Bron: Victoria Torres
redradiove 29 januari 2023  (SP)
orinocotribune  29 januari 2023 (EN) ~~~ 

Op vrijdag 27 januari heeft het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring afgelegd waarin het de massamoord van 26 januari door het Israëlische leger, waarbij negen Palestijnen met scherp werden gedood, volledig veroordeelt.

Deze systematische aanvallen op het Palestijnse volk tonen het totale gebrek aan respect voor de menselijke waardigheid door het huidige regime van de apartheidsstaat onder leiding van Benjamin Netanyahu.

Hieronder volgt een niet-officiële Engelse vertaling van de volledige verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Venezuela:

De regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela veroordeelt de bloedige operatie van de Israëlische bezettingstroepen op Palestijns grondgebied sinds de vroege uren van gisteren op de Westelijke Jordaanoever, waarbij ten minste negen Palestijnse burgers het leven lieten en een twintigtal mensen gewond raakten.

De agressie omvatte ook een aanval op een plaatselijk ziekenhuis, waardoor patiënten in het gezondheidscentrum werden getroffen en humanitaire reddingsacties van hulporganisaties werden verhinderd.

Deze gewelddaden zijn een voorbeeld van het criminele netwerk van de regering van Benjamin Netanyahu tegen het Palestijnse volk, en van de flagrante schending van het internationale recht door de Israëlische bezettingsmacht in de staat Palestina.

De Bolivariaanse Republiek Venezuela roept de internationale gemeenschap op om de inspanningen ter verdediging van de in het Handvest van de Verenigde Naties verankerde internationale beginselen te intensiveren.

Het Bolivariaanse volk en de Bolivariaanse regering verheffen onze stem ter verdediging van de vrede en de internationale veiligheid om de voortdurende Israëlische misdaden op Palestijns grondgebied te veroordelen. Ook betuigen wij onze deelneming aan de families en verwanten van de slachtoffers. Tegelijkertijd wensen wij een spoedig herstel van de absolute vrede in het gehele Palestijnse gebied.

-Caracas, 27 januari 2023