Bron: Ed Newman 
Radio Havana Cuba (RHC), 9 augustus 2024 ~~~

Caracas, 9 augustus (RHC)- Meer dan 300 vooraanstaande intellectuelen, schrijvers, journalisten, politieke leiders en activisten hebben de fascistische staatsgreep in Venezuela afgewezen en de verkiezingsoverwinning van president Nicolas Maduro bekrachtigd.

In een open brief veroordeelden de intellectuelen de gewelddaden en mediamanipulaties tegen Nicolas Maduro en wezen ze erop dat “de destabiliserende operatie van het imperialisme (…) werd ontworpen en uitgevoerd voor, tijdens en na de verkiezingen.”

“De gewelddaden en het vandalisme die te zien waren op televisie en sociale media tonen aan dat de beschuldigingen van fraude tegen de regering van Maduro en de Nationale Kiesraad slechts de top zijn van een uitgebreid destabiliserend plan dat uiteindelijk zelfs buitenlandse militaire interventie zou rechtvaardigen,” aldus de brief.

De ondertekenaars verzekerden ook dat de democratische krachten van de regio en Latijns-Amerikaanse intellectuelen: “de poging tot staatsgreep tegen de zuster Bolivariaanse Republiek Venezuela veroordelen, afwijzen en krachtig verwerpen”.

De ondertekenaars wensten:

“VREDE EN DEMOCRATIE VOOR HET NOBELE VENEZOLAANSE VOLK, BESTRAFFING VAN DE COUPPLEGERS.”

Onder de ondertekenaars bevinden zich Evo Morales, voormalig president van Bolivia; Adolfo Pérez Esquivel, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in Argentinië; Manuel Zelaya, voormalig president van Honduras; Abel Prieto Jiménez, schrijver, voormalig minister van Cultuur van Cuba en voorzitter van het Casa de las Americas; en de dochter van de heldhaftige guerrillastrijder Ernesto “Che” Guevara, Aleida Guevara March, naast honderden anderen. (zie hier de lijst van de eerste ondertekenaars}


Gerelateerd (berichten in dit archief):