Bron: Telesur 26 juli 2021 ~~~

“Ik houd de regering van de VS verantwoordelijk voor haar voortdurende campagnes tegen ons land die dit gedrag aanmoedigen en voor oproepen tot geweld, straffeloos, vanaf haar grondgebied”

De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez Parrilla veroordeelde maandag een aanslag op de Cubaanse ambassade in Frankrijk en merkte op dat de VS achter het incident zat.

“Wij veroordelen een terroristische aanval met molotovcocktails tegen onze ambassade in Parijs,” zei de ambtenaar. “Ik houd de regering van de VS verantwoordelijk voor haar voortdurende campagnes tegen ons land die dit gedrag aanmoedigen en voor oproepen tot geweld, straffeloos, vanaf haar grondgebied,” voegde de minister van Buitenlandse Zaken eraan toe.

“In foto’s terroristische aanval met molotovcocktails tegen de Cubaanse Ambassade in Cuba.
@EmbaCubaFrancia. De minister van Buitenlandse Zaken, @BrunoRguezP, hield de regering van de VS verantwoordelijk voor het aanmoedigen van gewelddaden tegen #Cuba.”

De aanvallen komen op een moment dat de internationale gemeenschap de Cubaanse revolutie steunt en een einde eist aan de blokkade door de VS in de nasleep van de protesten van 11 juli.

Op maandag demonstreerden Cubaanse Amerikanen en de Amerikaanse burgers van het Bridges of Love initiatief tegen de blokkade in Washington, maar werden geconfronteerd met extreem-rechtse mensen die naar verluidt twee Russische journalisten aanvielen die de demonstraties versloegen.

Topfoto: Foto’s gedeeld door het Cuban International press Center tonen branden bij de Cubaanse ambassade in Parijs veroorzaakt door molotov coctails op 26 juli 2021. | Foto: Twitter/ @MinrexCpi


Uit het archief: