Bron: Sonja Van den Ende 
devend.online 5 jun 2023 ~~~ 

Oekraïne zag zijn eerste tegenoffensief mislukken, dus wenden ze zich nu tot andere middelen zoals terrorisme in ISIS-stijl!

Een groep die beweert een onafhankelijke Russische oppositiegroep te zijn heet: “het Russische Legioen”, maar natuurlijk worden ze gesteund en gefinancierd door de politieke en militaire leiders van Oekraïne, die op hun beurt geld en wapens (niet genoeg echter) ontvangen van Westerse staten. Ze hebben een kleine plattelandsnederzetting aangevallen met de naam Novaya Tavolzhanka in de regio Belgorod, Rusland, dicht bij de Oekraïense grens. Daar hebben ze twee Russische militairen gevangen genomen.

Ze namen een video in ISIS-stijl op, waarin ze het hoofd van de regio Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, opriepen om ongewapend naar een plaatselijke kerk te komen om de mannen op te halen en mee terug te nemen. Een van de militairen lijkt gewond te zijn geraakt.

Het eisen dat Gladkov ongewapend komt voor “een unieke kans om met ons te praten, om twee burgers van Rusland terug te brengen”. Ze zeiden dat ze “het lot van Rusland” willen bespreken.

Het tegenoffensief van Oekraïne

Vanochtend (5-6-2023) meldde Lt. Gen. Igor Konashenkov van het Russische leger dat een tegenoffensief van het Oekraïense leger was mislukt. In een interview met de UK Times zei Zelensky, president-puppet van de mislukte Oekraïense staat, afgelopen zaterdag (3-6) dat:

We hebben nog steeds niet genoeg wapens voor een tegenoffensief tegen Rusland!

We hebben meer vuurkracht nodig en de EU doet niet genoeg aan sancties, zei hij: We hebben nog steeds niet genoeg wapens voor een tegenoffensief tegen Rusland, zegt Oekraïne (thetimes.co.uk)

Deze keer had hij gelijk en meestal liegt hij, maar deze keer loog hij niet en vroeg hij om meer wapens en geld van het Westen. Dan rijst de vraag waar al het geld en de wapens uit het Westen naartoe zijn gegaan. Niet alle wapens zoals Zelensky zegt zijn verzonden of misschien vernietigd door de Russen, zoals onlangs de tanks van het Verenigd Koninkrijk met verarmde uraniumgranaten!

Of een nog verontrustender scenario, waarover ik al berichtte, de wapens zijn verder verkocht op de zwarte markt, dark web, volgens de Nederlandse krant NRC is dit een reëel gevaar!

Wapenhandel Experts waarschuwen voor de risico’s van wapenleveranties aan Oekraïne. Ze zullen zeker rondzwerven na de oorlog. Maar dit wordt zelden besproken in het publieke debat. “Wie kritiek heeft, wordt meteen in het pro-Russische kamp geplaatst.” Verbazingwekkende opening van de NRC krant. Deze week heeft Rusland foto’s vrijgegeven die lijken aan te tonen dat enkele voertuigen die door de Verenigde Staten aan Oekraïne zijn geschonken in Russische handen zijn gevallen na een aanval vanuit Oekraïne op Russisch grondgebied. Als de oorlog in Oekraïne voorbij is, gaan de westerse wapens zwerven – NRC

Het slechtste scenario voor Europa/Oekraïne, maar het goede voor Rusland is dat het misschien allemaal bluf was van het Westen om te verbergen dat ze eigenlijk een failliet continent zijn, net als in de VS, waar het schuldenplafond weer is verhoogd. Het drukken van geld zal uiteindelijk natuurlijk stoppen en de financiële situatie zal instorten, zoals veel experts waarschuwen! Misschien heeft het Westen al zijn wapens gestuurd en is het grootste deel nu opgebruikt of in beslag genomen door het Russische leger! Een aantal scenario’s of hypotheses die van toepassing kunnen zijn!

