Bron: Sonja van den Ende 
devend.online 19 september 2023 ~~~

Ik heb in talloze artikelen uitgelegd hoe de Witte Helmen die actief waren in Syrië, gelieerd zijn aan de terreurgroepen Al-Qaeda, Al-Nusra en Hayat-Tahrir-al-Sham (HTS), en gesponsord werden door de EU, via het financieel-witwas hoofdkwartier in Amsterdam, Nederland en opgericht door MI5 of MI6 (Britse geheime dienst) en het Statecraft Institute in het Verenigd Koninkrijk, onder leiding van James Le Mesurier, die later in Istanbul, Turkije, naar verluidt van zijn balkon viel, maar hoogstwaarschijnlijk werd vermoord , door dezelfde MI5 of 6, in samenwerking met zijn toenmalige Zweedse vrouw Emma Winberg die ook werkte of nog steeds werkt voor de geheime dienst. Bronnen zeggen dat de Nederlandse geheime dienst AIVD bij dit incident betrokken is gwesset, hoewel dit tot nu toe een niet-geverifieerde bewering is, die meer onderzoek vereist.
Dit is de geschiedenis van de White Helmets in Syrië in een notendop!

De White Angels van Oekraïne

Onlangs schreef ik een artikel over hoe de Nederlandse minister van Defensie Kasja Ollongren, inmiddels al al twee maanden demissionair, kleding uitdeelde aan o.a. twee vrouwen die lid zijn van of banden hebben met twee rechts-radicale groepen met een neonazistische ideologie, t.w. Pravyy Sektor (Rechts Sektor) en Aidar bataljon.

We zien nu hetzelfde gebeuren in Oekraïne als in Syrië, waar Europa, vooral het Verenigd Koninkrijk en Nederland, jihadistische groepen sponsorden en de oprichters en financiers waren van de White Helmets, een aan Al-Qaeda (later: ISIS/DAESH) gelieerde organisatie. Nederland steunde tweeëntwintig jihadistische groepen, die allemaal ‘rebellen’ werden genoemd maar in werkelijkheid allemaal uiteindelijk opgingen in DAESH.

De White Angels werden opgericht op 15 maart 2023 maar waren al actief in 2022. Officieel staan ze nu bekend als de “White Angels”, volgens de Oekraïense nieuwssite Pravda.ua en de politie in de Donetsk Oblast. Het begon in het stadje Avdiivka

Politieagenten van de stad Avdiivka hebben een evacuatieploeg White Angel opgericht. Zij zullen burgers evacueren, eerste hulp verlenen, humanitaire hulp bieden en de lichamen van gesneuvelde soldaten vervoeren. Er zijn nog ongeveer 2000 inwoners in de stad, waaronder 14 kinderen die gered moeten worden. Daarom hebben we samen met de Nationale Politie een gelegenheid gevonden om nog een White Angel-team te organiseren, het vijfde in onze regio,” zei Ruslan Osypenko, hoofd van de politie van de regio Donetsk in Avdiivka.

Op hun website staat dat ze gesponsord worden door: Doctors’ Assistance for Ukraine. Het telefoonnummer van Doktersassistentie voor Oekraïne is een Nederlands mobiel nummer: Tel: +31 638 073059. Hoewel hun adres in Oekraïne is.

“Op dit moment werken er 5 White Angel teams in de oblast Donetsk, in de volgende gebieden: Avdiivka, Bakhmut, Velyka Novosilka, Maryinka en Lyman. De politie heeft meer dan 5 duizend mensen geëvacueerd (inclusief de gehele burgerbevolking van Marinka), waaronder ongeveer 400 kinderen. Meer dan 150 mensen werden naar ziekenhuizen gebracht en meer dan 132 ton humanitaire hulp werd geleverd aan nederzettingen in de frontlinie”. Volgens de website van de Oekraïense regering. Foto: dn.npu.gov.ua”

De vermiste kinderen van Donetsk

Volgens de Foundation to Battle Injustice zijn veel van deze kinderen gebruikt voor kinderhandel en tegen de wil van de ouders of de kinderen zelf onvrijwillig uit hun huizen geëvacueerd en naar andere steden onder controle van Oekraïne gebracht, m.a.w. ontvoerd. Veel kinderen zijn ook naar Europa gebracht, waarschijnlijk naar Nederland en Duitsland, het centrum van kinderhandel en prostitutie.

Ook een Britse ex-huurling doet verslag van kinderontvoering en hoe ze naar Europa worden gestuurd:

Oekraïense baby’s en kleine kinderen worden ontvoerd en verkocht aan de grens tussen Oekraïne en Polen, waar pedofielen uit de elite tot 150.000 dollar betalen voor hun eigen demente plezier.

