Bron: SouthFront 24 november 2022 ~~~

Als gevolg van de aanhoudende massale aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur wordt de situatie in het door oorlog verscheurde land kritiek. Overal in Oekraïne is het koud en de meeste burgers zitten zonder water en elektriciteit. Velen van hen zullen in dergelijke omstandigheden niet kunnen overleven. Het regime in Kiev blijft echter met bravoure-slogans de strijd met Rusland aangaan en negeert daarbij de prijs van honderden levens van burgers. De westerse partners van Kiev blijven het vuur aanwakkeren en leggen de hypocrisie van hun beleid bloot.

Als gevolg van de laatste raketaanval van de Russische strijdkrachten is een twaalftal strategische objecten beschadigd.

Vanaf de ochtend van 24 november zit meer dan 70% van Kiev nog steeds zonder elektriciteit. In de helft van de hoofdstad is er geen water. In alle regio’s van het land blijft de stroom uitvallen.

In drie kerncentrales in Oekraïne, waaronder die van Yuzhno-Ukrainskaya, Khmelnitsky en Rivne, zijn de eenheden uitgeschakeld. Volgens Energoatom begonnen de centrales te werken “in de ontwerpmodus, zonder elektriciteit op te wekken”.

Voor de voortdurende aanvallen op energie-infrastructuurfaciliteiten kreeg Rusland van het Europees Parlement de titel “staatssponsor van terrorisme”. Het is verbazingwekkend hoe de Europese Unie cynisch negeerde dat Kiev de energie- en watertoevoer naar Donbass afsloot, en een zogenaamde antiterroristische operatie tegen de eigen bevolking ontketende. Ook in 2014, midden in de winter, organiseerde het regime in Kiev een stroomstoring op de Krim en blokkeerde het kanaal in het noorden van de Krim, waardoor het schiereiland verstoken bleef van water dat nodig is voor de landbouw. Op zijn beurt bespotte de huidige president van Oekraïne, die de belangrijkste strijder voor rechtvaardigheid en democratie werd, toen als clown op tv de Krimbewoners die van de dorst verdroogden in zijn shows.

Sergej Lavrov gaf commentaar op de resolutie van het Europees Parlement en wees op het ongezonde beleid van het Westen: “Volgens mij is het voor alle verstandige mensen duidelijk, maar ik heb geen medische opleiding.”

Ondertussen nadert het verhaal van de Oekraïense raketaanvallen op het grondgebied van Polen, dat al het voorwendsel van de Derde Wereldoorlog werd genoemd, zijn ontknoping, waardoor er minder twijfel over bestaat dat het om een geënsceneerde provocatie ging.

Duitsland was eerder overeengekomen Patriot-raketsystemen naar Polen te sturen.

Warschau besloot echter dat het handiger was om het land te verdedigen vanaf het grondgebied van Oekraïne. De Poolse minister van Defensie bood Duitsland aan de Patriot-systemen aan Oekraïne over te dragen. Volgens hem kunnen de systemen aan de westgrens van Oekraïne worden ingezet om zijn land te beschermen.

De NAVO gebruikt al haar vindingrijkheid en hypocrisie in een poging de oorlog tegen Rusland te winnen, waarbij ze niet betaalt met de levens van haar eigen burgers, maar Oekraïne en zijn bevolking opoffert.