Bron: Telesur 23 juni 2021 ~~~

“We feliciteren de Peruaanse autoriteiten met het veilig organiseren van een nieuwe ronde van vrije, eerlijke, toegankelijke en vreedzame verkiezingen, zelfs ondanks de grote uitdagingen van de COVID-19 pandemie,” zei woordvoerder Ned Price.

Het Amerikaanse ministerie zei dinsdag dat de verkiezingen in Peru “een toonbeeld van democratie” zijn geweest, een standpunt dat volledig haaks staat op de beschuldigingen van fraude door kandidaat Keiko Fujimori.

“We feliciteren de Peruaanse autoriteiten met het veilig verlopen van een nieuwe ronde van vrije, eerlijke, toegankelijke en vreedzame verkiezingen, zelfs ondanks de grote uitdagingen van de COVID-19 pandemie,” zei woordvoerder Ned Price.


“#ONPEinforma Woordvoerder van het State Department @StateDept, Ned Price @StateDeptSpox, zei dat de tweede presidentsverkiezing vrij, eerlijk en “een model van democratie in de regio” was.

“Deze recente verkiezingen zijn een model van democratie in de regio. Wij zijn er voorstander van dat de verkiezingsautoriteiten de tijd krijgen om de resultaten te verwerken en te publiceren volgens de Peruaanse wet,” voegde de ambtenaar eraan toe.

Overigens zei een lid van het technische team van Keiko’s partij Fuerza Popular, de voormalige minister Fernando Rospigliosi vandaag dat de verklaring “een gebruikelijk standpunt van de Verenigde Staten is. De VS gaan niet tussenbeide komen, ze gaan hier voor niemand spelen.”

Topfoto: “Deze recente verkiezingen zijn een model van democratie in de regio,” zei de VS. | Foto: Twitter/ @peoplesdispatch 23 juni 2021