Zie hier wat de gevestigde media in 
<-- Nederland erover berichtten
   Bron: Moonofalabama.org  -  13 mei 2019 ~~~ 

Op 7 april 2018 beweerden Syrische ‘rebellen’ dat de Syrische overheid chloorgas en Sarin gebruikte in een aanval op de belegerde Douma-buitenwijk bij de Syrische hoofdstad Damascus. Ze publiceerden een reeks video’s met dode lichamen van voornamelijk vrouwen en kinderen.

De claim van de ‘chemische aanval’ werd gedaan kort nadat de Amerikaanse president Trump had aangekondigd dat hij wilde dat Amerikaanse troepen Syrië zouden verlaten. Het was ontworpen om “hem terug te trekken”, wat het inderdaad deed. In een illegale ‘vergelding’ lanceerden de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk een aantal kruisraketten tegen Syrië. De meesten van hen slaagden er niet in hun doelen te bereiken.

Moon of Alabama publiceerde een aantal stukken over de kwestie die onderaan zijn opgesomd.

Het leek logisch vanaf de allereerste beweringen van de ‘gasaanval’ dat het helemaal niet gebeurde. De Syrische regering had geen motief om een ​​chemisch wapen of een irriterend middel als chloor in Douma te gebruiken. Het had de strijd al gewonnen. Het incident was duidelijk in scène gezet, net als anderen ervoor, om de VS naar een nieuwe aanval op Syrië te slepen.

Van bijzonder belang in de incidentscene waren twee gasflessen die werden gefotografeerd en gefilmd in de buurt van waar de lijken werden gevonden. Er werd beweerd dat de cilinders vanuit Syrische legerhelikopters waren gedropt en door betonnen daken neerstortten. Eén cilinder zou ‘gestuiterd’ zijn nadat hij volledig door het dak was doorgedrongen en op een bed ging liggen. De andere cilinder brak naar verluidt een dak open en kwam op een balkon te liggen.

Voor iedereen met een beetje ‘gevoel’ voor materieel gedrag van beton en metaal bij impact, was het duidelijk dat de schade aan het beton en de cilinders onverenigbaar was met elkaar. Het beton, versterkt met staal, werd grondig doorboord terwijl de cilinders slechts minimale schade vertoonden. De daken werden hoogstwaarschijnlijk door artillerie-inslagen gepenetreerd terwijl de cilinders daar waarschijnlijk met de hand werden geplaatst.

beeld

Kort na het incident beweerde de NAVO-gerichte propaganda-groep Bellingcat dat de cilinders uit helikopters waren gevallen. In juni 2018 publiceerde de New York Times een nogal lachwekkende analyse van de schijnbare misdaadscene van het incident in Douma. Geen van beide bronnen leverde een technische beoordeling van de impactkrachten en de gerelateerde schade aan de cilinders en daken. Geen van beiden had het tafereel bezocht. Van het waarnemen van oppervlakkige visuele markeringen concluderen beide ten onrechte dat de gasflessen uit helikopters zijn gevallen.

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die een feitenverkenning naar de locatie stuurde om de zaak te onderzoeken, maakte een gedetailleerde technische analyse van de gevolgen en schade. Maar de resultaten van de technische beoordeling werden weggelaten uit het naar de mond geprate en onbevredigende eindverslag (pdf).

Nu heeft de werkgroep over Syrië, Propaganda en Media een exemplaar ontvangen van de 15 pagina’s tellende OPCW Engineering-beoordeling van twee cilinders die werden waargenomen bij het Douma-incident – 27 februari 2019 (pdf).

Na het testen van verschillende hypotheses door middel van experimenten, simulaties en eindige elementenanalyse concludeerde de technische subgroep van het OPCW-onderzoek (cursivering toegevoegd):

32. In dit stadium kan het technische subteam van de FFM er niet zeker van zijn dat de cilinders op beide locaties daar aankwamen als gevolg van een val uit een vliegtuig. De afmetingen, kenmerken en uiterlijk van de cilinders en de omringende scène van de incidenten, waren niet consistent met wat zou worden verwacht in het geval dat elk van de cilinders uit een vliegtuig werd afgeleverd. In beide gevallen was de alternatieve hypothese de enige plausibele verklaring voor waarnemingen ter plaatse.

