Bron: Al Mayadeen 4 oktober 2023 ~~~

Duizenden kolonisten van de Israëlische bezetting hebben de afgelopen dagen de heilige moskee Al-Aqsa verontreinigd als onderdeel van Jom Kippoer-rituelen.

Een groot aantal Israëlische kolonisten bestormde woensdag de steegjes van de Oude Stad van het bezette Al-Quds en baande zich een weg naar de binnenplaatsen van de Heilige Al-Aqsa Moskee, terwijl Palestijnen de moskee niet in mochten van de Israëlische bezettingstroepen, terwijl zionisten hun provocerende acties tijdens de Jom Kippoer voortzetten.

Duizenden kolonisten hebben de moskee bestormd in de afgelopen dagen, terwijl de Israëlische strijdkrachten hun onderdrukking van Palestijnse gelovigen verder opvoerden en agressiecampagnes lanceerden om hen te verbieden gebeden uit te voeren.

Volgens de correspondent van Al Mayadeen was de Israëlische politie begin woensdag prominent gestationeerd bij Bab Al-Qattanin, een belangrijke toegangspoort tot de Heilige Al-Aqsa Moskee. De soldaten verhinderden dat journalisten die de incidenten probeerden te verslaan van de kolonisten die Al-Aqsa bestormden het gebied naderden.

Om de kolonisten te beschermen verhoogde de Israëlische politie de veiligheidsmaatregelen in het gebied. Ze zetten troepen in bij de al-Aqsa moskee om moslimaanbidders met geweld van het terrein van de heilige plaats te verdrijven om de binnenkomst van de kolonisten te vergemakkelijken.

De Jum Kippoer zal doorgaan tot 7 oktober, waarbij de zogenaamde “Tempelberg” organisaties hun oproepen tijdens deze periode intensiveren om het aantal kolonisten dat infiltreert in de al-Aqsa moskee te verhogen.