Bron: Vanessa Beeley 
off-guardian 10 maart 2022 ~~~

Vierhonderdvijftig extremisten uit Idlib, het noordwesten van Syrië, zijn volgens Al Mayadeen in Oekraïne aangekomen.

Afkomstig uit Idlib – het “grootste Al Qaeda toevluchtsoord sinds 9/11” – zijn deze uit verschillende landen afkomstige fanatiekelingen naar Oekraïne gezonden om te vechten tegen de Russische strijdkrachten die samen met de Syrische Arabische Army (SAA) het einde betekenden van hun Kalifatistische dromen in Syrië.

Deze extremisten passeerden Turkije, een NAVO-lidstaat, om op hun bestemming in het westen van Oekraïne aan te komen. Volgens Al Mayadeen:

hebben hooggeplaatste strijders van de terreurgroep Hayat Tahrir-Al-Sham (rebranded versie van Jabhat Al Nusra aka Al Qaeda) een aantal ontmoetingen gehad met hooggeplaatste leiders van de Turkistan Islamic Party groep en Ansar Al Tawhid en Hurras Al Din groepen, en zijn zij overeengekomen om een aantal van hun strijders via Turkije Oekraïne binnen te laten”.

Volgens het Counter Extremist Project:

Hurras al-Din en haar leiders zijn door de VS specifiek aangeduide terroristen. De VS looft momenteel een beloning van 5 miljoen dollar uit voor informatie over drie van de leiders”

Toch vechten ze hier voor NAVO-lidstaten, geleid door de VS, in Oekraïne, aan de zijde van de fascistische en Neo-Nazi contras van de NAVO.

Bronnen in Idlib voegden eraan toe dat deze buitenlandse strijders veteranen zijn van de oorlog tegen Syrië onder leiding van de VS en het VK, die gefinancierd wordt door Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië.

De strijders hadden voor problemen gezorgd in Idlib en “kregen deze kans om tegen Rusland te vechten als een compromis waarbij zij een nieuwe start zouden krijgen en met een aanvaardbaar inkomen”.

Betekent dit dat ze in Syrië een meer dan aanvaardbaar inkomen ontvingen? Het is algemeen bekend dat Al Qaeda en aanverwante organisaties financieel voordeel halen uit de vuile oorlog tegen Syrië.

De strijders kregen blijkbaar de verzekering dat hun families zouden worden toegelaten om verder te trekken en zich in Oekraïne te vestigen. Daarbij moet worden opgemerkt dat de zionistische invloed in West-Oekraïne en met name Kiev bestaat uit een uitgebreid web van militaire, inlichtingen- en ideologische projecten.

De opname van deze extremistische islamitische huurlingen in de oorlog tegen Rusland in Oekraïne toont de heimelijke verstandhouding tussen Israël en deze terroristische bendes aan, die reeds meermaals in Syrië is gedocumenteerd.

Ongeveer 300 van de terroristen hebben de Syrische nationaliteit en zijn afkomstig van het platteland van Idlib en Aleppo. 150 van hen hebben de Belgische, Franse, Chinese (Oeigoeren), Marokkaanse, Tunesische, Tsjetsjeense en Britse nationaliteit.

De Syrische onderdanen zullen ongeveer 1200 tot 1500 dollar ontvangen, maar er wordt geen bedrag genoemd voor de buitenlanders. Een gemiddelde soldaat van het Syrische Arabische leger ontvangt 70.000 Syrische ponden per maand, ongeveer 20 dollar.

De Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, heeft beweerd dat 16000 buitenlandse huurlingen voor Oekraïne zullen vechten.

De NAVO-lidstaten maken dus opnieuw van een soevereine natie een slagveld door huurlingen en fanatici in te zetten om hun agenda te verdedigen – Rusland aan de westflank blokkeren en belegeren en de uitbreiding van de NAVO naar het oosten verzekeren, ondanks de akkoorden van Minsk.

De Russische president Vladimir Poetin heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz tijdens een telefoongesprek op 4 maart gewaarschuwd voor het groeiend aantal buitenlandse huursoldaten die in Oekraïne actief zijn.

