerbasis.

07:53

Israëlische media: Voor het eerst is het gebruik op grote schaal van aanvalsdrones door Hamas gedocumenteerd, en Hezbollah heeft een veel geavanceerdere variant.

07:47

Israëlische militaire woordvoerder zegt dat vier gevechtsdivisies zijn ingezet in het zuiden, en dat het meer tijd kost dan verwacht om “veiligheid te creëren”.

07:46

Israëlische legerwoordvoerder zegt dat tientallen gevangen Israëliërs worden vastgehouden in Gaza.

07:45

Israëlische militaire woordvoerder zegt dat Hamas nog steeds in staat is “Israël” binnen te dringen.

07:30

Israëlische media melden dat er tot nu toe 1.000 ton explosieven op Gaza is gegooid.

07:24

Israëlische militaire woordvoerder zegt dat we nog steeds vechten op 7-8 plaatsen bij Gaza.

07:16

Al-Aqsa Martelaren Brigades – Tulkarm Brigades: Onze verzetsstrijders vallen de bezettingstroepen aan die Tulkarm bestormen in het Al-Sharaq gebied en de Maslakh rotonde.

07:10

Correspondent van Al Mayadeen: Israëlische luchtaanvallen richten zich op het oosten van Gaza-Stad.

06:55

Een jonge Palestijn werd doodgeschoten nadat hij een controlepost van het bezettingsleger in Al-Khalil had bestormd met een bulldozer.

06:40

Al Mayadeen correspondent: De Israëlische bezetting bombardeert een moskee in de wijk al-Shati’.

04:49

De Israëlische bezettingstroepen bombarderen een moskee in het westen van Gaza.

03:11

De Israëlische bezetting gebruikt thermobarische bommen in de Gazastrook.

03:08

De Israëlische bezettingstroepen voeren lukrake luchtaanvallen uit op woonwijken in Gaza.

03:04

De Israëlische bezettingstroepen voeren luchtaanvallen uit op Gaza.

02:42

Al Mayadeen correspondent: Hulpdiensten halen de lichamen van zes martelaren onder het puin vandaan ten zuiden van Rafah.

02:41

Al Mayadeen correspondent: De Israëlische bezettingstroepen hebben een gewelddadige luchtaanval op Gaza gelanceerd.

02:05

Al Mayadeen correspondent: Een klein meisje is omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op een huis in Gaza.

00:19

De Israëlische bezetting bombardeert het Ansar-gebouw van het Palestijnse ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza.

00:07

De Israëlische bezettingstroepen voeren luchtaanvallen uit op het westen van de Gazastrook.


gerelateerd (berichten in subarchief /Palestina):