Bron: telesur 14 september 2021 ~~~

“Alex Saab heeft de capaciteit om deel te nemen als een volwaardig lid van de dialoogdelegatie en van de sociale tafel,” zei Rodriguez.

De voorzitter van de Nationale Assemblee en hoofd van de dialoogdelegatie van de Venezolaanse regering, Jorge Rodríguez, heeft deze dinsdag meegedeeld dat de diplomaat Alex Saab zich zal aansluiten bij het onderhandelingsproces dat in Mexico plaatsvindt.

“Wij informeren over het besluit om de diplomaat Alex Saab als volwaardig lid van deze delegatie op te nemen, en hem ook als volwaardige afgevaardigde op te nemen aan de sociale tafel die werd goedgekeurd in de gedeeltelijke overeenkomst die in Mexico werd ondertekend”, kondigde Rodriguez aan.

Het hoofd van de delegatie van de regeringsdialoog met de oppositie deelde mee dat Saab 400 dagen gegijzeld is geweest in Kaapverdië, waar al zijn rechten, alsook die van het Verdrag van Wenen, zijn geschonden: “deze straf is gepleegd omdat hij de functies vervulde waarover we het aan de Dialoogtafel hebben,” voegde Rodriguez eraan toe.

“Wij zijn van mening dat Alex Saab gekwalificeerd is en aan de voorwaarden voldoet om als volwaardig lid deel te nemen aan de dialoogdelegatie,” detailleerde de voorzitter van de Nationale Vergadering van Venezuela.

Rodrígez herhaalde dat de illegale blokkade van de Verenigde Staten tegen Venezuela ernstige sociaal-economische schade heeft toegebracht aan de bevolking, en verklaarde: “de sancties zijn misdadig, ze zijn een stil bombardement tegen het Venezolaanse volk. Sancties zijn in strijd met het internationaal recht en zijn ook niet effectief”, voegde hij eraan toe.

BREAKING: De regering van Venezuela kondigt aan dat ze diplomaat Alex Saab opneemt als volwaardig lid van haar delegatie in de dialoog met de extremistische oppositie in Mexico. @jorgerpsuv pic.twitter.com/pKB7iGy3tc – Kawsachun News (@KawsachunNews) 14 september 2021

Wat de rol van de oppositie betreft, beweerde Rodríguez dat wat er met Monómetros is gebeurd een duidelijke diefstal is door de Colombiaanse president Iván Duque met de stille medeplichtigheid van Juan Guaidó.

“Monómetros is gestolen door Duque en Guaidó zwijgt. Wie controleert de middelen van Monómetros? Niemand, de miljoenen dollars gaan naar de rekeningen van Juan Guaidó, Leopoldo López (…) geen vaccin van die middelen is hier aangekomen,” verzekerde Rodríguez.

Tot slot deelde Rodriguez mee dat zijn delegatie in de nieuwe fase van de dialoog de documenten zal brengen over de gevolgen van de illegale blokkade, “we nemen het bewijs mee van de schade die aan het Venezolaanse volk is toegebracht,” besloot hij.

Topfoto: De regeringsdelegatie van de Bolivariaanse Republiek Venezuela kondigde dinsdag aan dat diplomaat Alex Saab is opgenomen als volwaardig lid van de dialoog en onderhandelingstafel die in Mexico plaatsvindt met een sector van de extreem-rechtse oppositie. | Foto: teleSUR