Bron: Juan Carlos Monedero,
la Iguana TV, 6 september 2020 
Orinocotribune 7 september 2020 ~~~

Na het standpunt dat oppositieleider Henrique Capriles Radonski bij de parlementsverkiezingen heeft ingenomen, schreef Juan Carlos Monedero op zijn Twitter-account zijn mening over het feit dat de Europese Unie doorgaat met Juan Guaidó te blijven steunen.

“Als er in Venezuela een oppositiekandidaat is, @hcapriles, gesteund door een grote meerderheid van de tegenstanders van Maduro en met electorale mogelijkheden, wat doet de EU dan met het zielige lijk van @jguaido? hebben we onszelf niet genoeg voor schut gezet”, schreef Monedero, onder verwijzing naar een artikel in de Spaanse krant El Pais met de titel “Guaidó’s uitputting nadert”.

Eerder had Monedero in een interview met EFE gemeld: “Ik geloof dat Juan Guaidó een politiek lijk is,” op basis van de warse en dubbelzinnige behandeling die hij tijdens zijn bezoek aan Washington van Donald Trump heeft gekregen, om nog maar te zwijgen van het feit dat hij zijn interne steun heeft verloren, aangezien een aanzienlijk deel van de parlementariërs die hem vorig jaar steunden, dat niet meer doen. Dit zou voor Monedero voldoende zijn om te zeggen dat de leider van de extremistische oppositie geen optie meer is voor een regeringswisseling in Venezuela.

Juan Carlos Monedero is een Spaanse intellectueel, universitair hoogleraar, politicoloog, bekend met de realiteit van Latijns-Amerika en oprichter van de linkse Podemos-partij, die momenteel deel uitmaakt van de coalitie die het Iberische land regeert.