Bron: Al Mayadeen English 10 november 2023 ~~~

De Verenigde Staten sturen tienduizenden artilleriegranaten bestemd voor Oekraïne door naar “Israël”, om de bezetting te steunen in haar voortdurende agressie tegen de Gazastrook.

Israëlische media onthulden informatie over het feit dat de Verenigde Staten tienduizenden Amerikaanse artilleriegranaten omleiden naar “Israël” nadat ze die hadden klaargesteld voor de oorlog in Oekraïne.

Volgens de Israëlische krant Yedioth Ahronoth heeft een Amerikaans schip “tienduizenden 155 mm granaten uitgeladen”, waarbij wordt opgemerkt dat deze zending granaten bedoeld is om “Israël” te steunen in zijn oorlog tegen de Gazastrook en ook in Libanon.

De krant wees erop dat de bezetting een vrachtschip loste met ongeveer 2500 ton militaire uitrusting die naar het Israëlische bezettingsleger werd gestuurd – ongeveer 170 containers – en dat de uitrusting in honderden vrachtwagens werd geladen en naar militaire eenheden werd vervoerd.

Dit komt nadat de VS is begonnen met het sturen van kleinere militaire hulppakketten naar Oekraïne, gezien de impasse in het Congres over de financiering van Oekraïne, aldus het Witte Huis.

Karine Jean-Pierre, persvoorlichter van het Witte Huis, vertelde aan verslaggevers dat de Verenigde Staten van plan zijn Oekraïne zo lang mogelijk te steunen, terwijl het Congres over verdere financiering nog debatteert.

De verlaging van die steun komt op het moment dat een nieuwe hulpwet van $14,3 miljard aan “Israël” wordt aangenomen, ondanks waarschuwingen tegen de wet. De Republikeinse maatregel werd goedgekeurd met 226-196 stemmen.

Vliegtuigmoederschepen naar de Middelnadse zee

Eerder deze week voerden twee Amerikaanse aanvalsgroepen van vliegdekschepen, die onlangs werden ingezet in het oostelijke deel van de Middellandse Zee, een gezamenlijke oefening uit waarbij de mogelijke situatie om het doelwit te worden van ballistische raketten en andere luchtprojectielen werd nagebootst.

De oorlogsvloot van de marine werd door Washington naar de regio gestuurd om “Israël” bij te staan nadat Operatie Al-Aqsa Vloed op 7 oktober de bezettingsentiteit in een verzwakte toestand achterliet.

Deze oefening komt op een moment dat de oorlog tegen Gaza de Israëli’s tot nu toe zo’n 1.000 bloedbaden heeft zien aanrichten, met het aantal Palestijnse doden dat tot nu toe de 10.000 martelaren heeft overschreden, waarvan de meerderheid kinderen en vrouwen zijn.

In totaal namen 11.000 Amerikaanse militairen deel aan de oefening, terwijl de Italiaanse oorlogsschepen Fasan en Margottini, die onlangs ook door Italië naar de regio werden gestuurd na het begin van de strijd, zich bij de twee carrier strike groups voegden om de integratie in het NAVO-bondgenootschap te oefenen.

“De schepen en vliegtuigen van twee vliegdekschepen van de Amerikaanse marine voerden de afgelopen drie dagen gezamenlijke oefeningen uit,” aldus de Amerikaanse zesde vloot.

“Matrozen en marinevliegers van de USS Gerald R. Ford (CVN 78) Carrier Strike Group (CSG 12) en die van de USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) Carrier Strike Group (CSG 2) trainden op verdediging tegen hoogwaardige eenheden, verdediging tegen ballistische raketten, herbevoorrading op zee, vliegoperaties over het dek en maritieme veiligheidsoperaties.”

Eerder vorige maand ging een snellereactiemacht van de Amerikaanse mariniers naar de oostelijke Middellandse Zee vanwege de bezorgdheid dat de oorlog in Gaza mogelijk zou kunnen uitgroeien tot een regionale oorlog, meldde CNN onder vermelding van twee functionarissen.

Topfoto: Een Israëlische soldaat verplaatst een 155mm artilleriegranaat naar een mobiele houwitser bij de Palestijns-Libanese grens.


Gerelateerd (berichten in subarchief /middenoosten ):