Bron: laiguana.tv 25 september 2019 (SP) ~~~ 

Commissaris-generaal Elvis Amoroso kondigde woensdag aan dat er een administratieve procedure zal worden gestart tegen Javier Troconis, die “de positie” bekleedt van “commissaris voor het beheer van activa in het buitenland” voor de vermeende oppositieregering van Juan Guaidó.

Volgens Amoroso voeren de Venezolaanse autoriteiten het desbetreffende onderzoek uit tegen Javier Troconis, aandeelhouder van het bedrijf T&C Services C.A., dat contracten met Petróleos de Venezuela (PDVSA) heeft gesloten voor een bedrag van 187 miljoen 538 duizend 801,80 dollar.

De commissaris merkte op dat Rafael Ramirez, voormalig voorzitter van PDVSA, verantwoordelijk was voor het inhuren van Javier Troconis.

Amoroso waarschuwde dat Troconis banden heeft met de ernstige fraude die wordt gepleegd door het netwerk dat geassocieerd is met Guaidó in het buitenland, dat van plan is meer dan 34 miljard dollar aan goederen en activa over te nemen van PDVSA en zijn raffinaderij in de Verenigde Staten, CITGO, die momenteel wordt gegijzeld door de Donald Trump-administratie.

“CITGO is 34 miljard dollar waard en Juan Guaidó overhandigde het voor 1,5 miljard dollar,” zei Amoroso.

De comptabele waarschuwde dat Guaidó en Troconis deel uitmaken van het corrupte complot rond het gekidnapte CITGO, dat al enkele maanden aan de gang is. Om deze reden drong hij er bij de Venezolaanse Superintendent of Banking Institutions (Sudeban) op aan om elke nationale of internationale transactie gericht op de financiering van Juan Guaidó te verbieden.

“Deze maatregel is genomen om de rijkdom van alle Venezolanen te beschermen. (…) Alle commerciële entiteiten moeten zich onthouden van onderhandelingen met Guaidó, Guaidó wil (de bezittingen van) het land in het buitenland verduisteren,” zei Amoroso.

Daarnaast heeft de controlleur uitgelegd dat de instelling onder zijn leiding de divisie van registers en notarissen op de hoogte heeft gesteld van het verbod om namens het bedrijf T&C Services, C.A. te onderhandelen, omdat “het multimiljoenen aan schade veroorzaakt aan alle Venezolanen”.

Hij voegde eraan toe dat het CITGO-bedrijf tot het Venezolaanse volk behoort en dat de Venezolaanse regering alles in het werk zal stellen om het terug te krijgen.