Bron: Matthew Ehret 
strategische-cultuur-stichting 27 december 2022 ~~~

Zullen de Amerikanen wakker worden en beseffen dat ze al te lang aan de verkeerde kant van de geschiedenis hebben gelopen of is het punt van onomkeerbaarheid overschreden?

Bipartisaniteit was deze week weer te zien toen het Amerikaanse congres reageerde op het verzoek van Biden om 37 miljard dollar extra hulp aan Oekraïne door hem 45 miljard dollar te geven, waarmee de totale Amerikaanse steun aan zijn door Davos beheerde ad-hoc afdeling uitkomt op 111 miljard dollar.

De hulp was onderdeel van een algemene overkoepelende uitgavenwet die door beide huizen van het Congres werd goedgekeurd en een reusachtige 1,7 biljoen dollar omvatte, waaronder 858 miljard dollar aan defensie-uitgaven die veel hoger zijn dan enig bedrag dat ooit door een Amerikaanse regering in de geschiedenis is uitgegeven.

Van die 858 miljard dollar gaat 817 miljard dollar rechtstreeks naar het Amerikaanse ministerie van Defensie, terwijl de resterende 29 miljard dollar naar nationale veiligheidsprogramma’s binnen het ministerie van Energie gaat.

Doorgaan met het bewapenen van Taiwan

2023 NDAA Funds will be used to “strengthen” Taiwan in the Pacific with $12 billion authorized to assist Taiwan in purchasing weapons from the U.S. military industrial complex (with the $12 billion in ‘loans’ need to be paid back over the course of the next five years of course). Van dit fonds zal 100 miljoen dollar rechtstreeks aan contractanten worden gegeven om een “noodvoorraad” aan te vullen die door Taiwan moet worden gebruikt “in geval van een toekomstig conflict”.

Bovendien zal Taiwan worden uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende door de VS geleide militaire oefening ‘Rim of the Pacific‘ in 2024 en dus aan een grotere “Pacific NATO”-strategie om het Chinese vasteland te omsingelen. Deze oefening en de bredere Pacific NAVO (aka Quad) tegen China zal worden versterkt door een extra 11,5 miljard dollar die zal worden toegewezen aan het Pacific Deterrence Initiative “om kwaadaardige Chinese invloed in de Stille Oceaan tegen te gaan”.

Net zoals Oekraïne in 2004 en 2014 het slachtoffer werd van door de VS gestuurde kleurrevoluties, zo werd ook Taiwan in 2014 onderworpen aan een soortgelijke, door NED gefinancierde “Zonnebloemrevolutie“, waarbij de Kuomintang-partij uit de macht werd gezet net toen de laatste hand werd gelegd aan een economische integratieovereenkomst met China.

Er zijn miljarden uitgetrokken voor de aankoop van Lockheed Martin Corp’s (LMT.N) F-35 gevechtsvliegtuigen en schepen van General Dynamics, maar afgezien van de luchtmacht is een van de grootste en gevaarlijkste stijgingen van de uitgaven dit jaar opgeslokt door een obsessie met ‘ruimteoorlog’. 5,3 miljard dollar zal worden besteed aan de “space force” en de voortdurende inspanningen om de ruimte te militariseren als een nieuwe dimensie in de oorlogsvoering van de 21e eeuw (dat was 333 miljoen dollar meer dan oorspronkelijk door militaire functionarissen bij “space force” was aangevraagd).

De recente gezamenlijke “ruimteoorlogsoefeningen” van de VS, Canada en Australië ter voorbereiding op een naderende oorlog boven Europa, vonden begin december 2022 plaats op de Schriever Space Force Base in Colorado- wat erop wijst dat men geen enkele positieve herinnering heeft overgehouden aan de “ruimtediplomatie” die ooit te zien was onder het leiderschap van JFK, het Apollo-Soyuz samenwerkingsprogramma van 1976 of zelfs de betere aspecten van het Artemis-akkoord van president Trump.

De 2000 RAD oorsprong van de Dark Age Doctrine van NDAA 2023.

