Op de Freesyria blog heeft freelance journaliste Sonja van den Ende vanaf 2011 enorm veel informatie gegeven over de werkelijke situatie in Syrie. Volledig genegeerd door de gevestigde media en weggedrukt uit zoekresultaten van Google, Yahoo, Bing,.. heeft u er waarschijnlijk nog nooit over gehoord.

Wel kent u waarschijnlijk de veelgehoorde verhalen over opstand, revolutie, rebellen, terwijl er in Syrie in feite een dodelijke strijd tegen de proxie-milities van de VS, Engeland, Frankrijk, Turkije, Qatar en Saudi Arabië gevoerd werd. Ook Nederland heeft deze proxie-milities financieel ondersteund en heeft er ongevraagde (dus illegale) militaire operaties uitgevoerd.

Nu, 4 jaar later, is Aleppo-2016 weer in de publiciteit, in verband met de propaganda films For Sama (VK) en The Cave (VS), die enorm veel publicieit kregen van dezelfde Media-organisaties en NGO’s, die jarenlang alle betrouwbare informatie geweerd, en kwalijke onzin verkondigd hebben.

De informatie die toen al beschikbaar was op freesuriyah.wordpress.com, en (vanaf december 2016) op freesuriyah.eu kan op dit moment nuttig zijn , om de conflictsituatie achter de films te doorzien en te bevatten. Deze is 100% tegenovergesteld aan de story die de filmproducent op basis van de 500 uur videomateriaal, die de toen 19 jarige moeder van Sama met haar geschonken videocamera gemaakt heeft.

Nu deze vuile oorlog hopelijk tot een einde komt, kan het Syrische volk de werkelijk feiten aan de wereld vertellen. Ik hoop dat u er open en onbevangen naar kunt luisteren.

U vindt u hieronder een overzicht van de freesyria-reportages over Aleppo 2016, en een analyse hoe de gevestigde Media en NGO’s de informatie verzwegen of verdraaiden
[redaktie openbaararchief]

Freesuriyah, 2016: over Aleppo, Syria

Over het verzwijgen en verdraaien van informatie over Aleppo door Media en NGO’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *