Bron: Andrew Korybko 
Substack 02 mei 2024 ~~~

De grotere geopolitieke agenda, is om de Georgische regering te vervangen door westerse marionetten, om de militaire logistiek van de NAVO naar het door land ingesloten buurland Armenië te vergemakkelijken, dat het westerse blok wil omvormen tot hun nieuwe regionale bastion om de zuidelijke Kaukasus te verdelen en te regeren.

De Georgische veiligheidsdiensten verijdelden woensdag een poging van relschoppers om het parlement te bestormen als reactie op de dreigende wet op buitenlandse agenten, die lijkt op die van de VS maar door westerse media wordt gezien als “geïnspireerd door Rusland”. De VS en de EU haalden hun schouders op bij deze heropvoering van J6, een stilzwijgend teken van steun aan de steeds gewelddadiger demonstraties van de demonstranten. Hier is enige achtergrondinformatie over deze voortschrijdende kleurenrevolutie:

In feite is de poging van het Westen om de Georgische regering te veranderen ingegeven door de haat van het Westen tegen de evenwichtige houding van Georgië ten opzichte van de NAVO-Russische proxyoorlog in Oekraïne.

De weigering van Tbilisi om sancties tegen Moskou op te leggen, die de eigen economie zouden vernielen, wordt verdraaid als vermeend bewijs dat het leiderschap orders aanneemt van het Kremlin. Hetzelfde geldt voor hun op Amerika geïnspireerde wet op buitenlandse agenten, die simpelweg bedoeld is om de bevolking te informeren over wie welke informatieproducten financiert.

De grotere geopolitieke agenda is om de Georgische regering te vervangen door westerse marionetten om de militaire logistiek van de NAVO te faciliteren naar het door land ingesloten buurland Armenië, dat het blok wil omvormen tot hun nieuwe regionale bastion om de zuidelijke Kaukasus te verdelen en te beheersen. Het falen tot nu toe om de heersende Georgische partij omver te werpen, zorgde ervoor dat de Armeense leider koudwatervrees kreeg en eindelijk begon met het afbakenen van de grens van zijn land met Azerbeidzjan, wat de plannen van de NAVO zal verijdelen als het succesvol wordt afgerond.

Daarin ligt de reden waarom het Westen juist op dit moment zijn kleurenrevolutie tegen Georgië nieuw leven heeft ingeblazen, niet alleen omdat het wetsvoorstel inzake buitenlandse agenten ergens deze maand in werking moet treden, maar ook om Armenië het signaal te geven dat het zijn grensbesprekingen moet bevriezen omdat er mogelijk NAVO-hulp op komst is. Dit tijdige juridische voorwendsel wordt dus gebruikt voor geopolitieke doeleinden, hoewel het onduidelijk blijft of het de Georgische regering ten val zal brengen en/of de lopende onderhandelingen tussen Armenië en Azerbeidzjan zal beïnvloeden.

De laatste rellen in Tbilisi werden in belangrijke mate voorafgegaan door de indiening door het Congres van de “Azerbaijan Sanctions Review Act”, wat opnieuw een signaal was aan Armenië om vol te houden tot de hulp van de NAVO arriveert. Eenvoudig gezegd, wat er momenteel gebeurt is de geostrategische heroriëntatie van de regio weg van de Westerse hegemonie, die wordt versneld doordat Armenië zijn lang uitgestelde grensbesprekingen met Azerbeidzjan begint. Als de NAVO Armenië niet kan “weglokken” uit de CSTO, dan zal haar hele regionale beleid instorten.

De flagrante dubbele moraal met betrekking tot de valse beweringen dat Azerbeidzjan Armeniërs uit zijn voorheen bezette westelijke regio’s “etnisch zuivert” en het schouderophalend reageren op de laatste J6-rex van Georgië zijn het bewijs van de geopolitieke bijbedoelingen van het Westen in de regio. Het doel is om Armenië uit de CSTO te “stropen” en tegelijkertijd de Georgische regering omver te werpen, hoewel de laatste ontwikkelingen erop wijzen dat dit veel moeilijker te bereiken zal zijn dan het Westen had verwacht.