Bron: Pepe Escobar 
Strategische Cultuur 13 mei 2022 ~~~

Een lopend Amerikaans biowapenprogramma in Oekraïne was een van de Top Drie redenen die leidden tot de lancering van Operatie Z, schrijft Pepe Escobar.

Wat zijn de wortels die zich vastklemmen, welke takken groeien / Uit deze steenachtige rotzooi? Mensenzoon, / Je kunt het niet zeggen, of raden, want je kent alleen / Een hoop gebroken beelden, waar de zon op slaat, / En de dode boom geeft geen beschutting, de krekel geen verlichting, / En de droge steen geen geluid van water. Alleen / Er is schaduw onder deze rode rots, / (Kom binnen onder de schaduw van deze rode rots), / En ik zal je iets anders laten zien dan hetzij / Je schaduw in de ochtend die achter je schrijdt / Of je schaduw in de avond die opkomt om je te ontmoeten; / Ik zal je angst laten zien in een handvol stof.

T.S. Eliot, The Waste Land: I. De begrafenis van de doden, 1922

Deze inkijk in “angst in een handvol stof” geldt nu al als een van de belangrijkste doorbraken van de jonge 21e eeuw, die deze week werd gepresenteerd door het hoofd van de Russische stralings-, chemische en biologische beschermingsmacht Igor Kirillov.

De voorlopige resultaten van het verzamelde bewijsmateriaal over het werk van de Amerikaanse biowapens in Oekraïne zijn ronduit verbijsterend. Dit zijn de belangrijkste conclusies.

  1. Amerikaanse biowapen ideologen maken deel uit van de leiding van de Democratische Partij. Door banden te smeden met niet-gouvernementele biotechnologie-organisaties, gebruik makend van de investeringsfondsen van de Clintons, Rockefellers, Soros en Biden, profiteerden zij van extra campagnefinanciering – alles naar behoren verborgen. Tegelijkertijd hebben zij de wettelijke basis gelegd voor de financiering van het biowapenprogramma rechtstreeks uit de federale begroting.Amerikaanse biowapen ideologen maken deel uit van de leiding van de Democratische Partij.
  2. COVID-19 vaccinfabrikanten Pfizer en Moderna, alsmede Merck en Gilead – befaamd als Donald “bekende onbekenden”, en gelieerd aan het Pentagon – waren er rechtstreeks bij betrokken.
  3. Amerikaanse specialisten testten nieuwe geneesmiddelen in de biolabs van Oekraïne en omzeilden daarbij de internationale veiligheidsnormen. Volgens Kirillov verlagen Westerse bedrijven op deze manier de kosten van onderzoeksprogramma’s aanzienlijk en behalen zij aanzienlijke concurrentievoordelen.
  4. Volgens Kirillov zijn “samen met Amerikaanse farmaceutische bedrijven en aannemers van het Pentagon Oekraïense overheidsinstanties betrokken bij militaire biotechnologie-activiteiten, die voornamelijk tot taak hebben illegale activiteiten te verbergen, veld- en klinische proeven uit te voeren en het nodige biomateriaal te leveren.”
  5. Het Pentagon, aldus Kirillov, breidde zijn onderzoeksmogelijkheden niet alleen uit tot het produceren van biologische wapens, maar ook tot het verzamelen van informatie over resistentie tegen antibiotica en de aanwezigheid van antilichamen tegen bepaalde ziekten onder de bevolking in bepaalde regio’s. De proeftuin in Oekraïne bevond zich praktisch buiten de controle van de zogenaamde “internationale gemeenschap”.

Deze bevindingen, die ruimschoots zijn gedocumenteerd, wijzen op een enorme “gelegitimeerde” biowapen-zwendel die de hoogste niveaus van het Amerikaanse politieke lichaam bereikt. Er bestaat geen twijfel over dat de Russen van plan zijn dit grondig te ontmaskeren ten behoeve van de publieke opinie in de wereld, te beginnen met een Tribunaal voor Oorlogsmisdaden dat deze zomer zal worden opgericht, hoogstwaarschijnlijk in Donetsk.

Een lopend Amerikaans biowapenprogramma in Oekraïne was een van de Top Drie redenen die leidden tot de lancering van Operatie Z, naast het voorkomen van een dreigende door de NAVO geleide blitzkrieg tegen Donbass en Kievs wens om opnieuw te beginnen met een kernwapenprogramma. Dit zijn de drie belangrijkste rode lijnen voor Rusland.

De kracht van het verzamelde bewijsmateriaal kan rechtstreeks verband houden met wat grotendeels werd geïnterpreteerd als een zorgvuldig afgewogen toespraak van president Poetin op de Dag van de Overwinning. Het Kremlin bluft niet. Het zal zeker de voorkeur geven aan de zorgvuldige presentatie van (biowapen-)feiten in de praktijk boven hoogdravende retoriek.

De terugkeer van Nord Stream 2

Dmitry Polyaniskiy, plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger bij de VN, kondigde aan dat Rusland een open vergadering van de VN-Veiligheidsraad eist om meer bewijsmateriaal te presenteren in verband met de biolabs van de VS in Oekraïne. Zelfs als de VS zijn veto over de vergadering uitspreekt, zal het bewijs door Rusland in de VN-registers worden opgenomen.

