Bron: TASS, 25 maart 2022 ~~~

Vasily Prozorov zei dat de misdaden van de Oekraïense strijdkrachten in Donbass “grotendeels mogelijk werden door de wijdverspreide nazistische en fascistische ideeën”

MOSKOU, 25 maart. /TASS/. De ideologie van het nazisme en fascisme verspreidt zich snel ver en wijd in de Oekraïense strijdkrachten en de Nationale Garde, vertelde een voormalige officier van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU, Vasily Prozorov, maandag op een nieuwsconferentie in Moskou.

“Als we het hebben over de misdaden van de Oekraïense strijdkrachten in Donbass, is het onmogelijk om niet te vermelden dat ze grotendeels mogelijk werden door wijdverspreide nazi- en fascistische overtuigingen,” zei Prozorov. “Ik verwijs niet alleen naar de zogenaamde vrijwillige bataljons, waar deze ideologie gemeengoed is. Ik heb met eigen ogen hakenkruizen en SS-insignes op hun stalen helmen gezien en ook op veel andere plaatsen hakenkruistatoeages. Ze begroeten elkaar met de Hitlergroet door hun rechterarm in de lucht uit te steken. En in de kazernes hangen vlaggen met hakenkruizen en symbolen van SS-afdelingen aan de muren.”

“Ik heb het nu over wijdverspreide nazi-opvattingen in gewone divisies van de Oekraïense strijdkrachten en de Nationale Garde die in het veld opereren,” specificeerde Prozorov. “Herinner je je een parachutist van de 95e brigade die een uniform droeg met de streep van de SS-divisie Totenkopf tijdens een ontmoeting met president Porosjenko? Of de commandant van het 503e bataljon mariniers die een foto van SS-Obersturmbannfuhrer Otto Skorzeny in zijn kantoor bewaart. U zult het met me eens zijn dat dit alles voor zichzelf spreekt.

Topfoto: Soldaten van de Nationale Garde van Oekraïne | AP Photo/Sergei Chuzavkov


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *