Bron: Mundo Sputnik 4 januari 2021 (SP), 
orinocotribune 4 januari 2021 (EN) ~~~

WASHINGTON (Spoetnik)- Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft aangekondigd dat zij transacties zullen goedkeuren van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó en degenen die hij als zijn vertegenwoordigers heeft aangewezen.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft een vergunning verleend voor transacties van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, ondanks de Amerikaanse sancties tegen Venezuela, en heeft de steun van Washington aan Guaidó als de legitieme “president” van het Caribische land opnieuw bevestigd.

“Op 4 januari 2021 heeft OFAC [Office of Foreign Assets Control] een algemene vergunning 31A afgegeven, waarmee transacties en activiteiten worden toegestaan die de huidige zelfverklaarde interim-president van Venezuela, de op 5 januari 2016 geïnstalleerde Nationale Vergadering van Venezuela en haar gedelegeerde commissies, met inbegrip van haar leden en personeel, betreffen, die anders verboden zouden zijn op grond van Uitvoeringsbesluit 13884“, zo staat in de tekst.

Uitvoerend Besluit 13884, van 5 augustus 2019, blokkeert alle activa, en elk belang op die activa, die toebehoren aan de regering van Venezuela.

Daarnaast staat de Algemene Vergunning 31A transacties en activiteiten toe van “elke ambtenaar, aangewezen persoon of vertegenwoordiger, die speciaal door Guaidó is aangesteld om namens de regering van Venezuela op te treden” .

Tijdens de regering van Donald Trump heeft de Amerikaanse regering de illegale sancties tegen Venezuela verscherpt en in het afgelopen jaar de activa van de Caribische natie belast in beheer van Guaidó geplaatst, ondanks het feit dat de plaatsvervanger zichzelf heeft uitgeroepen tot interim-president op een plein in Caracas, en ondanks het feit dat Maduro de uitvoerende functies van het land uitoefent,.

Topfoto: © Sputnik / Carolina Cabral.