Deze ontwikkelingen vormen een extra aanwijzing dat er absoluut geen ruimte meer is voor diplomatie tussen Rusland en de V.S./het gezamenlijke Westen, zoals Polyaniskiy zelf suggereerde toen hij commentaar gaf op de mogelijke toetreding van Oekraïne tot de EU: “De situatie is veranderd na de verklaring van de heer Borrell dat ‘deze oorlog op het slagveld moet worden gewonnen’ en sinds het feit dat de Europese Unie koploper is in wapenleveranties [aan Oekraïne].”

Het wordt nog erger. Het volgende hoofdstuk is het streven van Finland om lid te worden van de NAVO.

De Amerikanen gokken erop dat de toetreding van Finland (en Zweden) tot de NAVO Poetins Operatie Z volledig in diskrediet zal brengen als iets dat strategisch gezien vrijwel niets heeft opgeleverd: in de nabije toekomst zullen potentiële hypersonische raketten van de VS die in Finland en Zweden zijn gestationeerd immers zeer dicht bij Sint-Petersburg en Moskou staan.

Intussen zal de Russische ontmaskering van de zwendel met biowapens een giftig deel van de Amerikaanse politieke elite ertoe aanzetten hun oorlogszucht op te voeren. Het is allemaal volgens een zorgvuldig berekend script.

Ten eerste gaven deze elites die verantwoordelijk zijn voor de biowapens, begin februari de opdracht voor de massale beschietingen van Donbas door Kiev. Dat dwong het Kremlin om Operatie Z te starten.

We moeten altijd onthouden dat het uiteindelijke doel van het Amerikaanse plan om de Oekraïners te trainen voor oorlog sinds 2014 was om Duitsland van Rusland te vervreemden – aangezien Duitsland in feite Euroland economisch controleert.

Imperiale controle over de oceanen stelt het Rijk in staat om Duitsland naar believen in onderdanigheid te wurgen door hen af te snijden van Russische energie – zoals de Britten met Duitsland deden in WO II toen Britannia de golven beheerste. De Wehrmacht kon hun gemechaniseerde leger niet van brandstof voorzien. Nu zullen Duitsland en de EU in theorie voor hun natuurlijke hulpbronnen moeten kijken naar de zeeën – en de totale afhankelijkheid van de VS.

Het door SBU-fanatici en Azov-neonazi gedomineerde, op afstand gecontroleerde regime in Kiev maakt het nog moeilijker – door alle aardgas uit Rusland via Oekraïne naar Europa af te sluiten, waardoor de stroom met meer dan een derde is verminderd.

Dat vertaalt zich als door de VS opgelegde chantage om de EU te dwingen de Oekraïense bewapening tegen Rusland op te voeren. De praktische gevolgen voor Duitsland en de EU zullen nijpend zijn – in termen van stilgelegde industrieën en hoge kosten voor huisverwarming en elektrische stroom.

Rusland, ondertussen, zal afhankelijk zijn van een versterkt Pipeline doolhof naar China en Oost-Azië en van hogesnelheidstreinen om al zijn natuurlijke hulpbronnen te vervoeren.

Maar terugslag richting de Amerikanen is niet ondenkbaar. Er zijn vreemdere dingen gebeurd. Als de gasdoorvoer naar Europa via Oekraïne volledig wordt afgesneden, zijn er geen alternatieven. En dat – ervan uitgaande dat er werkende IQ’s zijn in Berlijn – zou de weg vrijmaken voor een heronderhandeling over de toekomst van Nord Stream 2.

Zoals het hoofd van het Energy Development Center Kirill Melnikov opmerkt, “is de Yamal-Europe gaspijpleiding praktisch ongebruikt en is een van de Nord Stream 2 leidingen ook klaar voor gebruik, hoewel de Duitse regelgevende instantie nog geen toestemming heeft gegeven voor de lancering ervan”.

Dat bracht Melnikov tot een lovenswaardige opmerking: “Als de inkoop gelijk blijft, zal Duitsland waarschijnlijk dringend toestemming moeten geven voor de lancering van een van de Nord Stream 2 lijnen om de Oekraïense doorvoerroute te vervangen.”

Niemand heeft ooit geld verloren door te wedden op de verbijsterende domheid waarvan de besluitvormingsniveaus van de EUrocraten doordrongen zijn. Zelfs met het oog op economische zelfmoord, is de EU vastbesloten om Russische olie “op te geven”. Toch is een volledig verbod onmogelijk, vanwege het energie-arme Oost-Europa.

Elke onpartijdige energie-analist weet dat het vervangen van Russische olie D.O.A. (dead on arrival) is, om een aantal redenen: de OPEC+ overeenkomst; de grimmige kloof tussen Washington en Riyad; de eindeloze JCPOA heronderhandelingen, waarbij de Amerikanen zich gedragen als kippen zonder kop; en het cruciale feit – waar de EUrocraten geen begrip voor hebben – dat Europese olieraffinaderijen zijn ontworpen om olie uit de Oeral te gebruiken.

Dus net toen we dachten dat we van de zomer konden genieten door toe te kijken hoe Europa hara-kiri pleegt, is het tijd om die Aperol Spritz in te slaan. Bereid je voor op een nieuwe hitserie, Seizoen 1: de Amerikaanse biowapen zwendel.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *