Bron: Moonofalabama 31 januari 2023 ~~~ 

De NAVO gaat door met zichzelf ontwapenen.

Frankrijk stuurt 12 extra krachtige Caesar-houwitsers naar Oekraïne

De aankondiging van de Franse minister van Defensie Sebastien Lecornu dat Frankrijk 12 extra Caesar-houwitsers naar Kiev zal sturen is “duidelijk belangrijk voor de Oekraïners, met name het Caesar-artilleriesysteem”, aldus FRANCE 24-hoofdredacteur buitenland Robert Parsons.

“Ze zijn zeer succesvol geweest in Oekraïne, dus de Oekraïners zullen zeker blij zijn om er nog eens 12 bij te krijgen. Ik denk dat dit het totaal op meer dan 40 brengt, bijna 50 Caesars in Oekraïne.

Frankrijk heeft nog maar 77 Caesar houwitsers over. Andere Natoleden zijn er slechter aan toe.

Estland stuurt al zijn 155-mm houwitsers naar Oekraïne

Estland doneert al zijn 155-millimeter houwitsers aan Oekraïne als onderdeel van zijn meest uitgebreide militaire bijstand tot nu toe.

Het pakket, waarvan eerder is gemeld dat het 113 miljoen euro (122 miljoen dollar) waard is, zal naar verwachting de defensiecapaciteit van Kiev versterken tegen de achtergrond van de aanhoudende Russische agressie.

Estland beschikt momenteel over 24 NAVO-standaard FH-70 getrokken houwitsers.

Naast de houwitsers zal Tallinn duizenden 155-mm artilleriegranaten en honderden Karl-Gustaf antitankgranaatwerpers sturen.

We weten hoe al dat geschut zal eindigen.

Enkele weken geleden lanceerde Rusland een speciale campagne tegen de artillerie. Er zijn speciale anti-artillerieradars, systemen voor elektronische oorlogsvoering en bewaking vanuit de lucht en langeafstandsartilleriebatterijen met precisiemunitie mee bezig.

Daarom heb ik vandaag wat stafwerk gedaan en de geclaimde artillerievernietiging, zoals vermeld in de dagelijkse ”klapper lijst” van het Russische ministerie van Defensie, samengevat.

Hier zijn de resultaten:

Oorspronkelijke formaat (op moonfofalabama)

In de afgelopen zeven dagen heeft Rusland naar eigen zeggen in totaal 40 door vrachtwagens getrokken houwitsers, 32 zelfrijdende houwitsers, 8 Multiple Rocked Launcher Systems (MRLS), 15 tegenartillerieradars en 23 lokale munitiedepots voor artillerie vernietigd.

Bovendien bestookte het 651 keer Oekraïense artillerieposities met normaal tegenvuur. Dit zal extra schade en verliezen hebben veroorzaakt.

Bovendien werden 55 MLRS-raketten en HARM-radarraketten onderschept door de Russische luchtverdediging.

Als u denkt dat de veldrapporten die het ministerie ontvangt de aantallen overdrijven, wat waarschijnlijk is, deel ze dan gewoon door de helft.

In slechts één week tijd was het nog steeds meer dan Estland en Frankrijk beloven.

Gisteren heb ik uitgelegd waarom een NAVO- of Amerikaanse interventie met grondtroepen onwaarschijnlijk is. We kunnen het acute gebrek aan NAVO artillerie en artilleriemunitie aan de redenen toevoegen.

De NAVO heeft haar grondtroepen ontwapend en is niet langer gevechtsklaar.


Gerelateerd (berichten in dit archief):