Bron: CoopTV, berlin 29 mei 2022 ~~~

VIDEOLINK HIER
Rusland heeft vrijdag in een persverklaring het publiek gewaarschuwd voor de gevaren die uitgaan van door de VS gefinancierde biolabs in tal van landen over de hele wereld.

“In de loop van de speciale militaire operatie werd in biolabs op het grondgebied van Oekraïne lesmateriaal van Amerikaanse opleiders aangetroffen, waarmee Oekraïense specialisten werden voorbereid op de noodsituatie van een pokkenuitbraak – De belangstelling van het Pentagon voor deze ziekte is allesbehalve toevallig. De terugkeer van pokken als besmettelijke ziekte zou een wereldwijde catastrofe voor de mensheid betekenen.

Reeds in 2003 heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie een vaccinatieprogramma tegen pokken ontwikkeld dat verplicht is voor alle leden van het Amerikaanse leger. Vaccinatie is ook verplicht voor diplomatiek en medisch personeel. Hieruit blijkt dat de VS pokkenvirussen beschouwen als een voorkeursmiddel voor biologische oorlogsvoering, en dat het huidige vaccinatieprogramma bedoeld is om de eigen militaire eenheden te beschermen.
Het ontbreken van adequate controles en de schending van de bioveiligheidsnormen in de VS kunnen ertoe leiden dat de pathogenen voor terroristische doeleinden worden gebruikt.

Volgens de WHO is de West-Afrikaanse stam van monkeypox afkomstig uit Nigeria. Dit is het zoveelste land waar de VS zijn biologische infrastructuur heeft ontwikkeld. Volgens de beschikbare informatie zijn er in Nigeria ten minste vier biolaboratoria onder controle van Washington. In dit verband moet worden gewezen op een vreemd toeval dat nader moet worden onderzocht door specialisten: Volgens Europese en Amerikaanse media werd, volgens de documenten van de Veiligheidsconferentie van München van 2021, die ten tijde van de Coronapandemie werd gehouden, gewerkt aan een scenario voor de bestrijding van de uitbraak van een nieuwe stam van de monkeypox.
Gezien de talrijke gevallen van inbreuken door de VS op de biologische waarborgen, alsmede de onzorgvuldige opslag van ziekteverwekkers, roepen wij de Wereldgezondheidsorganisatie op een onderzoek in te stellen naar de activiteiten in de door de VS gefinancierde Nigeriaanse biolaboratoria in Abuja, Zaria en Lagos, en de wereldgemeenschap op de hoogte te brengen van de resultaten van het onderzoek”.