Bron: telesur 12 oktober 2021 ~~~

83 % van de Venezolanen verwerpt of heeft een ongunstige mening over de zelfbenoemde ex-wetgever Juan Guaid贸. Ter vergelijking, 81 % heeft dezelfde criteria tegen de voortvluchtige, Julio Borges, en 80 % ten opzichte van de eveneens schuldige, Leopoldo L贸pez, zo bleek uit de studie van Monitor Pa铆s van Hinterlaces tussen afgelopen augustus en september.

De resultaten van de opiniepeiling werden deze maandag gepresenteerd door de voorzitter van de opiniepeiler, Oscar Sch茅mel, tijdens een interventie in de offici毛le Venezolaaanse Televisiezender (VTV); hij concludeerde dat 3 van de 4 een ongunstige mening hebben over de meeste leiders van de Venezolaanse rechtervleugel.

Zowel Guaid贸 als L贸pez, en ook Borges, nemen deel aan de diefstal en illegale confiscatie van verschillende Venezolaanse bezittingen in het buitenland, zoals de dochteronderneming van Petr贸leos de Venezuela (PDVSA) Citgo, in de Verenigde Staten, en Mon贸meros in Colombia, met instemming van de regeringen van beide landen, alsmede aan de blokkering van middelen bij internationale banken.

Bovendien zei Sch茅mel dat 79% van de bevolking de voormalige secretaris-generaal van Acci贸n Democr谩tica (AD), Ramos Allup, afwijst, een van de belangrijkste initiatiefnemers van de ongrondwettelijke maatregelen van de vorige (2016-2021) Nationale Assemblee (AN), om te proberen de president van de Republiek, Nicol谩s Maduro, af te zetten .

De leider van Primero Justicia (PJ), Henrique Capriles, bleek ook te worden afgewezen door 77% van de Venezolanen; Henri Falc贸n, door 66%, en Lorenzo Mendoza door 38%. De laatste heeft een lage incidentie vanwege zijn economische invloed, maar tegelijkertijd mist hij een solide politieke basis en electorale sympathie, gaf Sch茅mel aan.

“Achterban: 83 % van de Venezolanen wijst Juan Guaid贸 af en 80 % wijst Leopoldo L贸pez af.”

Evenzo is 74% van mening dat het besluit van sommige opposities om niet deel te nemen aan de regionale en gemeentelijke verkiezingen van 21 november “onjuist” is. “We hebben het hier over 3 op de 4 Venezolanen. De oppositie roept slechts 11 of 13 % van de bevolking op,” benadrukte hij.

Uit de enqu锚te blijkt ook dat 52% zeker zal gaan stemmen en 19% waarschijnlijk zal gaan stemmen. Slechts 12% zegt zeker niet te zullen stemmen; 15% waarschijnlijk niet, terwijl 2% het niet weet of niet heeft geantwoord.

Anderzijds zal 84% van degenen die zichzelf als Chavistas bestempelen gaan stemmen en in het algemeen bestaat er onder de Venezolanen een diepgewortelde cultuur van verkiezingsdeelname, zei hij.

Topfoto: Extreem-rechtse oppositiefiguren Juan Guaido en Leopoldo Lopez tijdens een de couppoging van april 2019 in Caracas, Venezuela. | Foto: Twitter/@RedpressNoticias