Sonja van den Ende 
devend.online september 24 2023 ~~~

Het slagveld

Ik ga hier niet beweren dat ik alles weet over het front, dat weet ik gewoon niet. Ik ben in Rusland en heb de Donbass vele malen bezocht, ik heb het oorlogsgeweld gezien, de doden en gewonden, maar het front blijft geheim en zo hoort het ook! Je strategie bekendmaken zou dom zijn!

Ik ga niet beweren, zoals veel “experts”, hoe het front zou kunnen verlopen, in oorlog is alles onvoorspelbaar en vooral “experts” die ver weg zijn, ondanks dat ze een militaire achtergrond hebben, kunnen niet echt oordelen, ze zijn niet hier of hebben de “gevechtstaferelen” in de Donbass gezien!

Ze hebben vaak niet gesproken met soldaten of de burgerbevolking daar, oorlog komt altijd naar de burgers toe, hoewel niemand dat wil. Mijn taak als journalist is om te praten met de mensen “achter” het front, de burgers die onlangs gestemd hebben, hun verhalen, hun verdriet en pijn maar ook hun vreugde over wat ze meemaken, het oprukkende Russische leger en dat ze nu bij Rusland horen, zoals ze altijd al wilden!

Het stadje Klesjtsjevka is onder controle van het Russische leger, veel verliezen op Oekraïens grondgebied, zoals de video laat zien. Enkele dagen geleden meldde het westerse zogenaamde nieuws dat “Oekraïne naar verluidt het oostelijke dorp Klesjtsjevka had heroverd, in wat Oekraïne’s tweede belangrijke winst in drie dagen zou zijn in zijn maandenlange tegenoffensief tegen het Russische leger”. Volgens het Russische ministerie van Defensie (de meest betrouwbare bron), die deze video vrijgaf, is het in handen van Rusland. Het centrum van Kleshcheyevka ten zuiden van Artyomovsk (in Oekraïne Bakhmut genoemd) is volledig in handen van de Russische strijdkrachten.

Het ministerie van Defensie heeft ook een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat Rusland onderdelen van westerse kruisraketten heeft vernietigd, kogels met verarmd uranium die aan Kiev waren gedoneerd. Tussen 17 september en 23 september 2023 hebben Russische strijdkrachten 12 gecombineerde aanvallen uitgevoerd, waarbij gebruik werd gemaakt van precisiewapens vanaf de grond en vanuit de lucht en van onbemande vliegtuigen, op faciliteiten voor de reparatie van vliegtuigen en tanks, olieraffinaderijen, depots voor munitie, precisiewapens en wapens van buitenlandse makelij, evenals centra voor verkennings- en sabotagetraining en standplaatsen van buitenlandse huurlingen”.

Dit zijn de echte feiten en updates van het front in de Donbass/Oekraïne. Geen veronderstellingen, geen strategieën, maar feiten, overwinningen, die de voortgang van het front in “real live” laten zien. Veel van het door het Westen geleverde oorlogsmateriaal is vernietigd, eerder waren er ook berichten over de vernietigde (Duitse) leopard tanks en beelden op diverse (social media) accounts op Telegram laten zien dat het aantal dode soldaten aan Oekraïense zijde ontelbaar is geworden; dit zijn de feiten.

Ondanks de propaganda van de Westerse media dat de “oorlog” naar Rusland zelf is gekomen, is dat een leugen. Het leven gaat gewoon door hier in Moskou en ook in andere steden in Rusland. De grens met de Donbass is vaak het toneel van drone-aanvallen, net als soms hier in Moskou, maar dat is geen oorlog, dat is terrorisme.

De aanvallen op de Krim kun je ook speldenprikken noemen, hoewel die speldenprikken natuurlijk wel pijn doen. Maar het is geen echte aanval, alleen een paar soldaten die met rubberbootjes aan land proberen te komen. De drones op het vliegveld en een grotere aanval onlangs op het vliegveld met een vermoedelijke Britse raket op de Zwarte Vloot in Sebastopol doet erg veel pijn. Maar het is natuurlijk nog steeds niet het front!

