Bron: RT.de  27 mei 2022 ~~~

Het Russische Ministerie van Defensie heeft bekendgemaakt dat de VS ten minste vier biolaboratoria in Nigeria exploiteert. Dit is van bijzonder belang omdat de apenpokken in dat land zijn ontstaan.

Zoals reeds bekend is, zijn de apenpokken vanuit Nigeria in andere delen van de wereld geïntroduceerd. Nu komt er in dit verband echter nieuwe informatie naar voren. Naar verluidt exploiteren de VS ten minste vier biolaboratoria in het West-Afrikaanse land. Dit werd bekendgemaakt door Igor Kirillov, hoofd van de nucleaire, chemische en biologische strijdkrachten van het Russische leger. Letterlijk, stond er:

"Volgens een rapport van de WHO zou de West-Afrikaanse stam van de apenpokkenziekteverwekker afkomstig zijn uit Nigeria, een andere staat waar de VS zijn biologische infrastructuur heeft gevestigd. Volgens de beschikbare informatie zijn er ten minste vier door Washington gecontroleerde biolabs in Nigeria."

Kirillow herinnerde zich ook een “vreemd toeval” dat door deskundigen moest worden geverifieerd:

"Volgens Europese en Amerikaanse mediaberichten was een scenario voor de bestrijding van een uitbraak van een nieuwe stam van het monkeypoxvirus besproken op de veiligheidsconferentie van München in 2021, dat wil zeggen tegen de achtergrond van de COVID-19-pandemie."

De hoge militaire functionaris riep de WHO op een onderzoek in te stellen naar de door de VS gefinancierde Nigeriaanse laboratoria in Abuja, Zaria en Lagos en de wereldgemeenschap op de hoogte te brengen van haar bevindingen, in het licht van de talrijke inbreuken op de bioveiligheid in de VS en de nalatige opslag van pathogeen biomateriaal.

Igor Kirillov voegde daaraan toe dat het ministerie van Defensie zich ervan bewust is dat tot dusverre 98% van de getroffenen homoseksuele mannen zijn van boven de 20 jaar. Hij wees er ook op dat David Herrmann, het voormalige hoofd van de spoedafdeling van de WHO, in een interview had verklaard dat de belangrijkste oorzaak van de verspreiding van de ziekte de seksuele overdracht ervan was.

Op 20 mei heeft een Russische parlementaire onderzoekscommissie, die documenten over het werk van Amerikaanse biologielaboratoria in Oekraïne heeft onderzocht en geanalyseerd, nieuwe gegevens gepresenteerd. Volgens de documenten waren de VS reeds betrokken bij onderzoek naar ziekteverwekkers van ebola en pokken in de laboratoria in Oekraïne. Dit bevestigt op zijn beurt de bijzondere belangstelling van de VS voor deze virussen. De virusstammen in kwestie zijn echter niet typisch endemisch voor Oekraïne.

Het Russische ministerie van Defensie had er eerder al herhaaldelijk op gewezen dat de VS biolabs in Oekraïne hadden geëxploiteerd. Rusland zou dit met relevante feiten kunnen bevestigen. Daartoe behoren gevallen van gerichte besmetting met tuberculose en heimelijk onderzoek naar cholera. Bovendien heeft ook ex-president George W. Bush dit bevestigd dankzij een truc van de Russische acteurs Wowan enLexus.

Topfoto: GettyImage.ru


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.