Bron: telesur 26 juli 2021 ~~~

In een nieuwe poging om sociaal protest te criminaliseren, heeft de Colombiaanse regering arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen de frontlijnjongeren, die ervan beschuldigd worden financiering te hebben ontvangen van de guerrilla.

Colombia’s minister van Defensie Diego Molano kondigde zondag de arrestatie aan van 134 burgers die in de “frontlinie” hadden geprotesteerd tegen president Ivan Duque.

“We houden acties voor een veilige democratie,” zei Molano terwijl hij meldde dat de Nationale Politie deze arrestaties uitvoerde door middel van 34 operaties in 18 steden.

Het grootste aantal aanhoudingen werden verricht In de steden Bogota, Cali en Soacha. Volgens gegevens van het Openbaar Ministerie worden de gearresteerde burgers beschuldigd van vandalisme, wegblokkades, aanvallen tegen het gezag en beschadiging van eigendommen.

Deze arrestaties vinden plaats enkele dagen nadat de Colombiaanse politie 12 mensen arresteerde, die ervan beschuldigd werden explosieven in hun bezit te hebben waarmee ze de veiligheidstroepen zouden willen aanvallen.

Sinds het begin van de nationale staking op 28 april hebben burgers die in de “frontlinie” protesteerden, geprobeerd Colombianen met zelfgemaakte schilden te beschermen tegen de projectielen die zonder onderscheid door de mobiele anti-oproer eenheid (ESMAD) werden afgevuurd.

In een nieuwe poging om sociaal protest te criminaliseren heeft de regering-Duque arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen de frontlijnjongeren, omdat zij ervan beschuldigd worden geld te hebben ontvangen van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) en van dissidenten van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC).

In reactie op het politiegeweld tegen de demonstranten hebben nationale en internationale mensenrechtenorganisaties de Colombiaanse regering herhaaldelijk opgeroepen om de ESMAD te ontbinden.

Topfoto: Jonge moeders protesteren aan de frontlinie, Colombia, juli, 2021. | Foto: Twitter/ @SuperNoticias33