Bron: telesurenglish 3 mei 2021 ~~~

Tot nu toe zijn 10 vrouwen verkracht door politieagenten, 42 mensenrechtenverdedigers mishandeld, en 208 mensen gewond geraakt.

Colombia’s Defending Liberty liet zondag weten dat er 21 moorden en 503 willekeurige aanhoudingen zijn gepleegd in het land tijdens de protesten die zijn ontketend tegen president Ivan Duque

Volgens deze NGO zijn dit weekend tien vrouwen verkracht door politieagenten, 42 mensenrechtenactivisten mishandeld, 208 mensen gewond geraakt en 18 demonstranten oogletsel opgelopen.

Het Instituut voor Ontwikkeling en Vredesstudies (INDEPAZ) meldde dat 10 burgers werden gedood in de stad Cali. Het eerste slachtoffer van het staatsterrorisme was de 16-jarige Marcelo Agredo, die stierf nadat hij tweemaal door een politieagent was neergeschoten.

Duizenden mensen zijn ook in de steden Barranquilla, Medellin en Bogota de straat op gegaan om de door de regering voorgestelde belastinghervorming te verwerpen.

Hoewel Duque heeft aangekondigd dat het wetsvoorstel, waarin een prijsverhoging van basisgoederen werd voorgesteld, is ingetrokken, blijven Colombianen de straat op gaan om te protesteren tegen geweld, onveiligheid en systematische slachtpartijen.

Vanwege het politiegeweld mobiliseren inheemse bevolkingsgroepen zich van het Cauca-departement tot Bogota om het aftreden van Duque te eisen.

Sinds het begin van de nationale staking op 28 april onderdrukt de mobiele anti-oproerpolitie (ESMAD) de protesten, waarvan de meeste vreedzaam verlopen.

Topfoto: Een burger protesteert in Bogota, Colombia, 1 mei 2021. | Foto: Twitter/ @snowlions