Bron: Paul Craig Roberts
paulcraigroberts.org 21 februari 2023 ~~~  

De belangrijkste focus van het incompetente Biden-regime ligt op het demoniseren en criminaliseren van blanke Amerikanen die geen Woke Democrats zijn en op het verhogen van de spanningen met Rusland die al gevaarlijker zijn dan tijdens de Cubaanse raketcrisis.

De gestoorde oorlogszuchtige Victoria Nuland, die door Biden dom genoeg is aangesteld en door de Senaat als staatssecretaris is bevestigd, heeft aangekondigd dat Washington Russische installaties op de Krim als “legitieme doelen” beschouwt en dat de Amerikaanse regering Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied steunt.

Gisteren kondigde Poetin aan dat Rusland de deelname aan de laatst overgebleven kernwapenovereenkomst opschort omdat Washington erop aandringt dat Rusland deze overeenkomst naleeft terwijl het dat zelf niet doet.

De Amerikaanse ambassadeur in Moskou werd gedagvaard om verantwoording af te leggen voor de deelname van Washington aan het Oekraïense conflict met Rusland. De Amerikaanse ambassadeur kreeg te horen dat het geld, de wapens, de doelwitinformatie en het ondersteunend personeel allemaal bewijzen dat de bewering van Washington dat het geen partij is in het conflict, vals is. De ambassadeur kreeg te horen dat de VS actief in oorlog is met Rusland en actief betrokken is bij vijandige acties tegen Rusland, en dat dit gevolgen zou hebben.

Poetin heeft Russische kernraketten op Combat Alert Status gezet.

Grafiek van de Doomsday Clock, 1947-2023. De lagere punten op de grafiek staan voor een grotere kans op een door technologie of milieu veroorzaakte catastrofe, en de hogere punten staan voor een kleinere kans. | bron Wikipedia

Vraag jezelf af wat voor volslagen domme en onverantwoordelijke regering in Washington ons in zo’n situatie brengt. Vraag jezelf af wat voor imbecielen de NAVO-landen leiden die het voortbestaan van hun eigen land op het spel zetten om Washington een plezier te doen. Vraag jezelf af wat voor compleet dom leiderschap er in Finland is dat niet kan wachten om in deze gevaarlijke situatie te springen door toe te treden tot de NAVO.

En waar is Amerika’s idiote president terwijl Rusland nucleaire raketten op Combat Alert zet? Zit hij aan de telefoon met Poetin om de gevaarlijke situatie te sussen? Nee. De idioot is in Oekraïne en Polen en gooit benzine op het vuur.

Ik heb consequent gewaarschuwd dat de betrokkenheid van het Westen in Oekraïne leidt tot een nucleaire oorlog. De debielen uit de “Russische expertgemeenschap” hebben me genegeerd, net als de “officiële media”. Amerikaanse beleidsmakers zijn Russofobe mensen, zoals Amb. Michael McFaul, die een gevaarlijke situatie emotioneel benaderen en niet in staat zijn tot rede of verantwoordelijk gedrag.

De Russen hebben dit allemaal gezien. Zij zien dat het westerse leiderschap geen intelligentie bezit, maar alleen de bedoeling heeft Rusland te breken. Poetin is gedurende dit alles geduldig geweest – te geduldig, zoals ik heb betoogd – op zoek naar een sprankje intelligentie in het Westen. Als hij die niet vindt, lijkt hij de hoop op te geven. Als hij de hoop opgeeft, is er oorlog op komst.

Het onbetrokken, onwetende, ongeïnformeerde Amerikaanse volk heeft geen idee van het huidige gevaar. Hun begrip is beperkt tot hun indoctrinatie: Rusland Slecht, Oekraïne Goed.

Paul Craig Roberts is actief geweest in de wetenschap en de academische wereld, de journalistiek, de openbare dienst en het bedrijfsleven. Hij is voorzitter van het Instituut voor Politieke Economie.


Gerelateerd (berichten in dit archief):