Zondag 25 februari, 12:00 – 16:00 Dam, Amsterdam

Geen wapens voor vrede

Bron: Landelijk platform voor vrede en solidariteit ~~~

Op deze laatste zondag van februari, demonstreren we weer tegen de oorlogen waar de Nederlandse regering nog steeds fanatiek bij betrokken is.

Demonstreren is hard nodig, en natuurlijk ook meer dan dat, want er komt geen einde aan de oorlogen – er komen alleen maar meer oorlogen bij. En steeds meer wapens worden gestuurd om de slachtpartijen voort te zetten.

  • Met de laatste Oekrainers, zelfs die gevlucht waren, worden de aanvallen op Rusland en de bevolking in Donbass voortgezet. De Nederlandse regering beschouwt het ‘onze oorlog’ en stuurt er zware wapens en F16 bommenwerpers naar toe.
  • Zionistische legers voeren ethnische zuivering en genocide in Gaza uit, en hebben in die overbevolkte openluchtgevangenis al minstens 30.000 burgers gedood. Meer dan een miljoen palestijnse burgers zijn vanuit noord- en midden-Gaza naar Rafah in het zuiden gedreven, waarheen het bezettingsleger oprukt om zijn Genocide voort te zetten. De gezondheidsituatie is er rampzalig. De uitspraak van het ICJ was duidelijk, maar onze regering spreekt nog van ‘Israëls recht op zelfverdediging’, heeft de financiën voor UNRWA bevroren en blijft aan het genocidale bezettingsleger de nodige onderdelen voor de F17’s leveren
  • Syrie wordt nog dagelijks geteisterd door de Amerikaanse bezetting, zgn. ‘sancties’, plunderingen, en de Israëlische routinebombardementen. Nederland gaf en geeft materiele steun aan c.a. 25 terreur-milities.
  • Irak wordt op willekeurige momenten met raketten bestookt door de VS. Nederland weigert zijn troepen daar terug te trekken.
  • Jemen, het land dat probeert om de genocide in Gaza te stoppen, wordt nu met raketten vanaf Amerikaanse en Engelse oorlogsschepen bestookt. Nederland doet mee.
  • In de Hoorn werkt de CIA aan oplopende spanningen, m.n. tussen Ethiopie en Eritrea en middels de afscheidingsbeweging in de Ethiopische Tigray regio. Nederland speelt ook hier weer een kwalijke rol.
  • Vanuit (Brits) Guyana en de Nederlandse Antillen wordt een aanval op Venezuela voorbereid. Nederland is zoals altijd betrokken.
  • Belachelijke beschuldigingen, o.a. van de Nederlandse MIVD/AIVD, en een steeds agressieve toon van de westerse geallieerden tegen China verhoogt de dreiging van oorlog in Oost-Azie
  • Moordende ‘sancties’ van het westerse financieel-economische blok tegen 40 landen om er de bevolkingen te frustreren, in de hoop dat ze daardoor tegen hun regeringen opgezet kunnen worden, zijn oorlogsdaden met andere wapens. De extra Europese sancties zijn resultaat van een Nederlands initiatief waar het duo Rutte-Blok jarenlang voor gelobbied heeft.

“Nederland schande, bloed aan je handen”
Niet in jouw naam? Kom dan zondag 25 februari om 12 uur naar de Dam voor de vredesdemonstratie, met vanaf c.a. 13:30 de traditionele wittevlaggenmars met drums, door het centrum van Amsterdam.

Nippy Noya, wereldvermaard percussionist komt weer spelen, en na Willem Engel heeft ook Eldor van Feggelen zich aangemeld om te komen spreken. Het verdere programma, de sprekers en muzikale intermezzo’s, wordt hier volgende week bekend gemaakt

Samen staan we op tegen de genocide, tegen de oorlogen gevoerd uit onze naam en met ons gemeenschapsgeld. Komt allen!

Website:
www.vredesdemo.nl
Facebook
Pagina: https://tinyurl.com/42x8yeeu
Event: http://tinyurl.com/mmh3hejj
Telegram
Vredesdemonstratie : https://t.me/+UfxrqJCOZAE1ODZk
Info: Niet onze oorlog : https://t.me/+Q-n4Z960Kom dus zondag 28 januari om 12 uur naar de Dam voor de vredesdemonstratie, met vanaf 13:30 de traditionele wittevlaggenmars met drums, door het centrum van AmsterdamVgUwNjM8

Steun deze demonstratie(s): http://bitly.ws/Bdjp