Bron: SouthFront 5 juni 2024 ~~~

De Oekraïense militaire operatie in het Russische dorp Novaja Tavolzhanka in de regio Beldorod op 4 juni ging gepaard met talrijke nepvideo’s die door Oekraïense bronnen werden verspreid. LINK

De video’s werden snel verspreid nadat de eerste berichten over Oekraïene kwamen. De authenticiteit ervan werd onmiddellijk in twijfel getrokken, maar ze verzamelden toch veel views.

Russische militaire experts bevestigden dat de video’s vooraf gefilmd zijn in de Oekraïense stad Chernobil, Polupanova straat 23. Het gebied is te zien op: 51.272746, 30.218294

Andere beelden uit de regio Belgorod bevestigden dat Oekraïense saboteurs erin slaagden het dorp Novaya Tavolzhanka binnen te dringen. Ze liepen aan de zuidelijke rand van het dorp in de Peszchanaya straat. (50.323073, 36.819630)

De saboteurs hebben daar nog een video in scene gezet:

Film is te zien op website van Southfront
Film is te zien op website van Southfront

De video werd gefilmd op 4 juni. Tegen de avond was het gebied veiliggesteld door Russische troepen en de saboteurs van Kiev vluchtten weg van het Russische grondgebied nadat ze verliezen hadden geleden; maar op de video logen TikTok-strijders dat de nederzetting naar verluidt al enkele dagen onder hun controle was.

De vele vervalsingen en leugens bevestigden nogmaals dat de aanvallen van Oekraïense saboteurs in het Russische grensgebied geen militaire doelen hebben. TikTok-strijders sterven op Russisch grondgebied voor een hype. Ze steken de grens over om te poseren met een vlag en vluchten weg.

Kiev heeft de terroristische strategieën van zijn NAVO-partners goed geleerd en vecht dapper tegen het Russische leger in de televisiebeelden, waarbij steeds meer onschuldige burgers worden gedood en burgerdorpen worden verwoest, alleen maar om de bevolking te bedreigen.

Alle beweringen van de terroristen van Kiev zijn leugens. De aanval op 4 juni had geen ander doel dan de Oekraïense verliezen in de regio Zaporozhie en de DPR te verbergen.