Het zou een leugen zijn om te zeggen dat dit programma voor menselijke uitroeiing zijn oorsprong vindt in 2022, of zelfs onder de vorige presidentschappen van Trump of Obama.

Als men de kiem van de huidige beleidsdoctrine wil vatten, moet men het Project for a New American Century Think Tank’s September 2000 Rebuilding America’s Defenses (RAD) rapport raadplegen, waarin de einde-geschiedenis cultisten, die toen aan het roer van de regering stonden, verklaarden:

“RAD” voorziet een toekomst waarin de Verenigde Staten de volledige controle hebben over land, zee, lucht, ruimte en cyberspace van de planeet Aarde. Het vindt de beperkingen van het ABM-verdrag verwerpelijk en dringt aan op een nieuwere versie van Reagans ‘Star Wars’ defensieschildprogramma.

De auteurs van RAD roepen niet alleen op tot het verlaten van het ABM-verdrag door de VS (wat prompt gebeurde in de nasleep van 911), maar schetsen ook in duidelijk detail de beweegredenen achter de groei van de behoefte aan een nieuwe tak van het leger, de zogenaamde ruimtemacht. De auteurs stellen dat de VS:

” DE NIEUWE ‘INTERNATIONALE GEMEENSCHAPPEN’ VAN DE RUIMTE EN DE CYBERSPACE CONTROLEREN, en de weg vrijmaken voor de oprichting van een nieuwe militaire dienst – U.S. Space Forces – met de missie van ruimtecontrole.”

De doctrine van ‘Full Spectrum Dominance’ wordt in het PNAC-rapport uiteengezet op pagina 51:

Global Missile Defenses – “Er moet een netwerk tegen beperkte aanvallen worden opgebouwd dat de Verenigde Staten, haar bondgenoten en vooruitgeschoven troepen kan beschermen. Dit moet een gelaagd systeem zijn van componenten op het land, op zee, in de lucht en in de ruimte”.

Met het oog op de noodzaak om de nucleaire strijdkrachten uit te breiden en te moderniseren vanwege het mogelijke gevaar van China, Rusland, Iran, Noord-Korea en Irak, verklaarden de auteurs van de RAD:

“De strategische calculus van vandaag omvat meer factoren dan alleen de terreurbalans tussen de Verenigde Staten en Rusland. Bij de planning van de Amerikaanse nucleaire strijdkrachten en het daarmee samenhangende wapenbeheersingsbeleid moet rekening worden gehouden met een groter aantal variabelen dan in het verleden, waaronder het groeiende aantal kleine nucleaire arsenalen – van Noord-Korea tot Pakistan en binnenkort misschien ook Iran en Irak – en een gemoderniseerde en uitgebreide Chinese nucleaire strijdkracht.”

Mogelijk een van de gevaarlijkste en meest onthullende aspecten van RAD is te vinden op pagina 60, waar de auteurs een programma schetsen dat snel uitgroeide tot obscene proporties in de nasleep van de Anthrax-aanvallen in 2001, die de latere goedkeuring van Cheney’s Bioshield Act van 2004 rechtvaardigden, evenals de groei van de meer dan 320 internationale biolabs die door het Pentagon worden beheerd. De auteurs beschrijven de omschakeling van biowapens van terreur naar “een politiek nuttig instrument”:

“Hoewel het enkele decennia kan duren voordat het transformatieproces zich voltrekt, zal de oorlogskunst in de lucht, op het land en op zee mettertijd heel anders zijn dan nu, en de ‘strijd’ zal zich waarschijnlijk afspelen in nieuwe dimensies: in de ruimte, in ‘cyberspace’ en misschien in de wereld van de microben… De ruimte zelf zal een oorlogstoneel worden, naarmate landen toegang krijgen tot ruimtemogelijkheden en erop gaan vertrouwen; verder zal het onderscheid tussen militaire en commerciële ruimtesystemen – strijders en niet-strijders – vervagen. Informatiesystemen zullen een belangrijk aanvalsdoel worden, met name voor Amerikaanse vijanden die geavanceerde Amerikaanse strijdkrachten proberen te dwarsbomen. En geavanceerde vormen van biologische oorlogsvoering die zich op specifieke genotypes kunnen richten, kunnen biologische oorlogsvoering van terreur tot een politiek nuttig instrument maken”.

