Bron:  Manlio Dinucci  
Voltaire Netwerk, Rome 18 oktober 2022 ~~~

Oorlog verrast alleen de onwetenden. Het scenario werd drie jaar geleden geschreven door de Rand Corporation. Het werd aan Amerikaanse congresleden aangereikt en vervolgens aan het Witte Huis.

De Verenigde Staten, de Europese Unie en andere landen hebben Oekraïne tot nu toe ongeveer 100 miljard euro aan militaire voorraden “gegeven”. Dit is geld dat direct of indirect uit onze zakken komt. Dit cijfer stijgt voortdurend. De Europese Unie zal 15.000 Oekraïense troepen trainen in twee kampen in Polen en in een andere lidstaat.

Op de NAVO-top van ministers van Defensie laat secretaris-generaal Jens Stoltenberg weten: “Als gevolg van de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen hebben wij onze aanwezigheid in de Oostzee en de Noordzee verdubbeld tot meer dan 30 schepen. Wat de oorzaak van de aanval is, wordt bevestigd door het feit dat het Russische Gazprom, mede-eigenaar van Nord Stream, niet mag deelnemen aan het onderzoek naar de explosies onder water.

Moskou beschikt over bewijzen dat, naast het saboteren van Nord Stream, een poging is gedaan om de Turkstream-pijpleiding op te blazen, de enige intacte pijpleiding voor het vervoer van Russisch gas naar Europa. Ondanks Stoltenbergs verzekering dat “de NAVO geen partij is in het conflict”, zijn er aanwijzingen dat de meer dan 22 ton explosieven die bij de aanslag op de Krimbrug zijn gebruikt, vanuit Oekraïne zijn verscheept via het NAVO-land Bulgarije.

Terwijl Rusland zich bereid verklaart tot onderhandelingen over een politieke oplossing, sluit de G7 alle onderhandelingen af door als voorafgaande voorwaarde de “volledige en onvoorwaardelijke terugtrekking” van Rusland uit Oekraïne te stellen. Tegelijkertijd voerde de NAVO in de week van 17 tot 23 oktober in Europa aan de rand van Russisch grondgebied de nucleaire oorlogsoperatie Steadfast Noon uit. Ook Polen is erbij betrokken, dat vraagt om Amerikaanse kernwapens op zijn eigen grondgebied.

De oorlog verloopt volgens het plan dat in 2019 door de Rand Corporation in opdracht van het Pentagon is opgesteld [1]: ” Rusland aanvallen op zijn meest kwetsbare flank, die van zijn economie die afhankelijk is van de export van gas en olie”. De Europese NAVO-landen ertoe aanzetten hun eigen strijdkrachten op te voeren in een anti-Russische positie. Strategische bommenwerpers en kernraketten inzetten in Europa, gericht tegen Rusland. dodelijke hulp bieden aan Oekraïne bij het uitbuiten van Ruslands grootste externe kwetsbaarheid.