Bron: telesur 24 augustus 2021 ~~~

“Een rapport met bewijsmateriaal over de schade die is veroorzaakt door eenzijdige dwangmaatregelen (de zogenaamde ‘sancties’) tegen het Venezolaanse volk is gisteren afgeleverd bij het Internationaal Strafhof,” zei vice-president Delcy Rodríguez.

Dinsdag heeft de Venezolaanse vice-president Delcy Rodríguez een rapport overhandigd waarin de schade wordt beschreven die door de Amerikaanse blokkade aan het Zuid-Amerikaanse land is toegebracht.

“Een rapport met bewijsmateriaal over de schade die is veroorzaakt door eenzijdige dwangmaatregelen tegen het Venezolaanse volk is gisteren afgeleverd bij het Internationaal Strafhof,” zei de ambtenaar.

“Vice-president van Venezuela @drodriven2 @delcyrodriguezv
onthult zaak bekend als “Venezuela II” waarin de Bolivariaanse regering de Verenigde Staten aanklaagt bij het Internationaal Strafhof voor misdaden tegen de menselijkheid.”

“Specifiek, op 13 februari 2020, hebben we een zaak met die naam naar het kantoor van de aanklager gestuurd, gezien het feit dat er redelijke gronden zijn om aan te nemen dat er misdaden van moord, vervolging, uitroeiing en andere onmenselijke daden tegen de Venezolaanse burgerbevolking zijn gepleegd,” voegde Rodríguez eraan toe.

Het nieuwe bewijsmateriaal werd maandag ingediend bij het Internationaal Strafhof (ICC) in de zaak die bekend staat als “Venezuela II”, waarbij de autoriteiten aantonen dat de Amerikaanse blokkade tegen Venezuela een ernstige schending van de mensenrechten en een misdaad tegen de menselijkheid is.

Topfoto: De Amerikaanse blokkade tegen Venezuela is een ernstige schending van de mensenrechten en een misdaad tegen de menselijkheid. | Foto: Twitter/ @LeonelTeleSUR