Dit is niet het eerste bewijs dat Syrische extremistische gewapende groepen naar Oekraïne trekken. Eerder had het Militant Wire Telegram-channel gemeld dat een Syrische zakenman, Tariq Al Jasem uit het zuidelijke Aleppo een factie had gevormd om in Oekraïne tegen Rusland te vechten.

De banden van Al Jasem met extremisten in Syrië werden later bevestigd door de Syrische onderzoeker Ibrahim Mohammed Wahdi.

Eén ding is zeker, de confrontatie met de Russische strijdkrachten op de grond in Oekraïne zal een heel andere ervaring zijn voor deze islamistische terroristen die konden profiteren van uitgebreide rat runs (schuilpaden) in de gebieden die zij in Syrië bezetten, waarbij zij het grootste deel van hun tijd ondergronds doorbrachten terwijl Syrische burgers bovengronds als menselijk schild werden gebruikt.

In Oekraïne kunnen ze niet ontsnappen via tunnels en zullen ze worden blootgesteld aan de volle kracht van een Russisch leger dat reeds ervaring heeft met deze terroristische groeperingen nadat het hen in Syrië zes jaar lang met succes heeft bestreden.

Het White Helmet tag team

De pseudo humanitaire organisatie die banden heeft met Al Qaeda en aanverwante organisaties in Syrië, de White Helmets, bieden nu aan om “de Oekraïners te helpen bij het organiseren van hun eerste hulpverleners” volgens een opiniestuk van Josh Rogin voor de Washington Post.

Rogin herhaalt het verhaal van de oude media van de VS en het VK over de Russische inmenging in de Syrische oorlog tegen terroristische krachten gesponsord, bevorderd en bewapend door de Westerse VS-geleide coalitie.

De hele “Rusland bombardeert ziekenhuizen, scholen, civiele infrastructuur” canard wordt naar voren gebracht, zoals altijd zonder de belangrijke context dat Al Qaeda inc. scholen en ziekenhuizen bezet houdt. Deze gebouwen worden omgebouwd tot militaire hoofdkwartieren, munitiefabrieken en opslagplaatsen, shariarechtbanken, gevangenissen, martelkamers en detentiecentra, zoals ik persoonlijk heb kunnen aanschouwen in Aleppo, Oost-Ghouta, Zuid-Idlib – abonneer je op mijn YouTube-kanaal of Odysee voor meerdere opgenomen burgergetuigenissen.

Ik interviewde Ahmad Aldayh in mei 2017, in zijn winkel in Oost-Aleppo. Hij was 7 weken gevangen gehouden door de Jabhat al Shamiya brigade [gelieerd aan Nusra Front aka Al Qaeda] in het Oogziekenhuis in Oost-Aleppo, vlak voor de bevrijding ervan door de SAA op 4/12/2016 toen de bewakers vluchtten voor het oprukkende Syrische leger.

Hier is zijn getuigenis:

Volgens Rogin heeft het Internationaal Strafhof (ICC) gezegd dat het “onmiddellijk doorgaat” met een onderzoek naar de vermeende Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne.

Is het ICC een procedure begonnen tegen de vernietiging van de Syrische civiele infrastructuur door de geallieerden van het VK en de VS en de bezetting van de Syrische olievelden door de VS of het in brand steken van Syrische tarwe– en gerstvelden, het onthouden van water aan miljoenen burgers in het noordwesten van Syrië, de verlammende unilaterale economische sancties?

Is het ICC een proces begonnen tegen de extreemrechtse Oekraïense brigades die de afgelopen 8 jaar 14.000 Russisch sprekende Oekraïners hebben afgeslacht in de Donbass-regio?

Integendeel, Oekraïne wordt gesteund door NAVO-lidstaten om Rusland voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) te dagen wegens “het lanceren van een invasie onder het voorwendsel van valse beschuldigingen van genocide tegen Russischtaligen in het land”, aldus een bericht in The Guardian.

Het zal geen verbazing wekken dat de aan de NAVO gelinkte “bewijsmateriaal”-leverancier, Bellingcat, betrokken is bij het “zorgen voor het behoud” van bewijs tegen Rusland dat ontvankelijk is in de rechtbank.