33. Samengevat suggereren observaties ter plaatse van de twee locaties, samen met de daaropvolgende analyse, dat de kans groter is dat beide cilinders handmatig op die twee locaties zijn geplaatst in plaats van uit vliegtuigen te worden afgeleverd.

De engineeringbeoordeling bevestigt onze eerdere conclusie. Het hele tafereel zoals afgebeeld door ‘rebellen’ en propaganda-orgels werd geënsceneerd. De meer dan 34 doden ter plekke werden elders onder onbekende omstandigheden gedood.

In haar bespreking van de technische beoordeling van de OPCW en de onderdrukking ervan door het OPCW-management, verklaart de werkgroep:

De nieuwe informatie die we hebben neemt alle twijfel weg, dat de organisatie aan de top is gekaapt door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de VS. We twijfelen er niet aan dat de meeste OPCW-medewerkers hun werk professioneel blijven doen en dat sommigen die zich niet prettig voelen over de richting die de organisatie heeft gekozen toch zijn reputatie willen beschermen. Wat hier echter op het spel staat, is meer dan de reputatie van de organisatie: het gefaseerde incident in Douma veroorzaakte op 14 april 2018 een raketaanval door de VS, het VK en Frankrijk die tot een totale oorlog hadden kunnen leiden.

Het verdoezelen van bewijs dat het Douma-incident werd opgevoerd, is niet alleen wangedrag.
Omdat de enscenering van het Douma-incident een massale moord op burgers inhield, zijn degenen in OPCW die het bewijs van enscenering hebben verdoezeld, ongewild of anderszins betrokken bij massamoord.

Eerdere berichtgeving over het Douma-incident gepubliceerd door Moon of Alabama:

April 8Syria – Timelines Of ‘Gas Attacks’ Follow A Similar Scheme (Update II)
April 9Syria – Any U.S. Strike Will Lead to Escalation
April 11Syria – A U.S. Attack Would Be Futile – But Serve A Purpose – by M. K. Bhadrakumar
April 11Trump Asks Russia To Roll Over – It Won’t
April 12Syria – Threat Of Large War Recedes But May Come Back
April 13Syria – Manipulated Videos Fail To Launch World War III – Updated
April 14F.U.K.U.S. Strikes Syria – Who Won?
April 16Syria – Pentagon Hides Attack Failure – 70+ Cruise Missiles Shot Down
April 19Syria – Who Is Stalling The OPCW Investigation In Douma?
April 20Syria Sitrep – Cleanup Around Damascus – WMD Rumors Prepare For New U.S. Attack
July 6Syria – OPCW Issues First Report Of ‘Chemical Weapon Attack’ in Douma
July 7Syria – Mainstream Media Lie About Watchdog Report On The ‘Chemical Attack’ In Douma
Originele engelse tekst en toevoegingen in de vele commentaren
op de website van Moonofalabama.org

UPDATE: de OPCW geeft geen informatie, maar heeft wel een intern onderzoek gestart naar het ongewenst naar buiten brengen van dit interne document, waarmee ze impliciet de authenticiteit ervan bevestigen. Hieronder een passage uit hun zeer terughoudende antwoord aan de nieuwsgierige pers.

“[………] Volgens regels en voorschriften van het OPCW, en om de privacy, veiligheid en veiligheid van personeel te waarborgen, verstrekt de OPCW geen informatie over individuele personeelsleden van het technisch secretariaat

Op grond van zijn vastgestelde beleid en praktijken, voert het technisch secretariaat van OPCW een intern onderzoek uit naar de ongeoorloofde vrijgave van het document in kwestie.

Op dit moment is er geen verdere openbare informatie over deze kwestie en de OPCW kan verzoeken om interviews niet verwerken”

Meer informatie: