Bron: aporrea 16 januari 2021 (SP), 
orinocotribune 17 januari 2021 (EN) ~~~ 

De Comptroller General (staats-accountant) van Venezuela, Elvis Amoroso, heeft gezegd dat Juan Guaidó, voormalig afgevaardigde van de Nationale Assemblee (AN), 2.000 miljoen euro op rekeningen bij banken in Europa heeft en een 77 voet (24 m. lang) jacht in de Verenigde Staten bezit.

“De heer Juan Guaidó zal moeten zeggen waar hij de 2.000 miljoen euro vandaan heeft die hij heeft gestort op Europese bankrekeningen en een 77 voet jacht dat hij heeft in Fort Lauderdale, Florida (Verenigde Staten), dat zelfs is bezocht door de Amerikaanse senator Marco Rubio,” eiste Amoroso. “Ze moeten de mensen in Venezuela uitleggen hoe ze aan het geld zijn gekomen, hoe het komt dat de heer (Julio) Borges in een herenhuis in Bogotá woont. Hoe zijn ze aan al dit onroerend goed gekomen? Het is belangrijk om deze dingen te weten”, zei de Comptroller Generaal

Tijdens die persconferentie, drong hij er bij de vertrekkende afgevaardigden van de Nationale Assemblee op aan om hun beëdigde verklaring van activa af te leggen, een verplichte procedure voor parlementariërs na het beëindigen van hun functie.

Ook maakte Comptroller Amoroso duidelijk dat de nieuwe afgevaardigden gedurende de eerste 30 dagen na de eedaflegging soortgelijke verklaringen moeten afleggen over hun vermogen.

Tijdens de vergadering met de media in het hoofdkantoor van de Comptroller heeft Amoroso aangekondigd dat de ambtenaren de komende dagen in de Nationale Assemblee (AN) zullen worden geïnstalleerd om de administratieve processen van de uittredende beheerders, die door de oppositie werden geleid en het administratieve gebouw van de AN in een betreurenswaardige situatie heeft verlaten, onder de loupe te nemen.

“Als zij hun (vertrekkende) taken niet uitvoeren, zal er een administratieve procedure ontstaan”, waarschuwde Amoroso.

Topfoto: Venezolaanse Comptroller – Guaidó heeft Europese bankrekeningen met meer dan 2 miljard euro. Foto met dank aan de Venezolaanse Comptroller Office