De terroristische groepen aan de grens met Oekraïne

De afgelopen weken zijn ze veel in het nieuws geweest, deze terroristische groep die ze in het Westen oppositie noemen. Het zogenaamde “Russische Legioen”. Met een neonazi leider Denis Kapustin die een Russisch paspoort heeft maar al jaren in Duitsland woont en waarschijnlijk ook een Duits paspoort heeft.

Maar dat deden ze ook in Syrië daar noemden ze ze rebellen, behalve ISIS, maar de Syriërs lieten zich niet voor de gek houden door het Westen ze wisten heel goed dat ISIS door het Westen was gemaakt en gefinancierd en allerlei splintergroeperingen die het Westen tot rebellen had verklaard vielen allemaal onder de paraplu van ISIS of DAESH zoals het woord in de Arabische taal voor ISIS is.

De hele Westerse pers, betaald door hun regeringen, was aanwezig, ergens in Oost-Oekraïne.Ze zeiden om te luisteren naar de beweringen van deze nieuwe terroristische groep, of liever oppositie zoals ze het noemden. Ze zeiden dat het Russen zijn die tegen de Russische regering zijn en vechten om “Rusland te bevrijden”!

Ook kondigde Rusland-hater Victoria Nuland (VS) aan dat het Oekraïense offensief 11 juli zou kunnen plaatsvinden met de NAVO-top in Litouwen. En Lindsay Graham (VS), een andere Amerikaanse oorlogszuchtige, bezocht Zelensky en zei dat het “geld goed besteed is zodat Russen gedood worden”, hij verontschuldigde zich later bij de mainstream media, maar de schade was al aangericht.

Eind vorige maand ging Zelensky op zijn “grande” tour, wat een showcase was voor de media, iedereen inclusief ikzelf dacht dat het alleen maar show was, maar nu we een paar weken verder zijn was het eigenlijk een tour van “wanhoop” hij wist dat het tegenoffensief niet gewonnen kan worden zonder wapens en natuurlijk niet zonder soldaten. Hij ging van het Midden-Oosten naar Japan om te bedelen om wapens!

Alles blijkt een “fata morgana” of voorlopig een illusie. Het sterke Oekraïense leger lijkt niet te kunnen winnen!

De Westerse elite kwam vorige maand bijeen in Japan voor hun G7-top, ze konden alleen maar beloftes doen. Maar in de Westerse politiek zijn beloftes niets waard; ze worden bij wijze van spreken een uur later gebroken!

Gisteren was er een bericht dat Poolse huurlingen, die ruim vertegenwoordigd zijn in verschillende bataljons, beweren dat ze samen vechten met dit zogenaamde “Vrije Rusland Legioen” in Rusland, of dat in ieder geval proberen te doen in de Belgorod regio.

Als dit gebaseerd is op bewijs zoals ze beweren in het telegram chanel

, betekent dit dat Polen of de EU/NAVO direct betrokken is en oorlog voert tegen Rusland, en probeert Russisch grondgebied binnen te vallen!

We zien hetzelfde scenario als in Syrië, met dit verschil dat Rusland militair veel sterker is. Ze hebben Syrië immers geholpen om de door het Westen gesteunde terroristen uit te schakelen en het Westen verslagen door hun proxies uit te schakelen.

Zoals de situatie nu is, kan Europa de wapenleveranties aan Oekraïne niet nakomen, dus wenden ze zich tot terrorisme! Ze kunnen niet winnen op het slagveld; de Oekraïners zullen ervoor bloeden en de Europeanen ook, omdat hun financiën en welvaart worden vernietigd. Het wordt over hen gebracht door hun incompetente en oorlogszuchtige regeringen!

Topfoto: Getty images en VOX cartoon; Redactie: Mirjam©Foto.

Sonja van den Ende is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder andere heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuwszenders en volgde naast een opleiding in journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Ze is gevestigd in Moskou, Rusland