Karim Khan, die in 2021 werd verkozen tot aanklager bij het ICC, is een Britse advocaat en Queen’s Counsel. Volgens de Guardian kondigde Khan’s “voorganger als ICC-aanklager Fatou Bensouda in 2020 aan dat er genoeg bewijs was uit het conflict in Oost-Oekraïne en de Krim om een onderzoek te starten, maar de ICC-rechters gaven geen toestemming”. Khan bekeek de zaak en concludeerde dat:

Ik ben ervan overtuigd dat er een redelijke basis is om aan te nemen dat zowel vermeende oorlogsmisdaden als misdaden tegen de menselijkheid zijn begaan in Oekraïne.”

In feite heeft Khan een valse gelijkwaardigheid opgelegd van wat duidelijk de poging tot etnische zuivering van de oppositie is geweest, tegenover de NAVO-invloed in Oekraïne en de steun van de NAVO aan extreem-rechtse, neo-nazistische elementen in de Oekraïense veiligheidstroepen en politieke instellingen.

De zeer reële genocide die al acht jaar aan de gang is in Donbass werd “weggemoffeld”, net zoals de agentschappen van de Westerse hegemonie en de op één lijn gebrachte media de gruweldaden van de terroristische groepen in Syrië tegen het Syrische volk en de etnische zuiveringspogroms die door deze zogenaamde “gematigde rebellen” worden uitgevoerd, weggemoffeld werden.

De White Helmets komen

Rogin herhaalt de slogans die de steunpilaar zijn van de PR voor de in het VK geïncubeerde organisatie White Helmets – “die sinds 2014 noodhulp verlenen aan burgers”.

De “vrijwilligersmacht”, waar elke “vrijwilliger” 150 dollar per maand krijgt voor de meest jonge leden (vergeet niet dat het salaris van een soldaat van het Syrische Arabische Leger 20 dollar is), beweert meer dan 100.000 burgers te hebben gered, een bewering die belachelijk wordt gemaakt door hun eigen gebrek aan ondersteunende documentatie. Interessant is dat Rogin de term “strijdmacht” gebruikt, die meer past bij de gewapende leden van deze groepen van de Witte Helmen die nauwe banden hebben met Al Qaeda.

Raed Saleh, nu bekend als de “voorzitter” van de White Helmets en zelf verwant is met terroristen heeft de volgende verklaring afgelegd in een interview met Rogin:

Wij zijn hier om onze Oekraïense broeders en zusters te helpen op elke manier die we kunnen,” vertelde Raed Al Saleh, de leider van de Witte Helmen, mij in een interview. Poetins doel is om de wil van de burgerbevolking te breken, zei hij, en er zijn geen grenzen aan de wreedheid van zijn troepen. “Het Russische leger heeft geen principes. Ze respecteren geen mensenrechten. Ze hebben geen normen of ethiek,” zei Saleh. “De Oekraïners worden geconfronteerd met de meest woeste, onethische, criminele moordmachine die er vandaag de dag in de wereld bestaat, en waar wij de afgelopen zeven jaar (in Syrie) mee te maken hebben gehad.”

“Er zijn geen grenzen aan de wreedheid van de [Russische] troepen”, zegt Saleh tegen Rogin. Voor een meer integer en accuraat verslag van de Russische militaire campagne in Syrië, raad ik ‘Operation Aleppo‘ aan van Sunday Times contributor en defensie journalist Tim Ripley.

Ondanks het feit dat ze zogenaamd belast zijn met het documenteren van oorlogsmisdaden in Syrië, hebben de Witte Helmen niet één verslag van wreedheden en misdaden begaan door de terroristische gewapende groepen, waaronder ISIS en het Nusra Front (Al Qaeda). Ze maken deel uit van deze terroristische groeperingen, maar hebben geen enkele oorlogsmisdaad meegemaakt?

Tot die wreedheden behoren de regelmatige aanvallen op kinderen, scholen, ziekenhuizen en civiele infrastructuur in de Syrische christelijke stad Al Sqeilbiyyeh, in het noorden van Hama.

Tijdens deze aanvallen deelden de Witte Helmen een ondergronds hoofdkwartier met Al Qaeda in Qalaat Al Madiq op minder dan een kilometer afstand van de christelijke stad die zeven jaar lang met uitsterven werd bedreigd, voorafgaand aan de bevrijding van de omliggende gebieden door het Syrische Arabische Leger en de Russische strijdkrachten begin 2019.

