Bron: telesur 13 december 2021 ~~~

“Voor morgen stond een ontmoeting met Karim Khan gepland voor de uitwerking van het memorandum van overeenstemming,” verklaarde Rodríguez.

De uitvoerende vice-president van Venezuela, Delcy Rodríguez, sprak haar afkeuring uit over het feit dat Nederland de ontvangst van een representatieve delegatie van de regering van het Zuid-Amerikaanse land naar Den Haag, waar een ontmoeting met de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), Karim Khan, was gepland, verhinderde.

In een persconferentie kondigde Rodriguez aan dat Venezuela een energiek protest heeft ingediend waarin het de schending van de overeenkomsten tussen het ICC en Nederland voor dit soort memoranda afwijst.

GERELATEERD: Venezuela dient rapport in om te voldoen aan de verzoeken van het Haagse Hof

“Morgen is een vergadering gepland met Karim Khan voor de uitwerking van het memorandum van overeenstemming,” legde Rodriguez uit.

Ze wees erop dat Nederland “de overeenkomst tussen het ICC en Venezuela schendt,” wees ze erop.

“#LIVE: Venezolaanse vicepresident Delcy Rodriguez hekelt niet-naleving van internationale overeenkomsten door Nederland, dat de Venezolaanse delegatie niet toestaat om de aanklager van het Internationaal Strafhof te ontmoeten.”

“Er zit cynisme en bedrog achter dit besluit; ze kunnen geen belemmeringen opwerpen voor een staat om te komen voor het vervullen van een werkagenda tussen het ICC en Venezuela,” drong ze aan.

“Het is beschamend wat er gebeurt; met het oog op deze situatie, heeft president Nicolás Maduro de opdracht gegeven om alle internationale organen te informeren om deze vergadering in een ander land te plannen om de overeenkomst te kunnen naleven,” zei ze.

Bron: Delcy Rodriguez stelde aan de kaak dat de regering van Nederland een vlucht van Conviasa de toegang weigerde voor een ontmoeting in Den Haag met de aanklager van het ICC, Karim Khan. | Foto: Twitter/@LATAMTV2