Bron: moonofalabama 1 december 2022 ~~~

In de afgelopen twee dagen publiceerde de New York Times vier anti-China opiniestukken:

Alle vier de artikelen voorspellen onheil voor China en het leiderschap van president Xi. Op typische kleurenrevolutie-wijze volgt de plotselinge aanval met deze stukken op recente berichten over kleinere protesten in sommige Chinese steden in verband met zero-covid-maatregelen.

Maar het grootste recente protest was in feite een arbeidsconflict in een fabriek waar de Taiwanese contractfabrikant Foxconn iPhones produceert:

Een gewelddadige arbeidersopstand in ’s werelds grootste iPhone-fabriek in centraal China zet de gespannen bevoorrading van Apple nog meer onder druk en laat zien hoe het strenge verbodsbeleid van het land de mondiale techbedrijven schaadt.

De problemen begonnen vorige maand toen werknemers uit angst voor covid uit de fabriekscampus in Zhengzhou, de hoofdstad van de centrale provincie Henan, liepen. Met een tekort aan personeel werden de werknemers bonussen aangeboden om terug te keren.

Maar deze week braken protesten uit toen de nieuw aangeworven werknemers zeiden dat het management zijn beloften niet was nagekomen. De werknemers, die slaags raakten met beveiligers in gevaarlijke stoffen pakken, kregen uiteindelijk geld aangeboden om ontslag te nemen en te vertrekken.

Binnen een dag was dit arbeidsconflict grotendeels opgelost.

Andere protesten waren meestal kleine symbolische evenementen die zorgvuldig waren opgezet om wat media-aandacht te krijgen in het “Westen”.

Voor een enorm land als China was het totale aantal protesten belachelijk klein:

Nathan Ruser @Nrg8000 – 23:17 UTC – 30 november 2022

Voor onze China Protest Tracker kaart hebben we de meldingen van 7 protesten gevolgd die op 29 november in heel China plaatsvonden. In totaal 51 protesten sinds 25 november in 24 steden. Bekijk de derde editie van onze kaart.

Er zijn tekenen van buitenlandse inmenging:

Angelo Giuliano 🇮🇹 🇨🇭/ woont in 🇨🇳 @Angelo4justice3 -. 

3:08 – 30 november 2022

Telegram kanaal / protesten ChinaZe hebben een open kanaal met westerse journalisten, hier is de lijst. Hier is een lijst van organisatoren die allemaal buiten China gevestigd zijn.Sydney Daddy een van hen, YouTuber uit Australië.Tot zover de “organische” beweging.

Covide protest JA, buitenlandse inmenging NEE.

Het lijkt mij dat sommige “westerse” aanstichters van de kleurenrevolutie proberen mee te gaan in redelijke protesten tegen sommige zero-covid maatregelen. Ze zullen waarschijnlijk falen.

Precies drie jaar geleden meldde Wuhan het eerste geval van onbekende longontsteking. China heeft er alles aan gedaan om de verspreiding van covid te voorkomen. Hoewel de zero covid-maatregelen soms hard lijken, zijn ze ook een noodzaak. Het Chinese gezondheidssysteem is nog steeds onderontwikkeld en kan grote uitbraken in verschillende grote steden niet aan. Niet alle oudere Chinezen worden gevaccineerd. Een losgeslagen epidemie zou enkele miljoenen levens kosten en tientallen miljoenen mensen met een langdurige covidale ziekte treffen.

Dit is onbevredigend voor de jongeren, die waarschijnlijk niet zullen sterven aan covid-19, maar zullen moeten leven met zero covid beperkingen. Maar China is een Confuciaanse samenleving. Mensen in China waarderen traditioneel hun ouderen. Volgens de Chinese grondwet is de zorg voor de ouderen in het gezin een plicht voor elke Chinese burger:

Artikel 49 Huwelijk, gezin, moeders en kinderen worden door de staat beschermd.

Zowel man als vrouw zijn verplicht aan gezinsplanning te doen. Ouders zijn verplicht hun minderjarige kinderen op te voeden en te onderwijzen; volwassen kinderen zijn verplicht hun ouders te steunen en bij te staan. Inmenging in de huwelijksvrijheid is verboden; misbruik van ouderen, vrouwen en kinderen is verboden.

