Bron: Piero Messina 
Southfront 17 augustus 2023 
(geblokkeerd door internetsabotage van de VS) ~~~~

Een nieuwe pandemie ligt in het verschiet. Dit beweren bronnen in de Russische regering. aan. Volgens Igor Kirillov, commandant van de RCBZ-troepen van het Russische leger, “zijn de Verenigde Staten begonnen zich voor te bereiden op een nieuwe pandemie door te zoeken naar mutaties van het virus. We sluiten niet uit dat de Verenigde Staten zogenaamde defensieve technologieën gebruiken voor offensieve doeleinden, maar ook voor globaal bestuur door het creëren van crisissituaties van biologische aard.”

De oprichting van een specifiek departement, dat rechtstreeks rapporteert aan het Witte Huis, deed de alarmbel rinkelen. Eind juli van dit jaar werd het Office of Pandemic Preparedness and Response Policy opgericht. Er is geen twijfel mogelijk voor Moskou: dat orgaan bereidt een nieuwe pandemie voor door virussen te muteren.

Washington is een tegenovergestelde mening toegedaan en heeft de leiding van OPPRP toevertrouwd aan een deskundige militair als commandant Paul Fredrichs, 37 jaar in dienst met ervaring als verbindingsofficier tussen de Amerikaanse strijdkrachten en de NAVO. Fredrichs – als vertegenwoordiger van de Verenigde Staten in het comité van militaire medische hoofden van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie – werkte nauw samen met veel van Amerika’s naaste bondgenoten en partners tijdens de pandemie en bij het ontwikkelen van medische steun aan het Oekraïense leger. Volgens Kirillov heeft de afdeling echter andere doelen, namelijk het werken aan vaccins en medicijnen om virussen en hun genetisch gemodificeerde varianten tegen te houden en de introductie van geavanceerde technologieën in de bioproductie.

“De volgende stap voor de Verenigde Staten om hun strategische plannen voor het opzetten van wereldwijde biologische controle uit te voeren, was de oprichting van het Office of Pandemic Preparedness and Response Policy. Aangenomen wordt dat de nieuwe structuur verantwoordelijk zal zijn voor het uitzetten van de koers en het coördineren van acties voor de bestrijding van bekende en onbekende biologische bedreigingen, waaronder pathogenen, die een nieuwe wereldwijde noodsituatie zouden kunnen uitlokken”, aldus de Russische commandant.

Op basis van deze beoordelingen is het Russische leger van mening dat de Verenigde Staten zich op deze manier zijn gaan voorbereiden op een nieuwe pandemie door op zoek te gaan naar mutaties van het virus.

De bezorgdheid over een nieuwe pandemie wordt alleen maar groter door meer gegevens die zijn verzameld door het hoofd van de Russische stralings-, chemische en biologische beschermingstroepen.

Waarom bestudeerden vertegenwoordigers van de Amerikaanse organisatie Eco-Health Alliance meer dan 2,5 duizend vleermuizen op zoek naar nieuwe stammen van het coronavirus? De internationale gemeenschap eist de redenen voor deze studies te kennen. Voor Kirillov rieken deze experimenten echter naar een bedreiging.

“Een sleutelrol in de uitvoering van projecten om deze ziekteverwekker te bestuderen, is weggelegd voor de intermediaire organisatie Eco-Health Alliance. Sinds 2015 hebben specialisten van dit bedrijf het bestuderen van de diversiteit van de vleermuispopulatie, op zoek naar nieuwe stammen van coronavirus en mechanismen voor de overdracht ervan van dier op mens, in totaal, meer dan 25 duizend exemplaren,” zei het hoofd van de troepen RBCZ.

Kirillov herinnerde eraan dat op 18 oktober 2019, twee maanden voor de eerste officiële meldingen van de opkomst van een coronavirus infectie in China, op de Johns Hopkins University de Event-201 oefening plaatsvond in New York, waarbij maatregelen in een epidemie van een voorheen onbekende coronavirus, die, volgens de legende, werd overgedragen van vleermuizen naar de mens door middel van een tussengastheer – het lichaam van een varken.

“De ontwikkeling van de pandemie precies volgens dit scenario, evenals de uitvoering van projecten door het bedrijf Eco-Health Alliance, roepen vragen op over de mogelijke opzettelijke aard van COVID-19 en de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij dit incident,” concludeerde het hoofd van de troepen RCBZ.

Topfoto:- 24 maart 2020. Russische president Vladimir Poetin tijdens een bezoek aan een ziekenhuis bestemd voor patiënten met vermoedelijk coronavirus © Sputnik / Alexey Druzhinin