De Witte Helmen zijn naar verluidt bezig met de voorbereiding van een reeks video’s om Oekraïense burgers te instrueren hoe om te gaan met niet-ontplofte raketten, hoe een gebouw te evacueren dat wordt aangevallen.

Ik vermoed dat het een gelikte compilatie zal zijn van hun beste operaties, misschien overgenomen van de Oscarwinnende promo die in Turkije werd geproduceerd, niet in Syrië? De White Helmets zijn zelfs “klaar om personeel te sturen”.

Misschien kunnen ze zich vestigen in de door zionisten gefinancierde veldhospitalen die in Oekraïne verrijzen.

Vreemd hoe deze aankondiging volgt op de aankomst van Idlibistaanse terroristen in Urkaine? Niet echt, de Witte Helmen gaan waar de terroristen gaan.

In Syrië bleven de Witte Helmen niet achter om de burgers te helpen. Zodra een gebied door het Syrische Arabische Leger en bondgenoten was bevrijd van de terreurgroepen, vertrokken ze met de groene bussen die extremistische strijders evacueerden naar Idlib.

In juli 2018 werden ze vanuit Zuid-Syrië via Israël naar Jordanië geëvacueerd in een speciale operatie die door Israël en Canada werd georganiseerd, een bijzondere zionistische interventie om de door de VS-coalitie gefinancierde, aan terrorisme gelieerde organisatie te redden.

Saleh noemt het gebruik van walkietalkies en de inzet van teams om het luchtruim te controleren op vliegtuigen als een effectiever systeem voor vroegtijdige waarschuwing. Rogin verzuimt te vermelden dat de Witte Helmen in Syrië zijn voorzien van het door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde Hala-systeem, dat de “groteske militarisering van de humanitaire hulp in Syrië” mogelijk maakt.

Saleh herhaalt de “dubbele tap” beweringen – “Russische vliegtuigen vallen burgers aan, wachten op de eerste hulpverleners en vallen dan de eerste hulpverleners aan”.

Saleh verwijst nooit naar de bewezen “double tap strikes” uitgevoerd door de terroristische groeperingen in stedelijke gebieden in Aleppo en in alle steden die zij bezetten – burgers aanvallen, wachten op de aankomst van de REAL Syria Civil Defence (RSCD opgericht in 1953 in Syrië) om hen vervolgens aan te vallen bij hun pogingen om Syrische burgers te redden.

Ik interviewde de commandant van de RSCD (niet de Witte Helm bedriegers) in Aleppo in maart 2018. Hij vertelde me het volgende:

Zij (terroristen) zijn er opzettelijk op uit om onze uitrusting & structuren te vernietigen. Ze wilden voorkomen dat we voor onze mensen konden werken. Ze nemen onze bemanning onder vuur met sluipschuttersvuur en explosieve kogels. Hun belangrijkste missie was om de bemanning te doden en onze basis te vernietigen, zodat we niet voor de mensen van Aleppo konden zorgen.”

Volgens de commandant van dit RSCD-centrum was het belangrijkste doel van de terroristen het lamleggen van de essentiële infrastructuur voor de 1,5 miljoen Syrische burgers die schuilen in het door de Syrische regering gecontroleerde West-Aleppo. Dit omvatte de vernietiging van watertrucks, waterleidingen, elektriciteitscentrales en de bemanningen, voertuigen en uitrusting van het RSCD.

Een van de vele voertuigen van de REAL Syria Civil Defence *RSCD) die het doelwit waren van Nusra Front & geassocieerde extremistische groepen die Layramoun en gebieden rond het RSCD-centrum in Oost-Aleppo onder controle hadden, voorafgaand aan de definitieve bevrijding door de SAA en bondgenoten in december 2016. Januari 2018 (Foto: Vanessa Beeley)

Mij werd verteld dat de terreurgroepen systematisch dubbel-klap aanvallen uitvoerden op de RSCD-ploeg. Het Nusra Front of een van hun filialen zou mortieren afvuren in een dichtbevolkt burgergebied in West-Aleppo.

Zo intensiveerden terreurgroepen in juni 2016 hun aanvallen op West-Aleppo.

