Bron: Pepe Escobar strategic-culture.org 17 december 2022

Ergens in haar privé pantheon zit Pallas Athena, Godin van de Geopolitiek, enorm van de show te genieten.

Niemand heeft ooit geld verloren door te speculeren op de ongelimiteerde onzin van de collectieve hersenschimmen, ook bekend als de westerse mainstream media – compleet met het uitreiken van prijzen voor Persoon van het Jaar aan een megalomane, door cocaïne gevoede waardeloze acteur die zich voordoet als krijgsheer.

De non-stop trashy parade van westerse militaire analisten “schat” nu dat de eerste doelen van een inkomende, gezamenlijke Rusland-Wit-Rusland aanval op het 404 zwarte gat dat voorheen bekend stond als Oekraïne: Lviv, Lutsk, Rivne, Zhytomyr, en waarom niet Kiev rechtstreeks uit een tweede as in de mix gooien.

De Russische generale staf volgt alle acties aandachtig en volgt misschien zelfs het advies van dergelijke “analisten”.

En dan is er regelrechte paniek, want het ministerie van Defensie kondigde aan dat de Strategic Missile Forces twee Yars ICBM’s in de daarvoor bestemde silo’s hebben geladen. Een wijdverbreid geschreeuw van afschuw in de trant van “Rusland bereidt nucleaire raket voor die diep in de VS kan inslaan”.

Sommige feiten veranderen echter nooit. Nummer één is de NAVO als een verzinsel van de collectieve westerse – extreem beschadigde – verbeelding. Als het er ooit op aan zou komen – zoals Straussische/neo-conische fauteuilstrijders hopen en bidden – kan Rusland gemakkelijk de hele NAVO verslaan, want er is nauwelijks iets “daar”.

Dat zou natuurlijk een massale Russische mobilisatie vereisen. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan Rusland in een paar kwartieren zwak overkomen omdat ze op zijn best 100.000 troepen hebben geactiveerd tegen mogelijk 1 miljoen Oekraïense troepen. Het is alsof Moskou niet bepaald werd verleid door het idee van “winnen” – wat misschien wel het geval is, op een nogal verwrongen manier.

Zelfs nu heeft Moskou nog niet genoeg troepen gemobiliseerd om Oekraïne te bezetten – wat in theorie noodzakelijk zou zijn om de Kievse troepenmacht volledig te “denazificeren”. Het operatieve begrip is echter “in theorie”. Moskou is in feite bezig een geheel nieuwe theorie te demonstreren – ongeacht het feit dat enkele verheven zielen hebben beweerd dat Poetin moet worden vervangen door Alexander Bortnikov van de FSB.

“Er blijft niets over van de vijand”

Met zijn reeks hypersonische raketten kan Rusland in een paar uur tijd alle NAVO-bruggen, havens, luchthavens en elektriciteitscentrales, olie- en aardgasopslaginstallaties in Rotterdam uitschakelen. Alle energieproductieapparatuur in heel NAVO-stan zou worden vernietigd. Europa zou worden afgesloten van natuurlijke hulpbronnen. Een versuft en verward Rijk zou niet in staat zijn om troepen, welke dan ook, naar Europa te verplaatsen.

En nog steeds gaan de provocaties onverminderd door. De recente aanval van Tu-141 Oekraïense drones op de Engels-2 luchtmachtbasis werd door Moskou toegeschreven aan Kiev – dat voorspelbaar alle verantwoordelijkheid ontkende. Maar waar het echt om ging was de strategische boodschap van Moskou aan de VS/NAVO, waarbij Poetin flirtte met het idee dat de reactie vroeg of laat wel eens een tandje hoger zou kunnen uitvallen als aan Kiev geleverde VS/NAVO-wapens worden gebruikt om diep in gevoelig grondgebied van de Russische Federatie toe te slaan.

De huidige Russische doctrine staat Moskou zelfs toe te reageren met nucleaire aanvallen; de luchtmachtbasis Engels-2 herbergt immers bommenwerpers met nucleaire capaciteit, strategische doelen bij uitstek.

De drones werden zeker gelanceerd door geïnfiltreerde agenten op Russisch grondgebied. Als ze van buiten Rusland afkomstig waren, en geïnterpreteerd werden als kernraketten, had dat de lancering van honderden Russische kernraketten tegen NATOstan kunnen uitlokken.

