Bron: ultimasnoticias 6 december 2021  (SP - geblokkeerd?)
orinocotribune 6 december 2021 (EN) ~~~

De Peruaanse president Pedro Castillo waarschuwt voor een mediaplan om hem aan te vallen, waarbij hij aangeeft dat een televisiestation bewerkte video’s en audio’s zal tonen met de bedoeling hem in diskrediet te brengen.

“Ik ben er zeker van dat ze van alles van plan zijn,” zei de president. “Er zullen audios en video’s zijn, en veel bewerkte, maar wat ze niet kunnen doen is ons het zwijgen opleggen, en de inspanningen” van de regering veranderen.

Met betrekking tot deze media-operatie tegen hem, zei Castillo dat het multimedia-materiaal zal worden vrijgegeven met de bedoeling om hem af te zetten, en vroeg zijn kiezers “niet verrast te zijn door sommige sprekers die ons willen laten vallen, [en u willen laten geloven] dat we betrokken zijn bij daden van corruptie,” zoals gerapporteerd door Prensa Latina.

“Het zou triest zijn voor een kind, een adolescent, om een president te hebben die, als leraar, zijn handen… in de begrotingen van het land steekt,” merkte Castillo op.

De president sloot de mogelijkheid van zijn aftreden uit met het oog op procedures om hem te beschuldigen die door rechts in het Congres zijn gestart: “Ik ben niet van plan een stap terug te doen, want ik ben namens u gekomen om het land waardigheid te geven, om dit land te besturen.”

De vice-president van de Republiek, Dina Boluarte, verklaarde van haar kant dat “we deze coup die niet van alle congresleden komt, maar van enkele congresleden, niet moeten aanwakkeren”. Het verzoek voor ontslag zal dinsdag in een voorbereidend debat worden besproken.

Tegelijkertijd erkende Boluarte dat de president fouten heeft gemaakt, die hij nu rechtzet, met als voorbeeld het ontslag van de stafchef Bruno Pacheco, tegen wie een onderzoek loopt wegens vermeende beïnvloeding en illegale verrijking.

Bovendien is het ontslag van het hoofd van het technisch kabinet van het presidentschap, Auner Vásquez – een naaste medewerker van president Castillo – officieel gemaakt. De vice-president sloot meer ministeriële veranderingen niet uit.

Topfoto: Peruviaans President Pedro Castillo – Archieffoto.