“Dit is momenteel gewoon een snoepwinkel voor ze,” zegt Dean, een voormalig Brits soldaat die verbaasd is over de wereld van elite-pedofilie die hij is tegengekomen. Dean werkt nu voor MitMark, een particulier risico-adviesbureau dat in de preventie van mensenhandel is ’terechtgekomen’ nadat hij voor crisismanagementprojecten in de buurt van de Medyka grensovergang in Polen was beland. Schokkend rapport onthult dat pedofielen van hoog niveau massaal naar Oekraïne gaan om kinderslaven te kopen voor $150.000 – enVolve (en-volve.com)

De Oekraïense president Zelensky gaf persoonlijk een mondeling bevel om zoveel mogelijk kinderen uit Oost-Oekraïne te halen (niet alleen Mariupol, Artemivsk, Soledar, Avdeyevka, Slavyansk, Kramatorsk, maar ook Kharkiv, Odessa) om ze naar Westerse landen te brengen zonder rekening te houden met de mening van de ouders. Daarom was “White Angels” oorspronkelijk ontworpen om kinderen met geweld bij hun ouders weg te halen en ze naar Polen, Duitsland en Nederland te brengen, om ze vervolgens onder te brengen bij sociale diensten en pleeggezinnen. Het lijkt erop dat Zelensky niets geeft om de toekomst van Oekraïne als hij zo vlot bereid is om Oekraïense kinderen met levende ouders aan Westerse gezinnen te geven,” vertelde een bron dicht bij de Oekraïense regering aan de Foundation to Battle Injustice.

Volgens de White Angels zelf hebben ze vijf evacuatieploegen die de fronten Avdiivka, Bakhmut, Velyka Novosilka, Marinka en Lyman bestrijken. De White Angels hebben meer dan 5.000 burgers geëvacueerd, waaronder meer dan 400 kinderen.

We naderen het mysterie van de “vermiste kinderen”, volgens het Westen dat een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd tegen president Poetin en Maria Lvova-Belova (ICC). De ontvoerde kinderen zijn waarschijnlijk ontvoerd door de White Angels.

Het is weer hetzelfde scenario de financiële witwaspraktijken vinden plaats in Amsterdam, Nederland, het hoofdkwartier van de witteboordencriminaliteit in Europa. De website en geheime dienst wordt gesponsord en opgezet door het Verenigd Koninkrijk. Het Statecraft Institute leverde deze dienst tot een een paar jaar geleden, maar vanwege ontmaskering (ze zeggen dat ze gehackt zijn) opereren ze nu onder een andere naam: het Institute for Peace and War Reconstruction (IWPR), uiteraard gevestigd in Londen! De Verenigde Staten zijn er natuurlijk ook bij betrokken, zij zijn de belangrijkste aanstichter van de oorlog tegen Rusland.

In feite kunnen we zeggen dat deze drie meest globalistische landen, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Verenigde Staten, de spil zijn in de oorlog tegen Rusland en alle andere proxy-oorlogsogen van de afgelopen eeuw en decennia. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit zogenaamde instituut gesponsord door de regeringen van bovengenoemde landen! Ofschoon de Witte Helmen van Syrië rechtstreeks werden gefinancierd door het Nederlandse publiek via een loterij, genaamd de Postcodeloterij, een EU-loterij.

IWPR Verenigd Koninkrijk: 48 Gray’s Inn Road, Londen WC1X 8LT
Tel: +1 202 393 5641
IWPR-Nederland: Almaatsweg 7, 7856 TJ Benneveld, Nederland

Concluderend kunnen we zeggen dat alles wat in Europa gezegd wordt leugens of “holle frasen” zijn.
Journalistenj schrijven voor dit soort ngo’s die zogenaamd “onderzoek aan het front” doen maar in feite ingezet worden voor criminele activiteiten zoals het ontvoeren van kinderen!

Topfoto: Een Evacuatiepolitiegroep White Angel werd ingezet in Avdiivka, overeenkomsten met de Witte Helmen van Syrië, foto’s: Pravda.ua, Angels of Ukraine en Netflix, bewerking: Mirjam©Foto

Sonja Van den Ende is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder andere heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuwszenders en studeerde onder andere Journalistiek en Engels (BA) en Global Media, War and Technology (BA). Ze woont en werkt in Moskou, Rusland.
Sonja is redacteur van Devend.online en Freesuriyah.eu.

*PayPal donaties zijn niet langer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten. Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com.

Hartelijk dank!


Redactionele noot:

Dit onderzoekverslag van Sonja is belangrijk, omdat daarmee aangetoond wordt dat de Nederlandse regering nog steeds betrokken is bij het institutionaliseren van valse informatie, ofwel informatie-oorlog.

We weten al dat in de 2013-boekhouding van HromadskeTV een oprichtings-subsidie van de Nederlandse ambassade in Kiev vermeld staat.

Dat gebeurde onder de verantwoordelijkheid van Frans Timmermans, toenmalig Minister van Buitenlandse zaken en binnenkort mogelijk minister president van Nederland.

Zonder de mediaoorlog van de westerse mediakanalen, die de berichtgeving van het piepjonge HromadskeTV als enige, zgn betrouwbare, bron gebruikten, was de staatsgreep in Kiev, en de huidige oorlog in Oekraine, niet mogelijk geweest.

We weten ook dat de Nederlandse regering jarenlang terroristische proxy-milities in Syrie heeft gefinancieerd en bewapend. Het parlementaire onderzoek liet daarin geen twijfel.

Wat Sonja hier aangeeft is het zoveelse bewijs dat de Nederlandse regering betrokken is bij het aanzetten tot en financieren van oorlog en valse vlag operaties (of valse informatie bij ongelukkige incidenten).


Vredesdemonstratie: sprekers, muziek, wittevlaggenmars
Komt allen, zondag 24 september vanaf 12 uur op de Dam

Gerelateerd (berichten in dit archief):