De wijk Midan werd door mortiervuur bestookt en tijdens één aanval raakten enorm veel burgers gewond en kwamen vast te zitten in verwoeste gebouwen. Het RSCD stuurde teams om de gewonden te evacueren en om degenen die in de gebouwen vastzaten uit te graven.

De terroristen wachtten tot wij arriveerden en aan het werk gingen, voordat zij hetzelfde gebied opnieuw aanvielen – met mortieren en hell-canon raketten”.
CO, RSCD

Voorspelbaar versterkt Rogin het concept dat de Witte Helmen een “slachtoffer” zijn van een “Russische desinformatiecampagne” en negeert daarbij het feit dat het merendeel van de beschuldigingen tegen de Witte Helmen afkomstig is van de Syrische burgers die de bezetting door de gewapende groepen en de Witte Helmen hebben overleefd.

Beschuldigingen van orgaanhandel, ontvoering en handel in kinderen, enscenering van “chemische wapens”-gebeurtenissen, moord, diefstal, corruptie en het zijn van wapendragende leden van extremistische gewapende groepen – een bewering die zelfs wordt gedaan door voormalige White Helmets en een operationele leider van de White helmets, die ik in juli 2018 in Daraa heb geïnterviewd.

AbdulAziz Maghrabi zittend in het midden, met Ahrar Al Sham & Abu Amara strijders, was ook hoofd van de Witte Helmen in Oost-Aleppo. (Foto: Maghrabi’s Facebook-pagina)

Natuurlijk veegt Rogin al het feitelijk bewijs tegen de Witte Helmen aan de kant, dat is zijn werk.

Feit blijft dat er veel vragen zijn over de geloofwaardigheid van de Witte Helmen die nog niet zijn beantwoord door een onafhankelijk openbaar onderzoek naar de oorlogsmisdaden waarvan zij worden beschuldigd door het Syrische volk, en dat door de mainstream media en de VN-agentschappen wordt miskend.

Saleh beweert dat “er geen grotere eer is dan dit werk te doen”. Men moet zich afvragen wat voor eer er te behalen valt door wereldwijd gewelddadige ideologen en fanatici te steunen. Wanneer Saleh suggereert dat het een “plicht en een voorrecht” is om “mensen te redden die de toekomst van hun land vertegenwoordigen”, doelt hij dan op de door de NAVO gesteunde uiterst rechtse, neonazistische brigades die de absolute macht in Oekraïne zouden overnemen?

Het zou logisch zijn dat een organisatie die tot taak heeft hulp te bieden aan enkele van de meest wrede en sektarische gewapende militante bendes in Syrië, nu PR verzorgt voor hun fascistische equivalent in Oekraïne. Zoals de Syrische president, Bashar Al Assad, kort na het begin van de Russische militaire campagne verklaarde:

De vijand tegenover de Syrische en Russische legers is één. In Syrië is dat (islamitisch) extremisme en in Oekraïne is dat nazisme. De Russische Federatie zal de wereld een lesje geven dat grote landen niet alleen groot moeten zijn met hun militaire kracht, maar ook met hun respect voor de wet, hoge moraal en humanitaire principes” (Vertaald uit het Arabisch door Syrian Analysis)

In 2018 zinspeelde ik tijdens een interview met het Corbett Report op het potentieel voor een wereldwijde White Helmet franchise. Het lijkt erop dat mijn voorspelling uitkomt in Oekraïne.

Effectief is de oorlog tegen de Syrische alliantie overgeschakeld naar Oekraïne. Oekraïne en zijn bevolking worden door NAVO-lidstaten bewapend om hun vuile werk tegen Rusland uit te voeren.

De Oekraïners moeten de wapenoproep weerstaan, de onderhandelingen met Rusland veiligstellen en hun neutraliteit bewaren voordat hun land een slagveld wordt bezaaid met de lijken van een andere proxy-oorlog van de VS/VK/EU tegen de machtigste vijand waarmee ze tot nu toe te maken hebben gehad.


Vanessa Beeley is een onafhankelijke journaliste en fotografe die veel in het Midden-Oosten heeft gewerkt – ter plaatse in Syrië, Egypte, Irak en Palestina, terwijl ze sinds 2015 ook het conflict in Jemen verslaat. Volg haar op Twitter @VanessaBeeley, of lees haar blog op The Wall Will Fall.