Bron: Mission Verdad, 9 februari 2023 ~~~

In een rapport van Bloomberg staat dat “volgens mensen die bekend zijn met de zaak”, de Amerikaanse regering bezit heeft genomen van de ambassadefaciliteiten van Venezuela “en andere officiële residenties in Washington en New York nadat zij de diplomatieke missie van de oppositie had gesloten na de afzetting van Juan Guaidó als interim-president”.

De controle van het State Department over de gebouwen zou op maandag 6 februari zijn ingegaan. Volgens de ongenoemde bronnen werden de gebouwen in beslag genomen omdat er volgens de Amerikaanse diplomatie geen uitvoerende macht is die de Bolivariaanse Republiek Venezuela vertegenwoordigt.

Deze omvatten de ambassade, een diplomatieke residentie “en ten minste twee andere gebouwen in Washington, alsmede ten minste één gebouw in New York,” aldus het rapport.

Daarom zouden de VS het Venezolaanse presidentschap beschouwen als een politiek en diplomatiek vacuüm, een paradox die twijfel laat bestaan over de definitieve beëindiging van het “Guaidó-project”.

Bloomberg merkt op dat “het incident de verwarring over wie de oppositie in het buitenland zal vertegenwoordigen nog vergroot”, aangezien Guaidó voor Washington niet langer de “wettige heerser” van Venezuela is en zijn “interim”-team nog steeds in het bezit is van Venezolaanse activa in het buitenland, zoals Citgo Petroleum Corp.

Terwijl de onwettige Nationale Vergadering, verkozen in 2015 (AN-2015), de protegé van Leopoldo López afzette als “interim-president” en aldus Carlos Vecchio niet langer de “Venezolaanse ambassadeur bij de Verenigde Staten” was, en Fernando Blasi aanstelde als diplomatiek vertegenwoordiger, erkende de regering Biden hem niet in de functie omdat de beslissing niet uit zou gaan van een uitvoerende macht.

Zo werden AN-2015 werknemers die in de diplomatieke ruimten in Washington en New York werkten de toegang tot de gebouwen ontzegd na het besluit van de VS. “In januari kregen ze 30 dagen om hun immigratiestatus op te lossen, zeiden de mensen,” volgens de New Yorkse media.

Staan de deuren voor Washington open om het presidentschap van Nicolás Maduro als legitiem te erkennen, na maanden van onderhandelingen in het kader van de Dialoogtafel in Mexico en diplomatieke reizen van de VS naar het paleis van Miraflores? Het is onzeker, als we afgaan op officiële verklaringen van het Witte Huis.

De regering van Joe Biden zei dat zij de NA van 2015 zou blijven erkennen als “legitiem” en president Nicolás Maduro als “illegitiem”.

Topfoto: Ambassade van Venezuela in de Verenigde Staten, in Washington, D.C. (Foto: Picasa)


Gerelateerd (berichten in dit archief(: