Bron: Kawsachunnews 7 december 2022 ~~~

De president van Peru, Pedro Castillo, is gearresteerd en wordt vastgehouden in het politiebureau aan de Avenida España in de stad Lima. Dit na een stemming van het rechtse meerderheidscongres om hem in een wetgevende coup af te zetten. Het leger en de politie hebben volgens La Republica en Canal N. hun steun aan het in (meerderheid rechtse) congres betuigd.

(Note: De ervaring leert dat deze traditionele media absoluut niet te vertrouwen zijn met hun BREAKING informatie – wij hebben daarom de link ernaar weggelaten. Via de bron-publicatie op Kawsachunnews zijn ze wel beschikbaar)

Protest en Solidariteit

De Nederlandse regering zal de staatsgreep-regiem naar alle verwachting vandaag of morgen diplomatieke erkenning geven, zoals bij alle(!) eerdere staatsgrepen in Latijns Amerika en de Caribien.

In Peru zullen vele duizenden de straat op gaan in een gezamelijke eis dat hun President vrijgelaten en de democratie weer hersteld wordt.

Aanstaande zaterdag organiseert Handsoffvenezuela-NL een manifestatie op de Dam, waar naast solidariteit met het strijdende Peruaanse volk er ook een duidelijk protest zal zijn tegen het ondemocratische en neo-koloniale beleid van de Nederlandse regering.

Meer informatie en updates: subarchief Caribic & Latijns Amerika en Facebookgroep Vrede met Venezuela