Bron: Christelle Néant
donbass-insider 8 september 2023 ~~~ 

In de vroege namiddag van 6 september 2023 voerde het Oekraïense leger een aanval uit op Konstantinovka (een stad in het DPR die het momenteel onder controle heeft), waarbij 16 burgers omkwamen en 32 anderen gewond raakten. De aanval, die plaatsvond tijdens een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan Kiev, werd natuurlijk toegeschreven aan Rusland.

Maar op de video, gepubliceerd door Volodymyr Zelensky zelf, waarop het bombardement te zien is, is duidelijk te zien dat de raket die de markt van Konstantinovka trof, afkomstig was uit een gebied dat onder controle staat van het Oekraïense leger!

Helaas is het gebruikelijk geworden dat Oekraïne tijdens bezoeken van zijn westerse bazen provocaties organiseert. Meestal blijft dit beperkt tot het af laten gaan van luchtalarmsirenes terwijl er geen aanvallen zijn van de Russische strijdkrachten. Maar deze keer is Kiev veel verder gegaan in de horror-afdeling om te proberen de sympathie van zijn financiële geldschieters te trekken.

Het is vroeg in de middag op 6 september 2023 en mensen wandelen over de markt in Konstantinovka, een stad in de DPR (Volksrepubliek Donetsk) die sinds 2014 onder controle staat van het Oekraïense leger. Alles is rustig.

Plotseling klinkt het gebrul van een raket in de lucht, vlak voordat hij midden op de markt ontploft. Op een piekmoment als dit veroorzaakt zo’n explosie een bloedbad: 16 burgers komen om en 32 raken gewond. Het was een bloedbad (zie de video van de nasleep van deze aanval, die je alleen moet bekijken als je een volwassene bent met een sterk hart). Het zal niemand verbazen dat Oekraïne Rusland meteen de schuld gaf van de aanval. Maar de tegenstrijdigheden worden al snel duidelijk.

Het eerste wat opvalt, of beter gezegd, opvalt als je luistert naar de video die op het officiële Telegramkanaal van Volodymyr Zelensky is geplaatst, is de zeer korte tijd tussen het geluid van het afvuren van de raket en de explosie midden op de markt van Konstantinovka. Dit betekent dat de raket in de directe omgeving werd afgevuurd. Maar de stad ligt meer dan 20 km van de frontlinie en het Russische leger zou zijn luchtmacht nooit riskeren in vijandelijk gebied binnen het bereik van de Oekraïense luchtafweer. Dit alleen al wees erop dat het schot was afgevuurd vanuit een gebied onder Oekraïense controle, en dat het dus het Oekraïense leger was dat Konstantinovka had geraakt.

Maar verschillende Telegram-kanalen besloten om in elk detail te graven en ontdekten verschillende andere bewijzen. Het kanaal “Military Observer” analyseerde de video frame voor frame en realiseerde zich dat het team van Volodymyr Zelensky compromitterend bewijs had achtergelaten in de video die hij op zijn Telegram-kanaal had geplaatst, in een poging om te snel een buzz te creëren.

Op 3 seconden en 704 milliseconden zien we de reflectie van de raket op het dak van een blauwgrijze auto die geparkeerd staat in de Rue du Marché. Na het geolokaliseren van de straat, de camera (weergegeven in rood op het stratenplan) en de auto, kunnen we duidelijk zien dat de raket uit het noordwesten kwam. Bovendien kunnen we aan de linkerkant van de straat duidelijk twee mensen hun hoofd zien draaien in de richting van het geluid van de raket (die van achter de camera komt), en die richting is ook noordwest! Maar er zijn geen Russische troepen ten noordwesten van Konstantinovka, alleen Druzhkovka en Kramatorsk, twee andere steden die door het Oekraïense leger worden gecontroleerd!

Bovendien kunnen we op 3 seconden en 837 milliseconden duidelijk zien dat de explosie niet op de grond plaatsvond, maar in de lucht, boven de straat. Typisch gedrag voor raketten afgevuurd vanuit vliegtuigen of luchtafweersystemen!

Zoals het kanaal “Military Observer” opmerkt, vertoont het beeld van de explosie in de Konstantinovka markt (2e foto) een opvallende gelijkenis met dat van de ontploffing van een Amerikaanse AGM-88 HARM antiraket (1e foto uit een oude Amerikaanse trainingsvideo).

Het bewijs is zo overtuigend dat zelfs Julian Röpcke, een pro-Kiev, Russofobe Westerse propagandist, tot de conclusie is gekomen dat de aanval op Konstantinovka vanuit het noordwesten kwam (d.w.z. van het Oekraïense leger en niet van het Russische leger, hoewel hij niet tot die conclusie durft te komen, wat hem desondanks overvloedige beledigingen oplevert van pro-Oekraïense aanhangers).

Helaas is dit niet de eerste keer dat Oekraïne zijn eigen grondgebied bombardeert en Rusland de schuld geeft. Tussen het bombardement op Marioupol in 2015, het bombardement op het treinstation van Kramatorsk op 8 april 2022, om nog maar te zwijgen van de vele mislukkingen van het Oekraïense luchtafweersysteem waarvan de raketten regelmatig in flatgebouwen belanden, en nu de markt van Konstantinovka, is het Oekraïense leger zonder twijfel een gevaar voor burgers, ook op het grondgebied dat het controleert! Maar ik maak me geen illusies: zelfs met het bewijs onder hun neus zullen westerse propagandisten Rusland blijven beschuldigen van de oorlogsmisdaden die het Oekraïense leger begaat.

Christelle Néant