Bron: Margaret Kimberley 
blackagendareport 27 sep 2023 ~~~~

De Canadese regering veranderde wat een gewoon fotomoment met de president van Oekraïne had moeten zijn in een politiek debacle toen een Oekraïense nazi-collaborateur werd geëerd in het parlement. Nu wordt Canada’s geschiedenis van het toelaten van Oekraïense SS-vrijwilligers opnieuw kritisch bekeken op het moment dat Rusland de overhand krijgt in de proxyoorlog tegen het westen.

Het is bijzonder verheugend als je tegenstanders je helpen om iets te bewijzen wat ze zelf hebben ontkend. Onlangs deed de Canadese regering precies dat. Hun poging om de mislukte Oekraïense proxy-oorlog overeind te houden, legde in plaats daarvan het naziverleden en -heden van dat land bloot.

Oekraïne is al een verdeelde natie sinds de stichting van de staat na de Eerste Wereldoorlog. De bevolking is verdeeld door de taal met Oekraïens- en Russischtaligen, waarbij sommigen voorstander waren van de status als Sovjetrepubliek, terwijl anderen fel tegen waren. Die factie was zo sterk dat veel Oekraïners actief collaboreerden met Duitse bezettingstroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Die geschiedenis is goed gedocumenteerd en wordt alleen ontkend door politiek cynisme dat een proxy-oorlog probeert te rechtvaardigen die in het voordeel van Rusland uitvalt. Helaas proberen de VS en hun brave vazal bondgenoten, zoals Canada, de schijnvertoning zo lang mogelijk vol te houden, ongeacht de kosten voor de mensen die ze beweren te helpen.

De recente bezoeken van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky aan de VS en Canada stonden bol van de oproepen om nooit op te geven en Vladimir Poetin te verslaan en Oekraïne een eindeloze voorraad wapens en geld te geven. De Canadezen wilden zo graag indruk maken dat ze een waarheid onthulden die werd ontkend.

Het had genoeg moeten zijn om Zelensky hun parlement te laten toespreken, maar ze konden het niet laten. Ze voelden zich op de een of andere manier gedwongen om een speciale gast toe te voegen, de 98-jarige Yaroslav Hunka, die werd geïntroduceerd als “…een Oekraïens-Canadese oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog die vocht voor Oekraïense onafhankelijkheid tegen de Russen…”.

Een belangrijk onderdeel van de oorlogspropaganda rond Oekraïne is geweest om te ontkennen dat er mensen zoals Hunka bestaan die hebben gevochten aan de zijde van de Duitsers die we, zo wordt ons verteld, moeten verachten. Voor Canada betekent dat ook ontkennen dat ze die troepen na de oorlog hebben laten emigreren.

In plaats van Zelensky voor te stellen en te zweren hem hoe dan ook te verdedigen, gaf het Canadese parlement Hunka twee staande ovaties. Later werd bekend dat Hunka diende bij de Eerste Oekraïense Divisie, ook bekend als de Waffen-SS Galicia Divisie, of de SS 14e Waffen Divisie, een vrijwillige eenheid die onder Duits bevel stond. Er wordt ons verteld dat deze eenheden het ergste kwaad uit de moderne geschiedenis belichamen. Natuurlijk had Duitsland niet het monopolie op kwaad of genocide, maar het verhaal van een unieke slechte natie is diep verankerd in het westerse bewustzijn en de gevolgen van het incident waren zowel grappig als triest.

Nadat Hunka’s geschiedenis was onthuld, kon ook de amateuristische aard van het Canadese en alle westerse buitenlandse beleid niet worden verborgen. De voorzitter van het parlement verontschuldigde zich overvloedig en nam vervolgens ontslag. Premier Justin Trudeau gaf toe in verlegenheid te zijn gebracht, hoewel hij zich genoodzaakt voelde om onzinnige waarschuwingen tegen Russische propaganda toe te voegen, terwijl de klucht van zijn regering er een van eigen makelij was.

