Bron: Vanessa Beeley 
thewallwillfall.org  28 mei 2023 ~~~ 

Een recent rapport van het Russische Federale Persagentschap suggereert dat de NAVO op grote schaal het gebruik van chemische wapens tegen burgers in Donbass en in lopende militaire campagnes voorbereidt.

Het persbureau sprak met de adviseur van het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Jan Gagin.

Volgens het artikel heeft Oekraïne tijdens de verdediging van Artemovsk (Bakhmut) gebruik gemaakt van door drones afgeleverde munitie met giftige stoffen. Het neonazistische luchtverkenningsteam “Vogels van Madyar” werd geïdentificeerd als de inzet van deze wapens. Sinds april 2023 zijn door Oekraïne vervaardigde Teren 6-gasgranaten ook door UAV’s geleverd. Jan Gagin verklaarde:

De vijand gebruikt chemische wapens niet alleen in Artemovsk maar ook in andere gebieden van het Front. Eind vorig jaar werden ik en mijn kameraden in de richting van Ugledar door dergelijke munitie aangevallen. Ik ervoer pijn in de ogen, misselijkheid, spasmen in de ademhaling, duizeligheid en algemene zwakte De gasgranaten waren van buitenlandse makelij of van lokale Oekraïense makelij. We zagen dit in video’s die werden gedeeld door de Madyar Brigade of andere nazi-groepen: op de granaten waren buitenlandse markeringen zichtbaar. Ze verhulden het niet. Het is duidelijk dat NAVO-lidstaten deze wapens bewust leverden.

Een video van een van deze aanvallen is verspreid via Oekraïense Telegram-kanalen en kan hier worden bekeken.

Het is vermeldenswaard dat terroristische groeperingen in Syrië, waaronder ISIS, zijn beschuldigd van het inzetten van chemische wapens tegen burgers, het Syrische Arabische Leger en in 2016 tegen leden van de REAL Syria Civil Defence (RSCD) in Aleppo die ik in 2018 interviewde:

De RSCD teamleider sprak:

“We kwamen aan bij het gebied en wisten dat we de tunnel in moesten om de soldaten te redden die daar beneden vastzaten. We kwamen in het diepste deel van de tunnel en we begonnen de effecten te voelen van welk gas er ook was gebruikt. Een van mijn bemanningsleden meldde mij dat hij zijn ledematen niet meer kon voelen. Ik riep dat hij terug moest komen en we grepen hem vast om hem uit de tunnel te trekken” ~ RSCD-teamleider.

Vervolgens vertelde het getroffen RSCD-teamlid wat er met hem gebeurde:

“Ik ging de tunnel in en begon me onmiddellijk vreemd te voelen. Mijn hele lichaam leek de controle te verliezen. Ik kon niet meer ademen. Ik trok aan het touw. Er verschenen rode vlekken op mijn handen en er hing een vreemde geur in de lucht, ik kan het nog steeds niet beschrijven” ~ RSCD bemanningslid.

ISIS patch op de mouw van een Oekraïense brigadecommandant. Februari 2023. RT

Het is onlangs bewezen dat er ISIS of ISIS-vriendelijke militanten vechten naast de verschillende nazi-bataljons in Oekraïne. Het vermeende gebruik van chemische wapens in de NAVO-oorlog tegen Rusland mag dus geen verrassing zijn.

Dit alles terwijl in Syrië dezelfde NAVO-lidstaten, de corrupte OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) en andere op één lijn liggende VN-agentschappen het in diskrediet gebrachte verhaal in stand houden dat de Syrische regering vermeende aanvallen met chemische wapens heeft uitgevoerd tegen haar eigen burgers. Burgers die door het Arabische leger van Syrië werden bevrijd van de bezetting door een NAVO-lidstaat die als proxy-terrorist optrad.

Volgens Jan Gagin werd de doeltreffendheid van de Oekraïense gasgranaten aangetast doordat ze werden ingezet in open gebieden met veel wind. Willen deze wapens effectief zijn, dan moeten ze volgens Gagin in afgesloten stedelijke gebieden worden gebruikt.

Gagin wijst erop dat de Oekraïense strijdkrachten andere verboden wapens hebben gebruikt tegen burgerdoelwitten, waaronder dodelijke bloemblaadjesmijnen die de journaliste Eva Bartlett heeft beschreven tijdens een van haar vele bezoeken aan Donetsk. Er zijn ook Flechette granaten gebruikt:

“een antipersoneelwapen dat meestal vanuit een tank wordt afgevuurd. De granaat explodeert in de lucht en laat duizenden metalen pijltjes van 37,5 mm lang los, die zich verspreiden in een kegelvormige boog van 300 meter lang en ongeveer 90 meter breed.

Flechette darts doden en verminken zonder onderscheid, net als de “petal” mijnen die vaak door nietsvermoedende kinderen worden betreden en vreselijke verminkingen veroorzaken. Jan Gagin herhaalde:

Oekraïne verbergt niet dat het verboden wapens gebruikt, juist tegen burgers. Er waren officiële verklaringen van hun kant over de fysieke vernietiging van de inwoners van Donbass en de Krim. Soortgelijke acties – zijn niets anders dan de genocide van de Russen in deze gebieden. En het gebruik van chemische munitie en andere soortgelijke verboden methoden bewijst dat Oekraïne – een terroristische staat is.

We moeten begrijpen dat Oekraïne in deze oorlog geen grenzen heeft, geen “stops”. Groot-Brittannië leverde granaten met verarmd uranium. En waar heeft dat toe geleid? Tot de massale vlucht van burgers uit die gebieden waar opslagplaatsen met deze munitie werden vernietigd. En dit zijn niet wij die de stralingsachtergrond in Oekraïne meten, het zijn de burgers zelf die het meten en zien dat het niveau is gestegen.

Het is ook de moeite waard om professor Chris Busby te volgen over de radiologische fall-out van het gebruik of de vernietiging van wapens met verarmd uranium in Oekraïne. Busby, een Britse wetenschapper en stralingsdeskundige zei het volgende na de enorme explosie bij de stad Khmelnytskyi in West-Oekraïne eerder in mei:

De stralingsdetectoren in Polen ten NW van de explosie in Oekraïne tonen een zeer significante toename van de gammastraling. De windrichting is ZO, dus dit past bij een pluim van de plaats van de explosie. Uraniumdochters Thorium-234 en Protoactinium 234m hebben gammastraal verval. De 94kev gammastraal van Th-234 is een verval van 6%, maar er is veel Uranium. Ze zouden dus te zien zijn op de Eurados detectoren.

De toegang tot het Europese netwerk van gammadetectoren is geblokkeerd door de Duitse server.

De IAEA heeft dergelijke beweringen voorspelbaar afgedaan als “vals”, maar bekijk dit interview met Prof. Busby om zelf te beslissen. [Zeer informatief! -Red.]

Chris Busby: Depleted Uranium from Ukraine caused increase in levels measured in UK. TV interview.

Topfoto: Gebruiken Oekraïense neonazistische divisies door de NAVO geleverde chemische wapens?


Gerelateerd (berichten in dit archief):