Terug naar Oekraïne

Hoe zal de 45 miljard dollar van het Oekraïne geldverbrandingsproject worden gebruikt? Dat is niet zo gemakkelijk om precies te zeggen?

Wat we wel weten is dat 22,9 miljard dollar zal gaan naar die Kiev zal gebruiken om meer wapens te kopen van particuliere in de VS gevestigde defensie-aannemers en een groot deel van de rest zal worden genoten door NGO’s en non-profitorganisaties die meestal zullen worden geleid door figuren die nauw verbonden zijn met diezelfde wezens die in het moeras van Washington voor deze wetsvoorstellen hebben gestemd.

Deze ongemakkelijke feiten werden herhaaldelijk geschetst door de vaak belasterde republikeinse senator Marjorie Taylor Greene, wier veelvuldige pogingen om enige vorm van toezicht en controle op de giften aan Oekraïne in te stellen op absurde weerstand stuitten sinds de speciale operatie in februari van start ging. Zelfs toen werd ontdekt dat operaties als de FTX crypto-beurs (een belangrijke partner van Kiev en het World Economic Forum) gewoon een witwasorganisatie was die enorme bedragen in de kas van de DNC stortte die verbonden waren met Oekraïense operaties, liet vrijwel geen enkele westerse Mockingbird-pers een kik horen.

Zoals de Pentagon Papers en de Hunter Biden Laptop ons eraan herinnerden, wordt Oekraïne niet alleen geleid door een coterie van witwaspraktijken en zwendelende politici die genieten van het eindeloos afromen van buitenlandse hulp (de Pandora Papers onthulden dat zowel Zelensky als zijn miljardair handler Igor Kolomoskoi beiden verbonden waren aan offshore lege vennootschappen die honderden miljoenen dollars aan gestolen buit vertegenwoordigen), maar ook energiebedrijven zoals Burisima, dat is betrapt op het onttrekken van inkomsten aan het Oekraïense volk op een manier zoals zijderupsenboeren zijde onttrekken.

En wat gebeurt er als je behoort tot die zeldzame minderheid van republikeinse of onafhankelijke stemmen van verzet tegen deze nieuwe duik in de wereldoorlog? Vraag maar aan vertegenwoordiger Matt Gaetz, die samen met andere patriotten zoals Jim Jordan en Lauren Boebert is uitgescholden omdat hij deze week niet applaudisseerde voor Zelensky’s zielige toespraak in het Congres. Voor de misdaad om niet te klappen met de rest van het congres, hebben NBC-analisten zoals Michael Beschloss geprobeerd een McCarthy-achtige heksenjacht op te wekken door te vragen waarom deze vertegenwoordigers weigerden te klappen:

“Ik wil graag weten waarom dat was om twee redenen. Nummer één: U bent een ambtenaar, we mogen die dingen weten. Als je in het Congres zit, moet je ons vertellen wat de reden was. Houdt u van Poetin, of bent u gewoon tegen democratie, of is er iets anders?”

Het feit dat deze figuren zelfs durfden te vragen waar de diefstal heen ging, heeft waarschijnlijk een zenuw te dicht bij huis geraakt, nu het Pentagon zelf in november 2022 zijn vijfde opeenvolgende audit niet heeft doorstaan, waarbij meer dan 65% van zijn activa en uitgaven niet zijn verantwoord. Dat klopt, de overheid is 2 biljoen dollar ‘kwijt’ in 2022.

Zullen genoeg Amerikanen wakker worden voor de realiteit dat ze al veel te lang aan de verkeerde kant van de geschiedenis lopen of is het punt van no-return al gepasseerd?


gerelateerd (in dit archief:):