Canada is graag een Amerikaanse partner in misdaad. Als ze de opdracht krijgen om een neppresident van Venezuela te erkennen, doen ze dat. Als ze de Chief Financial Officer van Huawei moeten arresteren en een internationaal incident moeten veroorzaken, doen ze dat ook. Als de VS besluit om Haïti opnieuw te bezetten, dan doet Canada daar ook aan mee.

Wat betreft het eren van een Oekraïner die de nazi’s heeft gediend, zijn ze meer dan bereid omdat ze dat al sinds 1945 doen. Er is een grote Oekraïense bevolking in Canada die met open armen werd ontvangen, net als Hunka. De Canadese regering liet meer dan 2000 leden van de Galicische Waffen SS toe. Het tonen van een SS-tatoeage was zelfs een manier om Canada binnen te komen, omdat de regering graag haar anti-linkse bonafide wilde versterken. Sommige van deze mannen werden gerekruteerd om in de mijnbouw te werken en linkse vakbondsactiviteiten te ondermijnen. Canada’s minister van Financiën en vice-premier Chrystia Freeland is de kleindochter van de Oekraïense collaborateur en propagandist Michael Chomiak.

Natuurlijk deelt Canada de geschiedenis van de VS als een blanke supremacistische koloniale staat. Zo erg zelfs dat ze soms een uitglijder maken en hun goed afgestelde imago als een mooiere versie van de VS verpesten en uiteindelijk hun ware gezicht laten zien.

Het hele incident is een indicatie dat de oorlog die ze zweren te winnen niet op hun manier verloopt. De VS, Canada en de rest van het collectieve westen zitten nu gevangen in een val die ze zelf hebben gemaakt. Ze hebben ons blauwe en gele vlaggen door de strot geduwd, miljarden dollars en euro’s en ponden afgepakt die hun mensen nodig hebben, talloze individuen en platforms gecensureerd en zelfs de Nordstream pijplijn opgeblazen. Maar nu is het spel uit en weten ze niet hoe ze hun nederlaag onder ogen moeten zien. In plaats daarvan hebben ze een oude nazi gevonden en hem een applaus gegeven, een duidelijk teken van paniek.

Maar ze hebben nog iets ergers gedaan. Sommige Oekraïners, zoals de grootvader van Zelensky, verdedigden de USSR en vochten met het Rode Leger. Elke Oekraïner aan de andere kant was een Duitse collaborateur. Canada is vergeten dat miljoenen mensen zich niet hebben laten misleiden door hardhandige propaganda die het historisch geheugen probeert te veranderen. De Sovjet-Unie speelde de grootste rol in de nederlaag van Duitsland, een simpel feit dat wordt genegeerd of verdwijnt of in het geval van de proxy-oorlog veranderd in een perverse hervertelling van de geschiedenis waarin je bereid moet zijn om deel te nemen aan een schandelijke leugen.

Het terugkrabbelen en verontschuldigen is ontegenzeggelijk leuk om naar te kijken. Toch onthulde Canada een andere beangstigende waarheid. Het collectieve westen is wanhopig en zou wel eens meer kunnen doen dan een pijpleiding saboteren. Rusland is niet in de stemming om terug te krabbelen nadat het al vroeg in dit conflict is voorgelogen over de Minsk-akkoorden en een verkennend vredesplan. Een PR-debacle is niet het ergste wat ze kunnen doen. Canada en de VS en hun vrienden kunnen zichzelf ervan overtuigen dat escalatie hun uitweg is. Buitenlands amateurisme kan leiden tot iets veel ergers voor de mensheid.

Yaroslav Hunka, midden op de voorste rij, met zijn Waffen SS-eenheid. Volodomyr Zelensky en Justin Trudeau applaudisseren voor hem in het Canadese parlement. (Afbeelding: Zero Hedge)

Margaret Kimberley is de auteur van Prejudential: Black America and the Presidents.Je kunt haar werk steunen op Patreon en haar ook vinden op de platforms Twitter en Telegram. Je kunt haar bereiken via e-mail op margaret.kimberley(at)blackagendareport.com.