China kan zich dus niet openstellen en de pandemie op haar beloop laten. Haar regering zou waarschijnlijk meer protesten zien dan nu als zij plotseling zou besluiten zich volledig open te stellen en de ouderen te laten sterven.

Maar China kan, zoals Peter Lee voorspelde, zijn huidige beleid veranderen.

chinahand @chinahand – 

12:54 UTC – 30 november 2022.

Mijn voorspelling dat de CCP naar een nieuw covid-beleid toewerkt (met bijbehorende politieke en publieke fall-out) houdt aardig stand. Abonnement vereist!

Less Than Zero…Covid – Peter Lee’s China Threat Report op Patreon.

Twee weken geleden had de Chinese nationale gezondheidscommissie al 20 nieuwe beleidslijnen aangekondigd.

Wat zij ook kan doen om verdere demonstraties en onrust te voorkomen, is redelijke zero-covid maatregelen op een minder restrictieve manier toepassen. Sommige lokale overheden hebben al gereageerd op de protesten:

Chinese steden als Beijing, Guangzhou en Chengdu, waar het virus wijdverbreid is, hebben de afgelopen dagen hun anti-epidemiebeleid verder aangepast: in Guangzhou worden de activiteiten hervat en wordt dineren in gebieden met een laag risico toegestaan; in Beijing gaan de winkelcentra vanaf donderdag geleidelijk open. Sommige steden zijn ook begonnen met het toestaan van quarantaine in huis onder bepaalde voorwaarden en het vrijstellen van sommige groepen van routine tests.

De Chinese vicepremier Sun Chunlan herhaalde donderdag hoe belangrijk het is om China’s reactie op COVID-19 voortdurend te optimaliseren, nadat ze woensdag soortgelijke opmerkingen had gemaakt waarin ze zei dat het land voor een nieuwe situatie en nieuwe taken staat bij het voorkomen en bestrijden van epidemieën nu de pathogeniteit van het Omicron-virus afneemt.

Epidemiologen zeiden dat dergelijke geoptimaliseerde maatregelen erop gericht zijn een beter evenwicht te bereiken tussen de bestrijding van COVID-19 en het garanderen dat mensen een normaal leven leiden. Door quarantaine thuis toe te staan voor sommige risicogroepen wordt ook de druk op de reeds overbelaste ziekenhuismiddelen verlicht.

China wil doorzetten nu “de pathogeniteit van het Omicron-virus verzwakt”.

De Omicron-variant lijkt beter overdraagbaar maar minder dodelijk dan de oorspronkelijke versie van SARS-CoV-2 of de Delta-variant. Maar we weten niet of het in die richting zal blijven evolueren. Er worden bijna dagelijks nieuwe varianten gevonden. Als China het nog jaren kan volhouden tot er een nog mildere variant bekend is, kan het waarschijnlijk een groot aantal doden voorkomen.

Sommige economen voorspellen dat China zich halverwege volgend jaar zal openstellen:

China zal naar verwachting zijn covidbeperkingen volledig opheffen in het derde kwartaal van 2023, wat zal leiden tot een dramatisch economisch herstel, aldus Hu Yifan, regionaal chief investment officer en chief China economist bij UBS Global Wealth Management.

De raming komt overeen met een prognose van Bloomberg-economen, die een volledige heropening halverwege 2023 verwachten. Uit een peiling van Bloomberg News eerder deze maand bleek dat de meeste economen een heropening verwachten vanaf het tweede kwartaal van 2023, na de jaarlijkse beleidsvergaderingen op hoog niveau in China.

De Chinese regering heeft niet publiekelijk aangegeven wanneer zij haar huidige “zero-covid”-beleid inzake pandemiebestrijding zal verlaten, hoewel sommige lokale overheden onlangs de controles hebben versoepeld.

Times schrijvers die hopen op een revolutie in China zullen waarschijnlijk teleurgesteld worden.

De Chinese economie doet het vrij goed. Mensen zijn meestal tevreden met redelijke gezondheidsmaatregelen en al het andere is bespreekbaar.

“Westerse” gastcommentatoren schetsen graag een beeld van China als een dictatuur die haar bevolking onderdrukt. Maar dat is niet wat China is.