Bron: Tyler Durden 
zerohedge 05 jun 2024 ~~~

De NAVO heeft een plan voor de snelle inzet van haar troepen in het scenario van een toekomstige Russische aanval op Europa. Het omvat de ontwikkeling van “landcorridors” die gebruikt kunnen worden om zo’n 300.000 troepen – voornamelijk Amerikaanse soldaten – snel naar frontlinieposities te sturen om zich tegen een Russische invasie te verdedigen.

Hooggeplaatste Britse militaire bronnen vertelden de Telegraph dat het plan inhoudt dat troepen landen in belangrijke Europese havens, waarna ze zich langs vooraf geplande routes naar het oosten verplaatsen om potentiële Russische aanvallen af te slaan.

Lt. Gen. Alexander Sollfrank, hoofd van het Joint Support and Enabling Command (JSEC) van de NAVO, beschreef aan de Britse krant: “Enorme logistieke bases, zoals we die kennen uit Afghanistan en Irak, zijn niet langer mogelijk omdat ze al heel vroeg in een conflictsituatie zullen worden aangevallen en vernietigd.”
Bestandsafbeelding van de haven van Rotterdam, geïdentificeerd als een belangrijk aankomstpunt voor Amerikaanse troepen in het geval van een grote oorlog in Europa.

De logistieke en troepentransportcorridors zouden beginnen in plaatsen als Griekenland, Italië, Turkije, Nederland en Noorwegen – en de haven van Rotterdam, een belangrijk knooppunt in Noord-Europa, wordt specifiek genoemd. Lijnen zoals de Rotterdam-Duitsland-Polen spoorweg worden ook genoemd in het rapport – dit alles zou theoretisch een snelle inzet van Amerikaanse troepen mogelijk maken in elk NAVO-gebied dat wordt bedreigd (gebaseerd op artikel 5 van de gemeenschappelijke defensie).

Afzonderlijke alarmerende berichten in de Britse media waarschuwen dat het Westen zich moet voorbereiden op een oorlog met Rusland ergens in de komende twee decennia, in verband met het voortdurende conflict in Oekraïne.

Zo beweerde The Telegraph in maart dat president Poetin een “paranoïde obsessie” heeft voor het aanwakkeren van conflicten en het provoceren van westerse bondgenoten.

“Nu de Russische president Vladimir Poetin zijn historische vijfde ambtstermijn heeft veiliggesteld, is het overduidelijk dat hij zijn volgende zes jaar in het Kremlin zal wijden aan het nastreven van zijn paranoïde obsessie om het Westen te confronteren,” stond er eerder in dat bericht.

Wat betreft de laatste onthulling van de Telegraph dinsdag over de NAVO-landcorridors – met de ietwat schreeuwerige en sensationele kop “NAVO-landcorridors kunnen VS-troepen naar frontlinie snellen in geval van Europese oorlog” – is de realiteit dat dit soort grootschalige rampenplannen al sinds de Koude Oorlog op de planken van de planners van de VS en de NAVO liggen.

Maar zonder twijfel worden ze afgestoft te midden van de voortdurende escalatie van de Oekraïense proxyoorlog…

BREAKING: De NAVO is nu van plan Amerikaanse troepen naar de frontlinie te sturen om tegen Rusland te vechten….
Wat denken ze wel?
De NAVO heeft haar voorbereidingen bekendgemaakt om Amerikaanse troepen in te zetten aan de Europese frontlinies in het geval van een grootschalig conflict met Rusland.

Innovatieve ‘landcorridors’… pic.twitter.com/vmuMG1nCVH
– Douglas Macgregor (@DougAMacgregor) 4 juni 2024

Volgens enkele van de verdere planningsdetails die door The Telegraph en zijn militaire bronnen naar buiten zijn gebracht:

Als NAVO-troepen die vanuit Nederland binnenkomen worden getroffen door Russische bombardementen, of Noord-Europese havens worden vernietigd, zal de alliantie de focus verleggen naar havens in Italië, Griekenland en Turkije. Vanuit Italiaanse havens zouden Amerikaanse troepen over land via Slovenië en Kroatië naar Hongarije kunnen worden vervoerd, dat aan Oekraïne grenst. Er bestaan vergelijkbare plannen om troepen vanuit Turkse en Griekse havens via Bulgarije en Roemenië naar de oostflank van het bondgenootschap te vervoeren. Er worden ook plannen gemaakt om troepen te transporteren via havens in de Balkan en via Noorwegen, Zweden en Finland.

Lt. Gen. Sollfrank werd verder geciteerd toen hij zei: “Oekraïne lijdt erg onder deze Russische langeafstandsraketaanvallen op de logistieke systemen” – wat het belang onderstreept van troepenbewegingen die buiten het bereik van Russische systemen zouden zijn.

Het rapport bevat beelden van ‘landcorridors’ voor westerse troepen die op weg zijn om de confrontatie aan te gaan met Russische troepen in een toekomstscenario…
Bron: The Telegraph

In de nasleep van het rapport van de Telegraph zeggen sommige experts dat dit betekent dat WO3 “nu begint”… en hoewel de wereld op dit moment inderdaad al getuige zou kunnen zijn van de beginfase (vooral als historici terugkijken), zijn er nog een aantal escalerende stappen te nemen voordat de raketten over Europa vliegen. Hopelijk zegevieren de verstandige geesten, zelfs al is het op het laatste moment. (hoewel we hier niet veel vertrouwen in hebben).


Gerelateerd (eerdere berichten in dit archief):