Bron: Palestine Chronicle Staf, 4 mei 2024 ~~~

“We moeten hun heden en toekomst beschermen,” zei het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen in een verklaring.

Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) waarschuwde zaterdag voor de psychologische tol die de kinderen in Gaza moeten betalen als gevolg van de genocidale oorlog van Israël tegen de belegerde strook.

“Kinderen in Gaza lijden aan zware psychologische stress,”

“Het UNRWA-team werkt met kinderen en jongeren om de gevolgen van de verschrikkingen van de oorlog te verzachten,”

“Onze counselors bieden hen hoop en troost,” zei het agentschap en merkte op: “We moeten hun heden en toekomst beschermen.”

“Staakt-het-vuren Nu,” – (UNWRA in een verklaring op X.)

In een briefing vorige maand zei UNICEF Communication Specialist Tess Ingram dat “deze kinderen de gezichten zijn geworden van de voortdurende oorlog”.

“Van verwoestende verwondingen opgelopen tijdens luchtaanvallen tot het trauma van gevangen raken in gewelddadige gevechten, hun verhalen geven een schrijnend beeld van de menselijke gevolgen van conflicten,”

Adembenemende aantallen

Israël staat momenteel terecht voor het Internationaal Gerechtshof wegens genocide op Palestijnen en voert sinds 7 oktober een verwoestende oorlog tegen Gaza.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn er 34.654 Palestijnen gedood en 77.908 gewond geraakt in de aanhoudende genocide van Israël in Gaza die begon op 7 oktober.

Bovendien zijn ten minste 7.000 mensen vermist, vermoedelijk dood onder het puin van hun huizen overal in de Strook.

Palestijnse en internationale organisaties zeggen dat de meerderheid van de doden en gewonden vrouwen en kinderen zijn.

De Israëlische oorlog heeft geleid tot een acute hongersnood, vooral in het noorden van Gaza, met als gevolg de dood van veel Palestijnen, vooral kinderen.

De Israëlische agressie heeft ook geleid tot de gedwongen verplaatsing van bijna twee miljoen mensen uit de hele Gazastrook, waarbij de overgrote meerderheid van de ontheemden naar de dichtbevolkte zuidelijke stad Rafah bij de grens met Egypte werd gedwongen – in wat de grootste massale uittocht van Palestina is geworden sinds de Nakba van 1948.

Israël zegt dat 1.200 soldaten en burgers werden gedood tijdens de Al-Aqsa Flood operatie op 7 oktober. Israëlische media publiceerden berichten waarin werd verondersteld dat veel Israëli’s op die dag werden gedood door ‘eigen vuur’.

Topfoto: Ontheemde Palestijnse kinderen in Rafah. (Foto: Mahmoud Ajjour, The Palestine Chronicle)