Bron: Les2rives.fr 11 mei 2021 ~~~

Terwijl het Colombiaanse volk hevige repressie ondergaat en de straten van het land in een bloedbad veranderen, wil de vice-voorzitter van het Europees Parlement, de Tsjechische Dita Charanzová, druk uitoefenen op ….. Bolivia om het proces tegen de putschisten te vermijden.

Het Europees Parlement, dat reeds aan de wieg stond van een beruchte resolutie waarin straffeloosheid werd geëist voor de bloedbaden die tijdens de dictatuur van Jeannine Añez zijn aangericht, is voornemens zijn actie voort te zetten om in te grijpen en druk uit te oefenen op de regering van president Luis Arce.

Op de kritische vraag van het Boliviaanse dagblad Pagina Siete naar de slachtoffers van de staatsgreep en de repressie in Colombia, verwaardigde de afgevaardigde zich niet op deze aspecten in te gaan. In plaats daarvan kondigde Charanzová aan dat zij druk zou uitoefenen op “de Europese Commissie en de lidstaten om op te treden tegen Bolivia”. Onder de druk van de politieke politieke lobby mogen Europese sancties tegen de democratische regering van Bolivia niet worden uitgesloten.


Noot – redactie handsoffvenezuela.nl): Een motie waarin expliciet gevraagd wordt om deze dwingende inmenging in de soevereiniteit van Bolivia , is ingediend door de rechtsextreme Venezolaanse aristocraat Leopoldo Lopez Gil, die berecht is voor het plegen van een staatsgreep en ontvoering van Hugo Chavez in 2002, Hij was een der ondertekenaars van de coup en de nieuwe grondwet, die toen dankzij enorme volksmobilisatie slechts een enkele dag standhield

In 2016 is deze vijand van de Bolivariaanse republiek van Venezuela (en andere sociale projecten in de regio) naar Spanje geëmigreerd, waar hij onmiddellijk een Spaanse identiteit kreeg, en 3 jaar later als afgevaardigde van de rechts-christelijke Partido Popula geselecteerd werd om Spanje in het Europese Parlement te vertegenwoordigen. Sindsdien heeft hij EU-moties ingediend tegen Venezuela, Nicaragua, Cuba, Mexico, en nu dus ook Bolivia. Voor al deze moties kreeg hij voldoende steun binnen het Europees Parlement om ze aangenomen en de eraan gekoppelde resoluties uitgevoerd te krijgen.

Hij is de vader van Leopoldo Lopez jr, eveneens vijand van de Bolivariaanse republiek van Venezuela en leidinggevend betrokken bij de gewelddadige guarimbas (terreur) en bij alle staatsgreeppogingen, alhoewel hij ontkent bij die van zijn vader in 2002 betrokken te zijn geweest.

Ook Leopoldo Lopez jr. is inmiddels naar Spanje geëmigreerd en woont daar nu in een zeer luxe woning in een elitewijk van Madrid. Omdat hij nog regelmatig in Colombia opdoemt voor het organiseren van gewapend geweld tegen Venezuela, en hij zijn straf voor het organiseren van openbare geweldplegingen ontvlucht is, heeft de Venezolaanse rechtbank een uitleveringsbevel tegen hem uitgebracht.

Het is vooral een symbolische daad, want er is geen enkele kans dat Spanje daar diplomatiek correct op zal reageren. Erger: De Spaanse Ambassade in Managua verleende Leopoldo Lopez jr onderdak en bescherming toen hij eind april 2019 tijdens de staatsgreeppoging zijn huisarrest ontvluchtte. En nog erger: vanuit deze Spaanse ambassade kon Leopoldo Lopez jr doorgaan met het organiseren van geweld tegen de staat en verscheen hij regelmatig voor de camera’s van de Spaanse TV en andere media

Over TV en andere media gesproken: Zijn moeder María Antonieta Mendoza de López, echtgenote van Leopoldo Lopez Gil, is sinds 2000 Vice President Corporate Affairs van de bedrijvengroep “Organización CISNEROS”, die een groot aantal invloedrijke Spaanstalige media bezit. Via die media-kanalen kan deze aristocratische elite haar hetze en leugens over sociale bewegingen in Latijns America en de Caribische regio verspreiden, en euro-parlementariërs onder druk zetten.