Het Westen en Zelensky zijn geobsedeerd door de Krim omdat het in het referendum van 2014 JA stemde om onderdeel te worden van Rusland. Dit komt omdat de meerderheid van de bevolking op de Krim Russisch is! Johnny Miller, journalist voor Press.tv was op de Krim toen het gebeurde, op vakantie.

De propagandaoorlog

Het onrealistische Westen en vooral Europa, die volledig afhankelijk zijn van Amerika, voeren een propagandacampagne die zijn weerga in de moderne geschiedenis niet kent! Ze nemen alleen het verhaal van Amerika over en Oekraïne natuurlijk, ze hadden in het begin best een goed propagandascript maar verliezen nu steeds meer in deze propagandaoorlog!

De zogenaamde grote “kwaliteitskranten” zoals de New York Times, de Washington Post, of de BBC, ZDF, NOS, the Guardian, etc., moeten het nu rustiger aan doen met hun propaganda, zoals onlangs gebeurde met de aanval op een markt in Oekraïne, waarvan later bleek dat Oekraïne het zelf had gedaan en het moest toegeven. Ook het onderzoek naar het opblazen van de Nordstream II pijpleiding en de Kakhovskaya dam rammelt aan alle kanten. Terwijl de Washington Post moest toegeven dat Oekraïne in december 2022 zelf had gedreigd de boel op te blazen.

Het was ook zeker geen toeval dat vlak voordat Zelensky in de VS aankwam, de New York Times het verhaal bracht van de dodelijke raketaanval op de stad Kostantinovka. Volgens Zelensky een voorbeeld van Russische moorddadigheid. Totdat de Amerikaanse krant schreef dat het absoluut zeker was dat het een Oekraïense raket was. Waarna Kiev stilviel en moest toegeven dat het Oekraïne was die de raket op de Markt had afgevuurd. Dit is overigens niet het eerste geval van een Oekraïense valse vlag in deze oorlog.

Photo: Telegram

Misschien wel het meest veelzeggend is de voor het Oekraïense leger en het Westen zeer pijnlijke verklaring van 16 september 2023 van Vitaly Berezhnoy, luitenant-kolonel en hoofd van het Regionaal Militair Commissariaat voor de regio Poltava, een belangrijke stad in centraal Oekraïne. Foto: Telegram

De militaire commissaris onthulde de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten en verklaarde dat het Oekraïense leger in de loop van het jaar tot 90 procent van zijn personeel heeft verloren. Hij stelde ook voor om meldingsgebieden te organiseren in Poltava microdistricten. Volgens hem zouden vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten aanwezig moeten zijn op de locaties om te helpen “bij het vaststellen van de aanwezigheid van een dienstplichtig persoon”.

De economische oorlog

Amerika, het Westen en de Europese Unie besloten, zoals ze altijd doen met landen die het Westen niet gehoorzamen, onmiddellijk na het begin van de Speciale Militaire Operatie (SMO) sancties op te leggen. Maar ze bleven doorgaan met hun waanzin en introduceerden sanctiepakket na sanctiepakket, ik geloof dat we nu bij het 12e pakket zijn aanbeland!

In hun waanzin, die ook hun nieuwe 2030 agenda omvat, nam de omschakeling van fossiele brandstoffen naar natuurlijke energie een ongekende wending, een waanzinnige daad, waarbij ze de LGBT agenda, transhumanisme en de vrijlating van bepaalde virussen toevoegden om de WHO agenda te vervullen, om vaccinaties voor iedereen op de Planeet te implementeren (hun wereld de Westerse wereld bedoelen ze). We kunnen zeggen dat het Westen voor zichzelf een nieuwe ideologie heeft gecreëerd die grenst aan waanzin, een totalitaire AI – digitale staat, waar menselijkheid is verdwenen.