Poetin zelf maakte dit – onheilspellend – heel duidelijk tijdens de top van de Euraziatische Economische Raad in Bishkek, Kirgizië, een week geleden:

“Ik verzeker u, nadat het systeem voor vroegtijdige waarschuwing een signaal van een raketaanval heeft ontvangen, zijn honderden van onze raketten in de lucht (…) Het is onmogelijk om ze tegen te houden (…) Er zal niets van de vijand overblijven, want het is onmogelijk om honderd raketten te onderscheppen”. Dit is natuurlijk een afschrikmiddel – een ernstig afschrikmiddel.”

Niet, natuurlijk, voor de door domheid gecorrodeerde Straussian-neocon bende die feitelijk het Amerikaanse buitenlandse “beleid” voert.

Niet verwonderlijk dat betrouwbare Russische informatiebronnen hebben vastgesteld dat de raketten die Engels-2 raakten, lokaal werden gelanceerd, hoewel het regime in Kiev anders wilde doen geloven.

En dat maakt de hele poppenkast tot een dadaïstische klucht – met een verdwaasd en verward Rijk dat nog steeds gebonden is aan een maniak in Kiev die nog steeds gelooft dat de Oekraïense S-300 die Polen raakte, uit Rusland kwam. De hele wereld – en niet alleen Washington – als gijzelaar van een “Persoon van het Jaar” maniak met de – virtuele – macht om een wereldwijde nucleaire oorlog uit te lokken.

Rode Napoleon in het huis

Ondertussen is Rusland op de grond overgestapt op de Deep Operations Strategy. Op verschillende plaatsen langs de uitgestrekte frontlijn vallen ze de punten aan die de meeste kans bieden om de Oekraïense reserves, die zich in de tweede verdedigingslinie verschuilen, naar buiten te lokken. Als de reserves door dorre, modderige gronden en verschrikkelijke wegen naar buiten komen om frontlijneenheden te redden, worden hele bataljons afgeslacht.

De Russen gaan nooit diep in de derde linie – waar zich misschien het commando en de controle bevinden. Het gaat om een uitputtingsoorlog onder de noemer Deep Operations Strategy, rechtstreeks uit het draaiboek van de legendarische “Rode Napoleon”, veldmaarschalk Mikhail Tukhachevsky.

Rusland spaart soldaten, personeel en uitrusting. Deze aanpak verloopt wonderwel in moeilijk terrein waar voertuigen vastlopen op regenachtige wegen. Deze spoel- en herhalingstactiek, dag in dag uit, maandenlang, heeft geleid tot (minstens) 400.000 Oekraïense slachtoffers. Noem het de belichaming van slijtageoorlog.

Historici zullen graag zien dat het hele scenario lijkt op de Slag bij Agincourt – waar golf na golf van Franse ridders (die de rol spelen van de huidige Oekraïners, en Poolse/NAVO-huurlingen) bergop bleven rennen tegen Engelse boogschutters en ridders die gewoon bleven staan en hen lieten komen, en de volgende linie keer op keer raakten.

Het verschil is natuurlijk dat de Russen nu al zes maanden lang dag in dag uit oorlogstactieken toepassen, terwijl Agincourt slechts één slag op één dag was. Tegen de tijd dat deze vleesmolen voorbij is, zal een hele generatie Oekraïners en Polen naar hun schepper zijn gegaan.

De collectieve westerse mythe van een Oekraïense “overwinning” op de Russische uitputtingsslag is niet eens een waanvoorstelling. Het is een slechte, dodelijke grap. De enige uitweg zou zijn om nu aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, voordat de hamer (het volgende Russische offensief) op het aambeeld (de bestaande frontlinie) valt.

Maar de NAVO doet natuurlijk niet aan onderhandelingen, zoals Stoltenberg de wereld er steeds aan herinnert.

Wat in zekere zin een zegen kan zijn, want de NAVO kan uiteindelijk in talloze stukken uiteenvallen, totaal vernederd op de grond ondanks al haar uitgebreide oorlogszuchtige plannen.

Andrei Martjanov heeft als geen ander de complete economische, morele, intellectuele – en vooral militaire – verloedering van het collectieve Westen gevolgd, alles gedrenkt in leugens, belabberde P.R. kronkels en “verbijsterende incompetentie over de hele linie”.

Dit alles terwijl Rusland zich voorbereidt “op weer een nieuwe ‘nederlaag’, zoals het heroveren van heel Donbass en dan… Wie weet wat dan”. Een snelle overwinning voor Rusland zou een verlies zijn omdat de NAVO dan nog zou bestaan. Nee, Rusland moet het tempo bepalen, zodat het de NAVO in de mallemolen zuigt.”

Ergens in haar privé pantheon geniet Pallas Athena, Godin van de Geopolitiek, enorm van de show. Oh, wacht; ze is eigenlijk gereïncarneerd, en haar naam is Maria Zakharova.