Photo: Getty Images

Duitsland stond bekend om zijn sterke elektriciteitssector, maar recentelijk is er een merkbare verandering opgetreden. Duitsland importeert namelijk meer elektriciteit uit het buitenland dan het exporteert. In augustus van dit jaar bedroeg de netto import van elektriciteit maar liefst 5,82 TWh, waarmee het de op één na grootste bron van elektriciteit in Duitsland is. Het grootste deel van de netto invoer bestaat uit kernenergie en komt voornamelijk uit Frankrijk, Zwitserland en België. Foto: Getty Images

Nu Duitsland aan het deïndustrialiseren is, loopt de hele Europese Unie gevaar. Duitsland was de drijvende kracht achter de economische welvaart in Europa, het grootste industriële land, dat nu afglijdt naar een soort “derde wereld” land, zoals ze de term zelf gebruiken, een belachelijke term natuurlijk derde wereld land, er is maar één wereld en het Westen is de hegemonie in deze wereld aan het verliezen, ze raken achter op allerlei gebieden.

Het begint langzaam tot de propaganda media van het Westen door te dringen dat de oorlog die ze voeren tegen Rusland niet gewonnen kan worden, niet op het slagveld, niet door hun propaganda en zeker niet economisch!

Polen is nu wakker geworden en ziet wat deze economische waanzin doet met hun land, een fervent voorstander van de oorlog tegen Rusland, maar heeft zijn grens bereikt als het gaat om de vernietiging van Polen!

Foto: VN

Het meest schokkende verhaal van de afgelopen dagen is natuurlijk dat van Polen, waar president Andrzej Duda een verbod instelde op de levering van Oekraïens graan aan zijn land. Een heel logische beslissing, want het graan is spotgoedkoop door de oorlog in Oekraïne en ondermijnt zo de Poolse graanverkoop en de welvaart van de boeren in Polen.

Nu dreigt Duda Oekraïne met een wapenstop, maar dit kan worden teruggedraaid op bevel van hun koloniale meester Amerika. Europa is sinds de Tweede Wereldoorlog een kolonie van Amerika. Polen sinds de val van het communisme.

Duda zei “Het zal stoppen met wapenleveranties aan Oekraïne”. Maar dat is vooral symbolisch omdat Polen al zoveel heeft gegeven dat er nauwelijks nog iets over is voor het eigen leger. Het is in ieder geval een opmerkelijke maatregel van wat een loyale bondgenoot zou moeten zijn”.

Waarna Volodymyr Zelensky bij de VN, zonder het land te noemen, fel uithaalde naar Polen. Waarna de Poolse president Andrzej Duda een ongelooflijke verklaring aflegde. Hij vergeleek Oekraïne met “een man die verdrinkt en daarom gevaarlijk is omdat hij degenen die hem willen redden, dreigt mee te sleuren naar zijn dood”.

Wat de sancties van het idiote Europa betreft, die werken niet, alleen maar averechts voor Europa zelf. President Poetin gaf onlangs een toespraak waarin hij zei dat Rusland bijna volledig zelfvoorzienend kan worden en een “gezonde” arbeidsmarkt heeft, natuurlijk zal er handel blijven met China en Turkije en andere “vrije” landen in de wereld.

Foto (bron): Uitgebreide vergadering van het Presidium van de Staatsraad – President van Rusland (kremlin.ru)

In Veliky Novgorod zat de president een brede vergadering van het presidium van de Raad van State voor over het onderwerp “Ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de Russische Federatie”.

De Duitse propaganda nieuwskanaal, overheidskanaal, zoals alle, vanwege de zogenaamde “Rundfunk belasting” Tagesschau voerde zogenaamd onderzoek uit naar hoeveel bedrijven (Duitse) nog steeds in Rusland zijn.

Topfoto: Rusland is aan het winnen, ook al schrijft het Westen nog zoveel propaganda en analyseren specialisten de oorlog van ver. Rusland wint op veel gebieden, langzaam maar zeker. Foto’s: Reuters, Getty Images, bewerking Mirjam©Foto.

Sonja Van den Ende is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder andere heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuwszenders en studeerde onder andere Journalistiek en Engels (BA) en Global Media, War and Technology (BA). Ze woont en werkt in Moskou, Rusland.
Sonja is redacteur van Devend.online en Freesuriyah.eu.

*PayPal donaties zijn niet langer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten. Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com.

Hartelijk dank!


Gerelateerd (berichten in dit archief):